ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اطلاعیه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد حمله اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای ایران

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حمله اسرائیل به ایران را «عمیقاً نگران‌کننده» خواند. گروسی مدیرکل آن گفت: «من بارها گفته‌ام که تأسیسات هسته‌ای هرگز نباید مورد حمله قرار گیرند».

وب‌سایت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جمعه ۲۳ خرداد / ۱۳ ژوئن درباره حملات هوایی اسرائیل به ایران گزارشی منتشر کرد. در این گزارش آمده است:

صبح امروز، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از عملیات نظامی آغازشده توسط اسرائیل که شامل حملات به تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران است، مطلع شد.

در حال حاضر، ما با مقامات ایمنی هسته‌ای ایران در تماس هستیم تا وضعیت تأسیسات هسته‌ای مربوطه را مشخص کرده و هرگونه پیامد گسترده‌تر بر ایمنی و امنیت هسته‌ای را ارزیابی کنیم.

مقامات ذی‌صلاح ایرانی تأیید کرده‌اند که سایت غنی‌سازی نطنز مورد حمله قرار گرفته و هیچ‌گونه افزایش سطح تشعشع [مواد رادیواکتیو] وجود ندارد. آن‌ها همچنین گزارش داده‌اند که در حال حاضر سایت‌های اصفهان و فردو تحت تأثیر حملات قرار نگرفته‌اند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزوده است که این تحول عمیقاً نگران‌کننده است. رافائل گروسی، مدیرکل آژانس گفته است:

من بارها گفته‌ام که تأسیسات هسته‌ای ـ صرف‌نظر از پسزمینه یا شرایط ـ هرگز نباید مورد حمله قرار گیرند، زیرا می‌تواند به مردم و محیط زیست آسیب برساند. چنین حملاتی پیامدهای جدی برای امنیت و پادمان‌های هسته‌ای، و همچنین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی دارد.

در این راستا، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ضمن یادآوری قطعنامه‌های متعدد کنفرانس عمومی در مورد حملات نظامی علیه تأسیسات هسته‌ای، تصریح می‌کند که «هرگونه حمله نظامی و تهدید علیه تأسیسات هسته‌ای اختصاص‌یافته به اهداف صلح‌آمیز، نقض اصول منشور ملل متحد، قوانین بین‌الملل و اساسنامه آژانس است».

افزون بر این، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به‌طور مداوم تأکید کرده است که «حملات نظامی به تأسیسات هسته‌ای می‌تواند منجر به انتشار رادیواکتیو با پیامدهای وخیم در داخل و فراتر از مرزهای کشوری که مورد حمله قرار گرفته است، شود».

رافائل گروسی به‌عنوان مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، مطابق با اهداف آژانس تحت اساسنامه آن، از همه طرف‌ها خواسته است که نهایت خویشتن‌داری را به خرج دهند تا از تشدید تنش جلوگیری شود. گروسی گفته است:

تکرار می‌کنم که هرگونه اقدام نظامی که ایمنی و امنیت تأسیسات هسته‌ای را به‌خطر اندازد، عواقب وخیمی برای مردم ایران، منطقه و فراتر از آن خواهد داشت.

ادامه نظارت و راه‌حل‌های دیپلماتیک

روز گذشته، پنج‌شنبه ۲۲ خرداد / ۱۲ ژوئن شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه مهمی در مورد تعهدات پادمانی ایران تصویب و در همین حال بر حمایت خود از راه‌ حل دیپلماتیک برای مشکلات ناشی از برنامه هسته‌ای ایران تأکید کرد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزوده است که به نظارت دقیق بر وضعیت ادامه می‌دهد، آماده ارائه کمک‌های فنی است و در تمام شرایط به مأموریت ایمنی، امنیت و پادمان‌های هسته‌ای خود متعهد باقی می‌ماند.

گروسی در این‌باره گفت:

من آماده همکاری با همه طرف‌های ذیربط هستم تا به تضمین حفاظت از تأسیسات هسته‌ای و استفاده صلح‌آمیز مداوم از فن‌آوری هسته‌ای مطابق با مأموریت آژانس کمک کنم، از جمله استقرار کارشناسان امنیت و ایمنی هسته‌ای آژانس (علاوه بر بازرسان پادمانی ما در ایران) در هر کجا که لازم باشد تا اطمینان حاصل شود که تأسیسات هسته‌ای به‌طور کامل محافظت و منحصراً برای اهداف صلح‌آمیز استفاده می‌شوند.

مدیرکل آژانس همچنین تمایل خود را برای سفر هر چه زودتر به ایران اعلام کرده تا به‌گفته خودش وضعیت را ارزیابی کرده و امنیت در ایران را تضمین کند.

گروسی همچنین افزوده است که با بازرسان آژانس در ایران و اسرائیل در تماس است و ایمنی کارکنان آژانس از اهمیت بالایی برخوردار است و تمام اقدامات لازم برای اطمینان از آسیب نرسیدن به آن‌ها در حال انجام است.

مدیرکل آژانس تأکید کرد که « تنها راه پایدار رو به جلو – برای ایران، برای اسرائیل، کل منطقه و جامعه بین‌المللی – راهی مبتنی بر گفت‌وگو و دیپلماسی برای تضمین صلح، ثبات و همکاری است».

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.