ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

یک نماینده مجلس: ماینرها نیمی از مصرف تمام چاه‌های کشاورزی برق مصرف کرده‌اند

بحران برق همچنان مسئله مهم ایران است. در حالی‌که مسئولان از استخراج ارز دیجیتال برای دور زدن تحریم‌ها بسیار بهره می‌برند، مدام از ماینرهای غیرقانونی صحبت می‌کنند و مصرف زیاد برق هم به گردن «ماینرهای غیرمجاز» گذاشته می‌شود.

احد آزادی‌خواه، نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی چهارشنبه ۱۲ شهریور در این رابطه اعلام کرد که طی یک سال گذشته ۳۱ هزار ماینر کشف شده که دست‌کم ۲۰۰۰ مگاوات برق مصرف می‌کردند.

این نماینده مجلس گفت:

میزان مصرف تمام چاه‌های کشاورزی که ۹۰۰ هزار حلقه هستند به چهار هزار مگاوات نمی‌رسد یعنی نیمی از مصرف تمام چاه‌های کشاورزی که ۲۰۰۰ مگاوات می‌‌شود توسط ماینرها استفاده شده است که نگران‌کننده است.

ارز دیجیتال یا رمزارز، نوعی دارایی دیجیتال برپایه رمزنگاری است که با ماینرها استخراج می‌شود و امکان انجام تراکنش‌های مالی را بدون واسطه‌های سنتی مانند بانک‌ها فراهم می‌کند.

مردادماه گذشته حامد احمدی، مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فن‌آوری‌های نوین شرکت توانیر گفته بود که بر اساس پروانه بهره‌برداری ۹۳ درصد چاه‌های کشاورزی کمتر از ۱۹ ساعت در شبانه‌روز مجاز به فعالیت هستند. او افزوده بود:

به‌طور کلی در بخش کشاورزی حدود ۲۳۵ هزار چاه برقی کشاورزی وجود دارد که بیشترین میزان برای مصرف برق این بخش حدود ۴ هزار و ۲۰۰ تا ۳۰۰ مگاوات است.

عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو بهمن‌ماه سال گذشته عنوان کرده بود که «ماینرهای غیرمجاز به‌صورت مخفیانه افزایش پیدا کرده‌اند».

گزارش‌های شرکت توانیر نشان می‌دهند که از سال ۱۳۹۸ تا انتهای تیرماه سال جاری، ۲۶۳,۳۱۴ دستگاه ماینر غیرمجاز کشف و توقیف شده است.

روند کشف ماینرها رشد چشمگیری داشته است؛ به‌طوری که شمار دستگاه‌های کشف‌شده در چهار ماهه نخست سال جاری (۱۳,۶۷۶ دستگاه) نسبت به مدت مشابه در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، بیش از ۳۶۰ درصد رشد داشته است.

روزنامه ایران هم اردیبهشت گذشته به‌نقل از شرکت توانیر نوشته بود که «حدود ۲۰ درصد ناترازی برق به‌دلیل تشدید فعالیت ماینرهاست».

مسئولان توانیر می‌گویند مصرف برق ماینرهای کشف‌شده معادل ظرفیت تولید چهار نیروگاه اتمی بوشهر است.  خبرهایی نیز در مورد ماینرها در فضای مجازی و رسانه‌ها منتشر شده که در آن‌ها گفته‌ شده است که ماینرها حدود یک‌هزار و ۷۰۰ مگاوات برق مصرف می‌کنند که این میزان چیزی معادل برق مصرفی مشهد و حومه است.

محمد اله‌داد، معاون تجارت خارجی و انتقال شرکت توانیر پیش از این گفته بود:

بررسی‌های ما نشان می‌دهد متأسفانه بیش از ۵۰ درصد این ماینرها (غیرقانونی) در مناطق صنعتی نصب شده‌اند که برق یارانه‌ای به‌منظور تولید کالا و مایحتاج دریافت می‌کنند. در واقع برخی از فعالان صنعتی از این برق برای تولید رمزارز استفاده می‌کنند. به‌طور مثال در چاه کشاورزی، کنار چاه آبزی‌پروری، استخر پرورش ماهی و... اقدام به نصب ماینر و استخراج رمزارز کرده‌اند.

هاشم اورعی، رئیس اتحادیه انجمن‌های علمی انرژی ایران نیز در گفت‌وگویی با روزنامه ایران، افزایش مصرف برق را به علت «افزایش استخراج ارز دیجیتال به‌صورت غیرقانونی» دانسته و گفته بود:  

وزارت نیرو می‌تواند خیلی راحت با امکاناتی که دارد، آن‌ها را ردیابی کند چون مصرف ماینر یک ویژگی مهم دارد و آن این است که میزان مصرف برق تقریباً ۲۴ ساعت ثابت است. به این معنی که اگر کارخانه‌ای به جای این‌که تولید صنعتی انجام دهد ماینر نصب کند، از میزان استفاده برق آن در ۲۴ ساعت می‌توان متوجه این اقدام شد.

داده‌های توانیر نشان می‌دهد که از ۱۳,۶۷۶ دستگاه ماینر کشف‌شده در چهار ماهه نخست سال جاری، ۳,۹۷۹ دستگاه از مراکز با تعرفه برق صنعتی و ۱,۰۹۴ دستگاه از مراکز با تعرفه برق کشاورزی کشف شده‌اند.

مسئولان حکومتی در حالی مدام از ماینرهای غیرقانونی سخن می‌گویند که علاقه جمهوری اسلامی ایران به ارزهای دیجیتال از هشت سال پیش، پس از تشدید تحریم‌های بین‌المللی افزایش یافت و در واقع، این ارزها به ابزاری برای دور زدن محدودیت‌های مالی تبدیل شدند.

سپاه پاسداران از ارزهای دیجیتال، به‌ویژه بیت‌کوین، برای دور زدن تحریم‌های بانکی سنتی و انتقال پول به خارج از کشور استفاده کرده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.