ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

استرالیا سفیر ایران را اخراج کرد و گفت سپاه پاسداران را در فهرست تروریستی قرار می‌دهد

استرالیا همچنین عملیات سفارت خود در تهران را تعلیق کرده و تمامی دیپلمات‌هایش را به کشور ثالث منتقل کرده است. حدود ۹۰ هزار نفر ایرانی‌تبار در استرالیا زندگی می‌کنند.

آنتونی آلبانیزی، نخست‌وزیر استرالیا، روز سه‌شنبه ۴ شهریور (۲۶ اوت) اعلام کرد که کشورش احمد صادقی، سفیر ایران را به دلیل نقش مستقیم تهران در دو حمله ضدیهودی در سیدنی و ملبورن اخراج کرده و ظرف یک هفته فرصت داده تا خاک استرالیا را ترک کند. این نخستین اخراج سفیر توسط استرالیا از زمان جنگ جهانی دوم است.

آلبانیزی در کنفرانسی خبری گفت:

این‌ها اقداماتی فوق‌العاده خطرناک و تجاوزکارانه بودند که توسط یک دولت خارجی در خاک استرالیا طراحی شد. این حملات تلاش داشتند انسجام اجتماعی ما را تضعیف و در جامعه شکاف ایجاد کنند.

او افزود که سازمان اطلاعات امنیتی استرالیا (ASIO) اطلاعات «قابل اعتماد و نگران‌کننده‌ای» جمع‌آوری کرده که نشان می‌دهد ایران حداقل دو حمله را به صورت مستقیم هدایت کرده است.

به گفته او، ایران کوشیده نقش خود را در حمله به رستوران کوشر «لوئیس کانتیننتال کیچن» در سیدنی (اکتبر ۲۰۲۴) و به آتش کشیدن کنیسه «اداس اسرائیل» در ملبورن (دسامبر ۲۰۲۴) پنهان کند، اما ارزیابی‌های امنیتی نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی پشت این حملات بوده است. پلیس استرالیا تاکنون دو نفر را در ارتباط با حمله به کنیسه و یک نفر را در ارتباط با حمله به رستوران بازداشت کرده است.

پنی وونگ، وزیر خارجه استرالیا، اعلام کرد که علاوه بر سفیر ایران، سه دیپلمات دیگر این کشور نیز باید ظرف هفت روز استرالیا را ترک کنند. او گفت:

ما این تصمیم را گرفتیم زیرا اقدامات ایران کاملا غیرقابل قبول است.

نخست‌وزیر استرالیا همچنین افزود که کشورش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار خواهد داد. به دنبال این تصمیم، فعالیت‌های اقتصادی و مالی مرتبط با این نهاد در استرالیا غیرقانونی خواهد شد.

سفارت اسرائیل در استرالیا از این تصمیم استقبال کرد و در بیانیه‌ای نوشت:

رژیم ایران تنها تهدیدی برای یهودیان یا اسرائیل نیست، بلکه خطری برای کل دنیای آزاد، از جمله استرالیا است.

این اقدام استرالیا تنها چند روز پس از تنش دیپلماتیک شدید بین کانبرا و تل‌آویو صورت گرفت. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، پس از اعلام تصمیم استرالیا برای به رسمیت شناختن فلسطین در مجمع عمومی آینده سازمان ملل در ماه سپتامبر، آنتونی آلبانیزی را «سیاستمداری ضعیف» خواند و او را به «خیانت به اسرائیل و جامعه یهودیان استرالیا» متهم کرد.

پیش از این بیانیه استرالیا روند صدور روادید سیچا راسمن، سیاستمدار راست افراطی اسرائیل را برای سفر به این کشور متوقف کرده بود. این تنش باعث شد اسرائیل روادید برخی دیپلمات‌های استرالیایی را لغو و دولت استرالیا را به تضعیف تلاش‌های دیپلماتیک و حمایت از حماس متهم کند.

در واکنش، شورای عالی یهودیان استرالیا از دو طرف خواست تا با زبان دیپلماتیک و در حد امکان آرام تنش‌ها را کاهش دهند.

به گزارش رویترز، از آغاز جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳، حملات و آتش‌سوزی‌های معطوف به اماکن یهودی در استرالیا افزایش یافته است. کنیسه «اداس اسرائیل» که در دهه ۱۹۶۰ توسط بازماندگان هولوکاست بنا شد، یکی از اهداف این حملات بود.

استرالیا همچنین عملیات سفارت خود در تهران را تعلیق کرده و تمامی دیپلمات‌هایش را به کشور ثالث منتقل کرده است. حدود ۹۰ هزار نفر ایرانی‌تبار در استرالیا زندگی می‌کنند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.