ادامه بازداشت فعالان کُرد در ایران: شش شهروند دیگر بازداشت شدند
بهگفته فعالان حقوق بشر کردستان، از زمان حمله اسرائیل به ایران تا کنون نیروهای امنیتی در استانهای ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی بیش از ۲۵۵ شهروند و فعال کُرد را بازداشت کردهاند.

بازداشت ـ عکس تزئینی و از آرشیو است
در ادامه موج بازداشتها در ایران، بهویژه بازداشت شهروندان و فعالان کُرد، دستکم شش شهروند به نامهای موسی امیدی، اسماعیل سانیار، سمکو معروفی، انور ابراهیمزاده، آوات علیپور و هژار (امیر) عبداللهپور توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
بهگزارش شبکه حقوق بشر کردستان، مأموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران چهارشنبه ۱۱ تیر موسی امیدی، فعال مدنی شناختهشده اهل ایلام را در منزل خانوادگیاش در این شهر بازداشت کردند.
مأموران بدون ارائه حکم قضائی برخی از وسایل شخصی از جمله موبایل، لپتاپ و کتابهای این فعال مدنی را با خود بردند.
موسی امیدی در چند سال گذشته بارها به نهادهای امنیتی احضار شده و مورد بازجویی قرار گرفته است.
شامگاه سهشنبه ۱۰ تیر نیز نیروهای امنیتی آوات علیپور، اهل روستای «شیخلر» بوکان را بازداشت کردند. همزمان یک شهروند کُرد دیگر به نام انور ابراهیمزاده نیز در این شهر بازداشت شد.
سمکو معروفی، زندانی سیاسی سابق و فعال محیط زیست هم روز دوشنبه ۹ تیر با یورش نیروهای امنیتی به منزل خانوادگیاش در بوکان بدون ارائه حکم قضائی بازداشت شد.
کانال تلگرامی کمیته آزادی زندانیان سیاسی در ایران نیز گزارش داده است که اسماعیل سانیار، زندانی سیاسی سابق بامداد چهارشنبه ۱۱ تیر در روستای داشبند بازداشت شد. او پیش از این به اتهام «همکاری با پژاک» به دو سال ونیم زندان محکوم شده بود.
همچنین با گذشت دو هفته از بازداشت هژار (امیر) عبداللهپور توسط نیروهای وزارت اطلاعات، از سرنوشت او اطلاعی در دست نیست. عبداللهپور ۲۸ خرداد در محله عشایر بوکان با یورش نیروهای امنیتی به منزل خانواگیاش بازداشت و به یک بازداشتگاه امنیتی در ارومیه منتقل شد.
بر اساس آمار شبکه حقوق بشر کردستان، از زمان حمله اسرائیل به ایران تا کنون بیش از ۲۵۵ شهروند و فعال کُرد توسط نیروهای وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در استانهای ایلام، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی بازداشت شدهاند.
از آن زمان تاکنون فشار بر اقلیتهای قومی یا ملی هم در کردستان و هم در سیستان و بلوچستان افزایش یافته است و پناهجویان افغانستانی نیز بهشکل گستردهای به کشورشان بازگردانده شدهاند. جمهوری اسلامی تلاش میکند به افراد بازداشتشده اتهاماتی نظیر «جاسوسی برای اسرائیل» ببندد.
نظرها
نظری وجود ندارد.