ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان ملل: طالبان حقوق مهاجران بازگردانده شده افغانستانی را نقض می‌کند

طالبان علیه این افراد اقدامات جدی و خشونت‌باری از جمله شکنجه، بازداشت خودسرانه، تهدید و آزار روانی اعمال کرده است.

سازمان ملل در گزارشی که روز پنج‌شنبه ۲۴ ژوئیه / ۲ مرداد منتشر شد، اعلام کرد که مقام‌های طالبان مرتکب «نقض حقوق بشر» در قبال شهروندان افغانستانی‌ای شده‌اند که به‌ اجبار از ایران و پاکستان به کشور بازگردانده شده‌اند. این موارد شامل شکنجه، بدرفتاری، بازداشت‌های خودسرانه و تهدیدهای جدی علیه امنیت شخصی افراد بوده است.

در بیانیه‌ای که همراه با این گزارش منتشر شده، آمده است:

افراد بازگشته به کشور، به‌ویژه کسانی که در معرض خطر انتقام‌جویی و دیگر موارد نقض حقوق بشر از سوی مقامات طالبان قرار دارند، شامل زنان، دختران، افراد مرتبط با دولت پیشین و نیروهای امنیتی، فعالان رسانه‌ای و اعضای جامعه مدنی هستند.

گزارش تأکید می‌کند که طالبان علیه این افراد اقدامات جدی و خشونت‌باری از جمله شکنجه، بازداشت خودسرانه، تهدید و آزار روانی اعمال کرده است.

این گزارش بر اساس مصاحبه با ۴۹ شهروند افغانستانی که به‌تازگی از کشورهای همسایه بازگشته‌اند، تهیه شده و توسط «هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما)» و «دفتر کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل» منتشر شده است.

در ماه‌های گذشته، موجی از اخراج‌های گسترده از سوی ایران و پاکستان آغاز شده که میلیون‌ها افغانستانی را به بازگشت اجباری واداشته است. تنها در سال جاری میلادی (۲۰۲۵)، بیش از ۱,۹ میلیون نفر، عمدتاً از ایران به افغانستان بازگردانده شده‌اند.

بر اساس برآورد کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، این تعداد می‌تواند تا پایان سال به سه میلیون نفر برسد، آن هم در شرایطی که افغانستان با بحرانی عمیق انسانی مواجه است.

گزارش تأکید می‌کند که بسیاری از نقض‌ها بر اساس هویت فردی بازگشت‌کنندگان صورت گرفته است، از جمله زن بودن، فعالیت رسانه‌ای، عضویت در جامعه مدنی یا همکاری با دولت‌ جمهوری که در سال ۲۰۲۱ سقوط کرد.

طالبان پیش‌تر اتهام‌های مطرح‌شده در خصوص نقض حقوق بشر را رد کرده و اعلام کرده بود که به کارکنان دولت سابق و نیروهای امنیتی عفو عمومی داده است.

با این حال، فولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، در بیانیه‌ای که اوایل ماه جاری منتشر شد، هشدار داد:

هیچ‌کس نباید به کشوری بازگردانده شود که در آن با خطر شکنجه یا آزار به دلیل هویت یا سابقه‌اش مواجه است. در مورد افغانستان، این موضوع به‌ویژه برای زنان و دخترانی که تحت مجموعه‌ای از محدودیت‌ها و تبعیض‌های سیستماتیک آن‌هم تنها به‌دلیل جنسیت‌شان، قرار دارند، به‌وضوح صادق است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.