نیروهای نظامی جمهوری اسلامی به مردم بلوچ در بندرکلاهی میناب حمله کردند
این دومین روز یورش خشونتآمیز نیروهای نظامی و امنیتی به بندر کلاهی است. آنها با انواع تجهیزات و خودروهای سنگین دیوارهای بسیاری از خانههای مردم را تخریب کردند. گزارشهایی از تیراندازی مستقیم به سوی مردم منتشر شده است.

روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، صدها تن از نیروهای نظامی به بهانه مقابله با سوختبران به بندر کلاهی میناب یورش برده و اموال مردم بلوچ را به آتش کشیدند ـ عکس از «کمپین فعالین بلوچ»
بهگزارش شبکههای اجتماعیای که خبرهای مربوط به بلوچها را منتشر میکنند، صبح دوشنبه ۲۲ اردیبهشت نیروهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی در دومین روز یورش خشونتآمیز به بندر کلاهی از توابع شهرستان میناب واقع در استان هرمزگان، با تجهیزات کامل وارد شهر شده و اقدام به آتشزدن و تخریب اموال مردم بلوچ کردند.
بهگزارش «رسانک»، این اقدام پس از آن صورت گرفت که شماری از مردم بلوچ با ایجاد راهبندان در ورودی این بندر تلاش کردند تا از ورود دوباره نیروهای نظامی جلوگیری کنند.
بنا به این گزارش، نیروهای نظامی که شمار آنها «چندصد نفر» عنوان شده در دسته و گروههای مختلف بدون داشتن حکم قضائی از روی دیوارها به خانههای مردم وارد شده و باعث رعب و وحشت زنان و کودکان شدند. آنها همچنین با خودروهای سنگین مانند لودر و بیل مکانیکی به داخل بازار آمده و دیوارهای بسیاری از خانههای مردم را تخریب کردند.
«کمپین فعالین بلوچ» نیز گزارش داده که نیروهای نظامی به سمت مردم، زنان و کودکانی که از منازل خود خارج شده و به این اقدام اعتراض کرده بودند «تیراندازی مستقیم» کردند و فضای این شهر ملتهب شده است.
یک منبع آگاه به «کمپین فعالین بلوچ» گفت:
نیروهای نظامی پس از یورش به منازل مسکونی، بسیاری از شهروندان را بازداشت کردند و به مکان نامعلوم منتقل کردند. دستکم یک شهروند بهشدت مورد ضرب و جرح قرار گرفته، بیهوش شده و با آمبولانس به مراکز درمانی منتقل شده است.
این یورش روز گذشته، یکشنبه ۲۱ اردیبهشت آغاز شد و بنا به گزارشهای منتشرشده صدها نیروهای نظامی به همراه «جاویدان»، فرمانده انتظامی و «قهرمانی»، دادستان هرمزگان در آن شرکت داشتند. آنها اقدام به تخریب و آتشزدن اموال صیادی و سوختبری کردند.
«کمپین فعالین بلوچ» گفته است که این یورش پس از آن صورت گرفت که روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت، فرماندهی انتظامی شهرستان میناب با صدور اطلاعیهای خطاب به مردم روستاهای کلاهی و کرگان، به سوختبران این منطقه سه روز مهلت داده بود تا زیرساختها و تجهیزات سوختبری خود مانند تانکرها، لولهکشیها و پمپهای انتقال سوخت را بهصورت داوطلبانه جمعآوری و به محوطه ورودی روستا منتقل کنند. سپس نیروهای نظامی به بهانه مقابله با سوختبران به بندرکلاهی میناب حمله کردند.
گفته میشود که از بندرعباس و دیگر استانها نیز نیروهای پشتیبانی اعزام شده بود.
خشونت مأموران نظامی علیه سوختبران در سالهای اخیر افزایش کمسابقهای داشته است.
رویآوری مردم بلوچ به سوختبری در استانهای هرمزگان و سیستان و بلوچستان بهدلیل میزان بالای بیکاری در میان آنهاست. دادههای فصلی مرکز آمار از نرخ بیکاری استانهای ایران، حاکی از آن است که استان سیستان و بلوچستان در چهار سال گذشته، در شش فصل بالاترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده است.
سوختبری بهعنوان یک اجبار بر بخش بزرگی از بلوچها در ایران تحمیل شده است و شمار افرادی که از این راه امرار معاش میکنند حدود ۱۰۰ هزار نفر برآورد میشود. افزون بر شلیک مأموران نظامی، تصادف جادهای و آتشسوزی نیز دو عامل مرگبار برای سوختبران بلوچ هستند.
نظرها
نظری وجود ندارد.