ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ادامه بازداشت و بلاتکلیفی سارا سپهری، شهروند بهائی در زندان عادل‌آباد شیراز

سه هفته از بازداشت سارا سپهری گذشته و او همچنان بدون اطلاع از اتهامات مشخص در زندان عادل‌آباد نگهداری می‌شود. خانواده او از وضعیت سلامت و شرایط بلاتکلیفی او ابراز نگرانی کرده‌اند.

با گذشت ۲۱ روز از بازداشت سارا سپهری، شهروند ۴۱ ساله بهائی ساکن شیراز، او همچنان در وضعیت بلاتکلیف در زندان عادل‌آباد این شهر نگهداری می‌شود؛ وضعیتی که از زمان بازداشت او در ۲۰ فروردین ۱۴۰۵ آغاز شد.

بر اساس گزارش‌های دریافتی، حدود ساعت ۵ عصر همان روز، مأموران امنیتی با ورود به منزل شخصی او در شیراز اقدام به تفتیش کامل خانه کردند؛ در جریان این عملیات ابتدا منزل مادر او که در طبقه پایین همان ساختمان زندگی می‌کند مورد بازرسی قرار گرفت و سپس مأموران با شکستن درِ ورودی واحد طبقه بالا وارد منزل سارا سپهری شدند. در ادامه، تمامی وسایل الکترونیکی، مدارک و اقلام شخصی و کاری او ضبط شد و این شهروند بهائی به مکان نامعلومی منتقل شد؛ بدون آن‌که تاکنون هیچ توضیح رسمی درباره نهاد بازداشت‌کننده یا اتهامات احتمالی مطرح‌شده علیه او منتشر شده باشد.

در هفته‌های پس از بازداشت، تنها ارتباط محدود تلفنی میان سارا سپهری و مادرش برقرار شده است؛ ارتباطی که به‌گفته یک منبع آگاه، چندین بار در این مدت انجام شده است. مادر او که از معلولیت جسمی رنج می‌برد، نیازمند مراقبت مستمر است و پیش‌تر نیز بخش عمده مسئولیت رسیدگی به امور او بر عهده سارا سپهری بوده است.

افزون بر این، خود او نیز تحت نظر پزشک قرار داشته و نگرانی‌ها درباره تأثیر فشارهای روحی ناشی از بازداشت بر وضعیت سلامت جسمی و روانی‌اش افزایش یافته است. با وجود گذشت بیش از سه هفته، وضعیت حقوقی او همچنان نامشخص باقی مانده و هیچ اطلاع دقیقی از روند پرونده در دست نیست.

بهزاد یزدانی، مترجم و ویراستار، و همسرش رومینا خزعلی، نقاش، دو شهروند بهائی دیگر نیز وضعیت مشابهی دارند. ان‌ها ۸ و ۹ فروردین‌ماه سال جاری طی دو عملیات جداگانه توسط مأموران اطلاعات سپاه پاسداران در منزل شخصی خود در شیراز بازداشت شدند و در میان نگرانی خانواده همچنان بلاتکلیف در زندان عادل‌آباد شیراز به‌سر می‌برند.

وضعیت این شهروندان ادامه روندی گسترده‌تر از برخورد با بهائیان در ایران است. جامعه‌ بهائی طی نزدیک به پنج دهه گذشته به‌عنوان بزرگ‌ترین اقلیت مذهبی غیرمسلمان کشور، با مجموعه‌ای از محدودیت‌ها و فشارهای سیستماتیک مواجه بوده است؛ از بازداشت‌های خودسرانه، احکام حبس، ناپدیدسازی‌های قهری و مصادره اموال گرفته تا تعطیلی کسب‌وکارها و یورش به منازل. مقام‌های جمهوری اسلامی بهائیان را «فرقه ضاله» توصیف کرده و آن‌ها را به ارتباط با اسرائیل متهم می‌کنند؛ اتهامی که به استقرار مرکز جهانی آیین بهائی در شهر حیفا نسبت داده می‌شود، اما این ادعاها بارها از سوی نهادهای حقوق بشری رد شده است.

در ادامه همین روند، پس از جنگ ۱۲ روزه میان اسرائیل و ایران نیز گزارش‌هایی از تشکیل پرونده‌های امنیتی و طرح اتهام «جاسوسی برای اسرائیل» علیه شماری از شهروندان بهائی منتشر شد؛ روندی که ناظران حقوق بشری آن را بخشی از سیاست دیرینه امنیتی‌سازی و فشار سازمان‌یافته بر این اقلیت مذهبی در ایران ارزیابی می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.