ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

جمهوری اسلامی به بازداشت فعالان کُرد ادامه می‌دهد

نیروهای امنیتی حکومت ایران در چند روز اخیر شش نفر از فعالان مدنی کُرد را در سقز، ایلام، بوکان، پیرانشهر، سنندج و بجنورد بازداشت کردند.

به‌گزارش وب‌سایت کُردپا، روز گذشته، چهارشنبه ۲۵ تیر نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی اسعد صدیقی، شهروند ساکن سقز را در منزل شخصی خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

اسعد صدیقی، اهل روستای کاومله از توابع سقز و عضو گروه کوهنوردی «هه‌لو» سقز است.

بنا به این گزارش، بازداشت او، بدون ارائه حکم قضائی از سوی نیروهای امنیتی صورت گرفته است.

از محل نگهداری، دلایل بازداشت و اتهام‌های مطروح‌شده علیه اسعد صدیقی، اطلاعی در دست نیست.

در همین روز، نیروهای لباس شخصی سازمان اطلاعات سپاه پاسداران ساسان چمن‌آرا، هنرمند و فعال مدنی کُرد اهل ایلام و از بازداشت‌شدگان خیزش «زن، زندگی، آزادی» را در ایلام بازداشت و به مکانی نامعلومی منتقل کردند.

شبکه حقوق بشر کردستان نوشته است که او در روزهای گذشته با دریافت ابلاغیه‌ای به اتهام «دسترسی غیرمجاز به داده‌ها و سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی» به شعبه چهارم دادسرای عمومی و انقلاب ایلام احضار شده بود و هنگام رفتن به دفتر وکیل خود در یکی از خیابان‌های شهر ایلام بازداشت شد؛ در حالی که هنوز مهلت قانونی پنج‌ روزه احضاریه به پایان نرسیده بود.

نیروهای سپاه پاسداران در جریان جنبش «ژن، ژیان، ئازادی» در تاریخ ۱۵ مهر ۱۴۰۱ ساسان چمن‌آرا را به‌شکل خشونت‌آمیزی در تهران بازداشت کرده بودند. او ۲۱ روز در بازداشتگاه سازمان اطلاعات سپاه و ۱۸ روز در بند ۲۰۹ زندان اوین تحت بازجویی و شکنجه قرار گرفت و سپس به زندان تهران بزرگ منتقل شد.

در دی‌ همان سال شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی سیدعلی مظلوم، او را به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به پنج سال حبس تعزیری محکوم کرد. چمن‌آرا ۴ بهمن همان سال با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی به‌طور موقت از زندان تهران بزرگ آزاد شد.

حکم پنج سال حبس تعزیری او در دادگاه تجدیدنظر استان تهران تأیید شد، اما اجرای آن از سوی شعبه اول اجرای احکام به مدت پنج سال به حالت تعلیق درآمد.

در سالگرد قتل حکومتی ژینا امینی، ساسان چمن‌آرا یک ویدئوکلیپ منتشر کرد و به همین دلیل بار دیگر به دادسرای اوین احضار و درباره این ویدئو و فعالیت‌هایش در شبکه‌های اجتماعی بازجویی و به «تبلیغ علیه نظام» متهم شد.

نیروهای امنیتی در ایلام یک بار دیگر او را در ۲۷ دی‌ماه سال گذشته بازداشت کرده و به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر منتقل کردند. او این بار نیز در ۴ بهمن، با قرار کفالت به‌صورت موقت آزاد شد.

شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی ایلام در اسفند سال گذشته او را به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام و به نفع گروه‌ها و رسانه‌های معاند» به سه ماه حبس تعزیری و پرداخت ۲۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم کرد.

نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در شهرهای بوکان، پیرانشهر، سنندج و بجنورد نیز چهار فعال مدنی کُرد به نام‌های صباح امینیان، حامد شامی، فواد محمدی و آراز صالحی را بازداشت کردند.

به‌گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، سه‌شنبه ۲۴ تیرماه جاری به دنبال انتشار چند ویدئو از شعرخوانی یک کودک کُرد کرمانج شمال خراسان در مراسم‌های فرهنگی، نیروهای امنیتی به قصد بازداشت به منزل خانوادگی او در روستای «ناوه» بجنورد یورش بردند، اما موفق به بازداشت این کودک ۱۴ ساله نشدند. آن‌ها ضمن بازرسی منزل و ضبط موبایل اعضای خانواده، آراز صالحی، پدر این کودک را بدون ارائه حکم قضائی بازداشت کردند.

نیروهای اداره اطلاعات سنندج فواد محمدی، اهل این شهر را نیز روزدوشنبه ۲۳ تیر بدون ارائه حکم قضائی بازداشت کردند. یک روز قبل از آن هم صباح امینیان، شهروند اهل بوکان، بدون ارائه حکم قضائی در محل کار خود در این شهر بازداشت شد.

همچنین نیروهای سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در پیرانشهر پنج‌شنبه هفته گذشته، ۱۹ تیر، به منزل خانوادگی حامد شامی یورش برده و او را هم بدون ارائه حکم قضائی بازداشت کردند.

حامد شامی چند سال پیش نیز به مدت ۲۵ روز بازداشت و سپس با سپردن وثیقه آزاد شده بود.

شبکه حقوق بشر کردستان می‌گوید از زمان حمله اسرائیل به ایران و اعلام آتش‌بس، نیروهای وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بیش از ۳۱۵ شهروند و فعال کُرد را در شهرهای مختلف استان‌های ایلام، آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، تهران و خراسان شمالی بازداشت کرده‌اند.

این نهاد حقوق بشری گفته است که بخش قابل توجهی از این افراد همچنان بدون حق ملاقات با خانواده و بدون دسترسی به وکیل، در بازداشتگاه‌های نهادهای امنیتی در شهرهای ایلام، کرمانشاه، سنندج، ارومیه، تهران و بجنورد نگهداری می‌شوند.

همچنین، ده‌ها نفر از فعالان مدنی، زندانیان سیاسی سابق و اعضای خانواده فعالان مقیم خارج از کشور نیز به ستادهای خبری اداره اطلاعات یا دفاتر سازمان اطلاعات سپاه احضار و مورد بازجویی چندساعته قرار گرفته‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.