ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مقاومت و همبستگی ثمر داد

یک گام موفقیت‌آمیزِ کارزار «نه به اعدام»

روز یکشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۴، اعتصاب غذای گسترده زندانیان زندان قزلحصار کرج که در اعتراض به موج بی‌سابقه اعدام‌ها در ایران آغاز شده بود، پس از شش روز پایان یافت. اعدام‌کنندگان ظاهراً عقب‌نشینی کرده‌اند.

کارزار «نه به اعدام» گسترش بیشتری یافته است. این کارزار که «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» فراز مهمی از آن است، با اعتصاب غذای زندانیان در زندان قزلحصار یک گام مهم دیگر برداشت.

اعتصاب غذا از ظهر دوشنبه ۲۱ مهرماه با انتقال ۱۶ زندانی به سلول‌های انفرادی برای اجرای حکم اعدام شروع آغاز شد. اعتراض به سرعت در درون زندان گسترش یافت، خبر آن به بیرون منتقل شد و انعکاس وسیعی پیدا کرد.

خانواده‌های زندانیان نیز به اعتراض پیوستند. آنان در مقابل زندان قزلحصار و همچنین مجلس اجتماع کردند و خواهان توقف فوری اجرای احکام شدند.

خبرها و ویدئوهای منتشر شده از درون زندان قزلحصار حاکی از آن‌اند که یکشنبه ۲۷ مهرماه، در پی حضور نماینده‌ای از سوی رئیس قوه قضائیه به همراه رئیس سازمان زندان‌ها در بند ۲ این زندان، نشستی با حضور نمایندگان زندانیان اعتصابی برگزار شده است. در این نشست، نماینده رئیس قوه قضائیه وعده داده که اجرای احکام اعدام به مدت شش ماه متوقف شود و در این فاصله، موضوع اصلاح مجازات اعدام در مجلس مورد بررسی قرار گیرد. به دنبال این وعده، زندانیان قزلحصار به اعتصاب غذای خود به پایان رساندند.

ویدئویی که در این صفحه می‌بینید، اعلام پایان اعتصاب غذای زندانیان از سوی یکی از آنان است:

همبستگی وسیع

در روزهای اخیر مخالفان مجازات اعدام با اظهار نظر در رسانه‌ها و انتشار بیانیه‌هایی در داخل و خارج از کشور بر دامنه‌ی بازتاب کارزار «نه به اعدام» افزودند.

یکی از آخرین بیانیه‌های منتشر شده از  سوی «بیش از ۸۰۰ چهره هنری، فرهنگی و سیاسی» است.

در این بیانیه در زیر عنوان «اعدام پایان عدالت است» چنین آمده است:

در روزهایی که جامعه ایران درگیر عمیق‌ترین بحران‌های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است، جمهوری اسلامی به‌جای پاسخ‌گویی به ریشه‌های این بحران‌ها، سیاست اعدام را با شدتی بی‌سابقه به ابزار کنترل و سرکوب بدل کرده است. موج گسترده‌ی اجرای احکام مرگ، به‌ویژه در زندان قزلحصار، نشانه‌ی فروپاشی اخلاقی و حقوقی نظام قضایی و بی‌اعتنایی آشکار به کرامت انسانی است.

بیانیه در ادامه به «کارزار نه به اعدام» پرداخته است:

«بیش از یک سال است که کارزار مدنی و شجاعانه‌ی «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» از درون قزلحصار آغاز شده؛ حرکتی خودجوش از زندانیان سیاسی که هر هفته با اعتصاب غذا علیه فرهنگ مرگ اعتراض می‌کنند. در واکنش به موج تازه‌ی اعدام‌ها، گروهی از زندانیان بند دو قزلحصار (زندانیان غیرسیاسی) با دوختن لب‌های خود و اعتصاب غذا، صدای اعتراض‌شان را به جامعه ایران و جهان رساندند. گزارش‌ها از وخامت حال تعدادی از آنان و انتقال به بهداری زندان حکایت داشت. اکنون آنها در ازای وعده مقامات قضائی در خصوص تعلیق شش ماهه اجرای حکم اعدام، اعتصاب غذای‌شان را به صورت موقت و مشروط متوقف کرده‌اند. 

در پایان بیانیه آمده است:

ما از مردم ایران، اندیشمندان، وکلا، هنرمندان و کنشگران مدنی در داخل و خارج کشور می‌خواهیم در برابر این روند ضدانسانی سکوت نکنند. اکنون وظیفه اخلاقی و مدنی ماست که با هر ابزار مسالمت‌آمیز برای توقف و لغو مجازات اعدام در ایران بکوشیم. همچنین از تمام نهادهای بین المللی حقوق بشری، آزادیخواهان و عدالت طلبان جهان می‌خواهیم در برابر گسترش اعدام‌ها در ایران واکنشی قاطع نشان دهند.

نقض حق حیات زندانیان به شکلی دیگر

«دیده‌بان حقوق بشر» امروز اعلام کرد که در ماه گذشته سه زندانی زن در زندان قرچک به محروم بودن از دریافت مراقبت‌های پزشکی جان باختند.

مرگ در بازداشت سودابه اسدی، جمیله عزیزی، و سمیه رشیدی، زندانی سیاسی ۴۲ ساله، نقض حق حیات زندانیان توسط مقامات ایرانی را برجسته می‌کند که با سلب مراقبت‌های پزشکی، باعث یا عامل مرگ آنها شده‌اند. این موارد به سیاست دیرینه مقامات ایرانی در انکار مراقبت‌های پزشکی زندانیان اشاره دارد و زیرمجموعه‌ای از رفتار وحشیانه‌ای است که جان زندانیان ایرانی را به خطر می‌اندازد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.