ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بیستمین سالگردمان را با ما جشن بگیرید و به رسانه خودتان هدیه تولد دهید!
بیستمین سالگردمان را با ما جشن بگیرید و به رسانه خودتان هدیه تولد دهید!
USD EUR / All

سرکوب بهاییان در سایه اعتراضات سراسری:  بازداشت ۱۲ نفر و احضار ۱۳ نفر

هم‌زمان با تشدید سرکوب اعتراضات سراسری، وزارت اطلاعات مدعی شد «شبکه‌ای ۳۲ نفره از اعضای فرقه بهایی» را شناسایی کرده که به ادعای این نهاد در «اغتشاشات و تخریب‌گری‌ها» فعال بوده‌اند؛ اقدامی که در امتداد سیاست دیرپای امنیتی‌سازی اقلیت بهایی ارزیابی می‌شود و نگرانی‌ها درباره استفاده از اعتراضات به‌عنوان پوششی برای تشدید فشار بر اقلیت‌های مذهبی را افزایش داده است.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران روز شنبه ۲۷ دی‌ماه از شناسایی و بازداشت شماری از شهروندان بهایی خبر داد و مدعی شد این افراد در جریان اعتراضات اخیر در «اغتشاشات و تخریب‌گری‌ها» نقش داشته‌اند.

این نهاد امنیتی همچنین از شناسایی «شبکه‌ای ۳۲ نفره از اعضای فرقه بهایی» سخن گفته و اعلام کرده است که ۱۲ نفر به‌عنوان «عوامل اصلی» بازداشت شده‌اند و ۱۳ نفر دیگر نیز احضار شده‌اند. به نقل از بیانه وزارت اطلاعات، فعالیت این افراد در نقاط مختلف ایران، از جمله تهران، جریان داشته و «مرکز اصلی» آن‌ها در مشهد قرار داشته است.

اقلیت بهایی، بزرگ‌ترین اقلیت مذهبی غیرمسلمان در ایران، به‌طور مستمر هدف فشار، تبعیض و سرکوب نهادهای امنیتی و قضایی قرار دارد. جمهوری اسلامی بهاییان را «فرقه ضاله» می‌خواند و آنان را به ارتباط با اسرائیل متهم می‌کند؛ اتهامی که به استقرار تاریخی مرکز جهانی آیین بهایی در شهر حیفا نسبت داده می‌شود. این اتهامات بارها از سوی نهادهای حقوق بشری رد شده است.

در جریان جنگ ۱۲روزه اخیر نیز، مقام‌های جمهوری اسلامی شماری از شهروندان بهایی را به «جاسوسی برای اسرائیل» متهم کردند و برای برخی از آنان پرونده‌های امنیتی تشکیل دادند؛ روندی که از نگاه ناظران، در امتداد سیاست دیرپای امنیتی‌سازیِ اقلیت بهایی ارزیابی می‌شود.

هم‌زمان، گزارش‌های نگران‌کننده‌ای از خشونت علیه شهروندان بهایی منتشر شده است. بنا بر گزارش سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، برنا دهقانی، نوجوان ۱۷ ساله بهایی اهل کرج، روز جمعه ۱۹ دی ۱۴۰۴ (۹ ژانویه ۲۰۲۵) بر اثر شلیک نیروهای جمهوری اسلامی در این شهر کشته شد.

حدود سه هفته از آغاز موج اخیر اعتراضات سراسری در ایران می‌گذرد؛ اعتراضاتی که بنا بر گزارش نهادهای مستقل و حقوق بشری، با سرکوبی گسترده و خونبار مهار شده است. در همین چارچوب، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز شنبه به کشته شدن «چند هزار نفر» در جریان این اعتراضات اذعان کرد؛ اظهار نظری که با گزارش‌های متعدد درباره کشتار گسترده معترضان توسط نیروهای جمهوری اسلامی هم‌خوانی دارد.

در همین زمینه :

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.