ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

انتخابات مجلس در عراق: پیروزی ائتلاف نخست‌وزیر فعلی

بر پایه داده‌های کمیسیون انتخابات ائتلاف شیعی «بازسازی و توسعه» به رهبری السودانی، بیش از ۱,۳ میلیون رأی را کسب کرده و به نظر می‌رسد نخست‌وزیری السودانی ادامه خواهد یافت.

نتایج کلیدی

  • رتبه اول: ائتلاف «بازسازی و توسعه» (محمد شیاع السودانی) با کسب بیش از ۱,۳ میلیون رأی.
  • رتبه دوم: حزب دموکرات کردستان (KDP) به رهبری مسعود بارزانی با کسب بیش از یک میلیون رأی.
  • میزان مشارکت: کمیسیون انتخابات نرخ مشارکت رأی‌دهندگان را ۵۶,۱ درصد اعلام کرد.
  • واجدین شرایط: بیش از ۲۱ میلیون نفر واجد شرایط رأی دادن برای تصاحب ۳۲۹ کرسی پارلمان بودند.

بر اساس نتایج اولیه منتشر شده توسط کمیسیون عالی مستقل انتخابات (IHEC) در بغداد در شامگاه روز چهارشنبه (۱۲ نوامبر)، ائتلاف "بازسازی و توسعه" به رهبری محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، در انتخابات پارلمانی که در ۱۱ نوامبر برگزار شد، در هشت استان کشور پیشتاز بوده و برتری قابل توجهی کسب کرده است.

از جمعیت ۴۶ میلیون نفری عراق، تنها حدود ۲۱,۵ میلیون نفر اجازه  رأی دادن داشتند، زیرا بسیاری کارت‌های رأی‌گیری خود را دریافت یا تمدید نکرده بودند. اندکی بیش از ۱۲ میلیون در این انتخابات رأی دادند. کمیسیون عالی مستقل انتخابات، نرخ مشارکت سراسری را ۵۶,۱۱ درصد اعلام کرد؛ یکی از بالاترین میزان‌ها در سال‌های اخیر.

نتایج در بغداد

کمیسیون اعلام کرد که ائتلاف شیعی «بازسازی و توسعه» در بغداد ۴۱۱۰۲۶ رأی کسب کرده و ۱۵ کرسی از ۶۹ کرسی را به دست آورده است. در رده‌های بعدی، حزب سنی‌مذهب «التقدم» (پیشرفت) به رهبری محمد الحلبوسی، رئیس سابق پارلمان، و سپس ائتلاف «دولت قانون» به رهبری نوری المالکی، نخست‌وزیر سابق و دیگر رهبر شیعه، قرار گرفتند. التقدم و ائتلاف مالکی به ترتیب ۱۰ و ۸ کرسی را از آن خود کردند.

توزیع قدرت و مشارکت

از زمان تهاجم تحت رهبری آمریکا در سال ۲۰۰۳، یک سیستم فرقه‌ای، پست نخست‌وزیری را برای شیعیان، ریاست جمهوری را برای کُردها و ریاست پارلمان را برای اهل سنت محفوظ داشته است. با وجود سرخوردگی رأی‌دهندگان جوان از احزاب سنتی و چهره‌های همیشگی، مشارکت جوانان در انتخابات نسبتاً بالا بود. در مجموع ۷۷۴۳ تن، شامل ۲۲۴۷ زن، در این انتخابات خود را کاندیدا کرده بودند.

حزب دموکرات کردستان (KDP) در مجموع سراسری بیش از یک میلیون رأی به دست آورده و به عنوان حزب، نه ائـتلاف، از نظر تعداد کل آرا در سراسر عراق، در صدر قرار دارد. مقامات این حزب خواستار اصلاح قانون انتخابات عراق شده‌اند تا انصاف و به رسمیت شناخته شدن حمایت مردمی حزب در انتخابات آینده تضمین شود.

سودانی که خواهان دور دوم نخست‌وزیری است، برای پیروزی نهایی باید ائتلافی گسترده‌تر با دیگر گروه‌های شیعه، سنی و کُرد تشکیل دهد. این چالش در توزیع کرسی‌ها و عملکرد دیگر احزاب اصلی مشهود است. مشخصه سیاست‌ورزی سودانی، تلاش برای حفظ موازنه میان ایران و آمریکاست که هر دو در عراق نفوذ دارند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.