ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

برگزاری نشست ویژه مجمع عمومی سازمان ملل درباره افغانستان با محوریت حقوق زنان

موضوع اخراج گسترده مهاجران افغانستانی و سرنوشت آن‌هایی که به اجبار بازگردانده می‌شوند هم به بحران زنان در افغانستان افزوده شده است. پیش از این سازمان ملل هشدار داده بود که این اخراج‌های گسترده، سطوح بحران در افغانستان را به شدت افزایش خواهد داد.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد دوشنبه ۱۶ تیر/ ۷ ژوئیه، نشست ویژه‌ای را برای بررسی بحران افغانستان و حمایت از حقوق بشر، به‌ویژه زنان و دختران، برگزار می‌کند. هنوز مشخص نیست که موضوع اخراج مهاجران افغانستانی از دو کشور پاکستان و ایران هم در این جلسه مطرح خواهد شد یا نه.

به گفته‌ی نصیر احمد فایق، رئیس سرپرست نمایندگی دائم افغانستان در سازمان ملل، هدف از این نشست ارزیابی پیامدهای بحران افغانستان بر صلح و امنیت جهانی و تلاش برای تصویب قطعنامه‌ای در حمایت از مردم این کشور، به‌ویژه زنان، است.

فایق در پیامی که یکشنبه، ۱۵ تیر/ ۶ ژوئیه، در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) منتشر کرد، ابراز امیدواری کرد که این نشست به تصویب قطعنامه‌ای برای تجدید تعهد جامعه جهانی به حقوق، کرامت و آرمان‌های مردم افغانستان، به‌ویژه در زمینه‌ی حمایت از زنان و دختران، منجر شود.

او افزود که کشورهای عضو سازمان ملل در این زمینه متحد هستند و خواستار آینده‌ای مسالمت‌آمیز و فراگیر برای افغانستان‌اند. این نشست از ساعت ۱۰ صبح به وقت محلی نیویورک آغاز می‌شود.

این دومین نشست سطح‌بالای سازمان ملل درباره افغانستان در دو هفته گذشته به شمار می‌رود. پیش‌تر، در ۲ تیر، شورای امنیت سازمان ملل نیز جلسه ویژه‌ای برای بررسی بحران انسانی و سیاسی در این کشور برگزار کرده بود.

از زمان بازگشت طالبان به قدرت در اوت ۲۰۲۱، افغانستان با پسرفت‌های گسترده در حوزه حقوق بشر، به‌ویژه در زمینه‌ی آزادی‌های زنان، آموزش و مشارکت عمومی، مواجه شده است. جامعه جهانی بارها نسبت به نقض آزادی‌های مدنی در این کشور ابراز نگرانی کرده است.

موضوع اخراج گسترده مهاجران افغانستانی و سرنوشت آن‌هایی که به اجبار بازگردانده می‌شوند هم به بحران زنان در افغانستان افزوده شده است. پیش از این سازمان ملل هشدار داده بود که این اخراج‌های گسترده، سطوح بحران در افغانستان را به شدت افزایش خواهد داد.

با وجود تلاش‌های سازمان ملل و شرکای بین‌المللی برای گفت‌وگو با مقامات طالبان، پیشرفت‌های اندکی حاصل شده است؛ موضوعی که باعث افزایش نشست‌ها و رایزنی‌های دیپلماتیک برای یافتن راه‌حلی جهت کاهش انزوای بین‌المللی افغانستان و بهبود شرایط وخیم آن شده است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.