ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعدام یک شهروند افغانستانی و دو زندانی دیگر در زندان عادل‌آباد شیراز

این زندانی از جمله صدها مهاجر افغان در ایران بود که با خطر اعدام مواجه شده‌اند، آن‌هم در شرایطی که بسیاری از آن‌ها به دلایل معیشتی و نبود حمایت حقوقی، در روند دادرسی با چالش‌های جدی روبه‌رو هستند.

در روزهای اخیر، سه زندانی از جمله یک زن و یک تبعه افغانستان، در زندان مرکزی شیراز (عادل‌آباد) با اتهام «قتل عمد» و حکم قصاص، اعدام شدند. این اعدام‌ها که تاکنون از سوی رسانه‌های رسمی ایران اعلام نشده‌اند، توسط منابع حقوق بشری تأیید شده است.

به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، در صبح روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت، علی ابوالحسینی، ۳۲ ساله و اسرار امانی، حدودا ۳۰ ساله و تبعه افغانستان، در زندان عادل‌آباد شیراز اعدام شدند. هر دو در پرونده‌های جداگانه با اتهام قتل عمد به اعدام (قصاص نفس) محکوم شده بودند.

منابع مطلع می‌گویند که علی ابوالحسینی، اهل آبادان، از چهار سال پیش در پی یک درگیری در محل کار خود در شیراز بازداشت شده بود. او دارای یک فرزند شش‌ساله بود و در طول مدت بازداشت، خانواده‌اش تلاش‌هایی برای توقف حکم انجام داده بودند.

اسرار امانی، زندانی افغان، دو سال پیش به اتهام ارتکاب قتل در ایران بازداشت شد. این زندانی از جمله صدها مهاجر افغان در ایران بود که با خطر اعدام مواجه شده‌اند، آن‌هم در شرایطی که بسیاری از آن‌ها به دلایل معیشتی و نبود حمایت حقوقی، در روند دادرسی با چالش‌های جدی روبه‌رو هستند.

همچنین روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت، مهتاب امیری، زن جوانی اهل شیراز، که از سه سال پیش به اتهام قتل نامزدش در بازداشت بود، در همین زندان اعدام شد.

فعالان حقوق بشر بارها نسبت به نبود درجه‌بندی در جرم قتل در قوانین کیفری ایران هشدار داده‌اند؛ در این نظام، قتل با هر انگیزه یا شرایطی، بدون توجه به زمینه‌های اجتماعی، روانی یا خانوادگی، می‌تواند منجر به صدور حکم اعدام شود.

بر اساس گزارش سالانه سازمان حقوق بشر ایران، تنها در سال ۲۰۲۴ دست‌کم ۴۱۹ نفر به اتهام قتل عمد و بر اساس حکم قصاص در ایران اعدام شده‌اند — بالاترین رقم در یک دهه گذشته. این در حالی است که نهادهای بین‌المللی خواستار توقف فوری اجرای احکام اعدام، به‌ویژه در پرونده‌هایی با ابهام حقوقی یا فقدان محاکمه عادلانه شده‌اند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.