ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حملات پهپادی به میدان‌های نفتی اقلیم کردستان «خسارت‌های قابل توجهی» وارد کرده است

سه روز است که به میدان‌های نفتی اقلیم کردستان عراق حملات پهپادی می‌شود. وزارت منابع طبیعی اقلیم کردستان گفت این حملات با هدف فلج کردن زیرساخت‌های اقتصادی اقلیم صورت گرفته است. نیروهای نیابتی ایران مورد ظن هستند.

به‌گزارش خبرگزاری کُردی رووداو، وزارت منابع طبیعی اقلیم کردستان عراق چهارشنبه ۲۵ تیر / ۱۶ ژوئیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که «چندین حمله تروریستی از طریق پهپادهای انفجاری علیه میدان‌های نفتی تاوکه و پیشخابور» در اداره مستقل زاخو، و همچنین میدان نفتی عین‌صفنی در منطقه شیخان انجام شده است.

اگرچه این حملات تلفاتی در بر نداشت، اما وزارت منابع طبیعی اقلیم کردستان تأیید کرد که «خسارت‌های قابل توجهی» به زیرساخت‌ها وارد شده است.

این وزارتخانه از دولت فدرال عراق و جامعه بین‌المللی خواست تا «هرچه سریعتر برای حفاظت از جان کارکنان غیرنظامی و امنیت انرژی، و جلوگیری از حملات بیشتر به بخش انرژی کردستان اقدام کنند».

اداره کل مبارزه با تروریسم اربیل (CTD) گزارش داد که بین ساعت ۶ تا ۶ و ۱۵ دقیقه صبح چهارشنبه به‌وقت محلی، میدان نفتی پیشخابور «با دو پهپاد حامل مواد منفجره هدف قرار گرفت». پس از آن، سومین حمله پهپادی در ساعت ۷  صبح میدان تاوکه را هدف قرار داد.

شرکت نروژی نفت و گاز DNO Asa این میدان‌های نفتی را اداره می‌کند. این شرکت روز چهارشنبه در بیانیه‌ای حملات را تأیید کرد و گفت پس از انفجار در مخزن ذخیره کوچک در تاوکه و در تجهیزات فرآوری سطحی در پیشخابور، عملیات خود در میدان‌های نفتی را «به‌طور موقت» متوقف کرده است.

شرکت نروژی اعلام کرد که ارزیابی خسارت‌ها در حال انجام است و تولید پس از تکمیل آن از سر گرفته خواهد شد.

از سوی دیگر، گلف کیستون پترولیوم (GKP) ، اپراتور میدان نفتی شیخان نیز گفت «طی دو روز گذشته گزارش‌هایی درباره انفجارهایی در شماری از میدان‌های نفتی در نزدیکی این منطقه دریافت کرده است» و به‌عنوان اقدامی احتیاطی، تولید را به‌طور موقت متوقف کرده و تدابیر ایمنی کارکنان را به‌اجرا گذاشته است. این شرکت با بیان این‌که دارایی‌های آن مستقیماً تحت تأثیر قرار نگرفته‌اند، افزود که «اوضاع را از نزدیک رصد می‌کند».

روز چهارشنبه، سومین روز متوالی حملات پهپادی به زیرساخت‌های نفتی در اقلیم کردستان بود.

روز سه‌شنبه، یک حمله پهپادی میدان نفتی سرسنگ در دهوک را هدف قرار داده بود که توسط شرکت آمریکایی HKN Energy اداره می‌شود. این شرکت ۶۲ درصد سهام این میدان را در اختیار دارد.

HKN Energy در بیانیه‌ای که در صفحه رسمی فیسبوک خود منتشر کرد، تأیید کرد که «یک انفجار» در حدود ساعت ۷ صبح به‌وقت محلی در این میدان رخ داده است. شرکت آمریکایی گفت «تمام پرسنل سالم هستند و هیچ‌گونه جراحتی گزارش نشده است». همچنین «عملیات در تأسیسات آسیب‌دیده تا زمان تأمین امنیت سایت و تکمیل ارزیابی کامل، به حالت تعلیق درآمده است».

یک روز قبل از آن، در روز دوشنبه، دو پهپاد حامل مواد منفجره میدان نفتی خورمالا در جنوب غربی اربیل را هدف قرار دادند. یک منبع امنیتی روز دوشنبه به رووداو گفت که این پهپادها توسط نیروهای ائتلاف به‌رهبری آمریکا رهگیری شدند و هیچ‌گونه جراحتی گزارش نشده است.

ریاست اقلیم کردستان روز سه‌شنبه حملات مکرر پهپادی را به‌شدت محکوم کرد و از دولت فدرال در بغداد خواست تا اقدامات فوری برای جلوگیری از حملات بیشتر و محاکمه عاملان آن‌ها انجام دهد.

ریاست جمهوری، نخست‌وزیری و پارلمان عراق نیز در همان روز این حوادث را محکوم کردند و آن‌ها را تجاوز آشکار به امنیت و ثبات ملی خواندند.

حملات پهپادی در اقلیم کردستان از زمان آغاز درگیری ۱۲ روزه بین اسرائیل و ایران که ۲۳ خرداد / ۱۳ ژوئن آغاز شد و با آتش‌بس پایان یافت، افزایش یافته است.

اگرچه هیچ گروهی مسئولیت حملات اخیر را برعهده نگرفته است، اما وزارت کشور اقلیم در اوایل ماه ژوئیه، نیروهای حشد الشعبی را به دست داشتن در این حملات متهم کرد - اتهامی که بغداد آن را «غیرقابل قبول» دانست.

نیروهای حشد الشعبی ائتلافی از گروه‌های عراقی است که از سوی ایران حمایت می‌شوند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.