در سیستان و بلوچستان ۵۰ نفر را به اتهام «همکاری با اسرائیل» بازداشت کردهاند
نیروهای امنیتی از عملیات مشترکی تحت عنوان «رزمایش حافظان امنیت» در جنوب استان سیستان و بلوچستان خبر دادند و گفتند دو نفر از «جاسوسان اسرائیل» را هم کشتهاند.

خبرگزاری تسنیم سهشنبه ۱۰ تیر اعلام کرد که قرارگاه قدس سپاه پاسداران، اداره کل اطلاعات سیستان و بلوچستان و سازمان اطلاعات سپاه این استان بههمراه سازمان اطلاعات فراجا، ۵۰ نفر را دستگیر و دو نفر را کشتهاند.
این گزارش افراد کشته و دستگیرشده را «تروریست» و «مزدور رژیم صهیونیستی» عنوان کرده و گفته است این اقدامات «از دوهفته گذشته تاکنون در قالب رزمایش حافظان امنیت» انجام شده است.
تسنیم همچنین افراد دستگیرشده را «وابسته به گروهکهای تروریستی شرق کشور» دانسته و نوشته است که از جمله اهداف آنها «گسترش ناامنی در جنوب استان و انجام عملیاتهای ایذائی و خرابکارانه برروی حوزههای زیرساختی، اقتصادی و... بوده است» و «مقادیر قابل توجهی سلاح و مهمات جنگی از جمله سلاحهای آمریکایی از این افراد کشف و ضبط شده است».
بهگفته تسینم، نیروهای امنیتی به دستگیریها ادامه خواهند داد.
موج جدید سرکوبها در ایران پس از پایان جنگ اسرائیل و جمهوری اسلامی شدت گرفته است. در این میان مناطق دارای هویت ملی با سرکوبهای شدیدتری روبهرو بودهاند.
رسانههای حکومتی از دستگیری ۷۰۰ نفر به اتهام جاسوسی خبر دادهاند، اما سازمان حقوق بشر ایران شمار واقعی بازداشتشدگان را بیش از یکهزار نفر برآورد میکند.
شبکه حقوق بشر کردستان گزارش داده است که در این روزها نظامیان و نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی با تشدید حضور خود در شهرهای کردستان، به بازداشت، احضار، شکنجه و تهدید گسترده شهروندان و فعالان کُرد ادامه میدهند.
بنا به این گزارش، از ۲۴ خرداد تا کنون، بیش از ۲۵۰ شهروند کُرد بازداشت شدهاند و دهها نفر دیگر نیز مورد احضار و بازجویی قرار گرفتهاند.
در ۴ تیرماه نیز سه زندانی کُرد به نامهای ادریس آلی، آزاد شجاعی و رسول احمد رسول به اتهام «محاربه» و «افساد فیالارض» از طریق «جاسوسی برای اسرائیل» اعدام شدند.
این فشارها بر مهاجران افغانستانی نیز شدت بیسابقهای گرفته است. سازمان بینالمللی مهاجرت از اخراج ۲۳۳ هزار و ۹۴۱ افغانستانی از ایران طی ۲۸ روز نخست ماه ژوئن خبر داده است. مقامهای جمهوری اسلامی این روزها بارها مهاجران افغانستانی را به «جاسوسی برای اسرائیل» متهم کردهاند.
نظرها
نظری وجود ندارد.