ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تشدید حملات اسرائیل به لبنان با وجود تمدید آتش‌بس

هم‌زمان با ادامه حملات هوایی اسرائیل به مناطق مختلف لبنان مقام‌های لبنانی از خسارت حدود دو میلیارد دلاری جنگ خبر دادند. این در حالی است که دو روز پیش آتش‌بس تمدید شد.

در ادامه حملات اسرائیل به لبنان، روز یکشنبه ۲۷ اردیبهشت / ۱۷ مه اسرائیل به حومه شهر «یحمر» در بقاع غربی در شرق لبنان دو حمله هوایی کرد. همچنین حمله تازه‌ای نیز شهر «سحمر» در همین منطقه را هدف قرار داد. این حملات در حالی صورت می‌گیرد که مناطق شرقی و جنوبی لبنان طی هفته‌های اخیر بارها هدف بمباران قرار گرفته‌اند.

در همین حال، عامر بساط، وزیر اقتصاد لبنان، در گفت‌وگو با الجزیره اعلام کرد که از زمان تشدید جنگ اسرائیل علیه لبنان از ۱۲ اسفند / ۲ مارس تاکنون، اقتصاد این کشور حدود دو میلیارد دلار خسارت دیده است؛ رقمی که معادل حدود هفت درصد تولید ناخالص داخلی لبنان برآورد می‌شود. او گفت پیامدهای جنگ تنها به تخریب مستقیم محدود نبوده و از بیکاری گسترده تا تعطیلی کارخانه‌ها، کاهش تولیدات کشاورزی و افت شدید گردشگری را شامل می‌شود.

از سوی دیگر، ارتش اسرائیل اعلام کرد پس از به صدا درآمدن آژیر خطر در منطقه «میسگاو عام» در شمال اسرائیل، یک «هدف هوایی مشکوک» شناسایی شده است. به‌گفته ارتش، این پرنده در نزدیکی نیروهای اسرائیلی فعال در جنوب لبنان سقوط کرده اما تلفاتی در پی نداشته است. ارتش اسرائیل همچنین مدعی شد که حزب‌الله طی شب گذشته با راکت و پهپادهای انفجاری نیروهای اسرائیلی در جنوب لبنان را هدف قرار داده، هرچند گزارشی از تلفات منتشر نشده است.

این تحولات پس از آن رخ می‌دهد که روز جمعه لبنان و اسرائیل، پس از مذاکراتی در واشنگتن، توافق آتش‌بس را برای ۴۵ روز دیگر تمدید کردند. خبرگزاری رسمی لبنان (NNA) گزارش داد که هدف از تمدید آتش‌بس، فراهم کردن امکان آغاز یک مسیر امنیتی با تسهیل‌گری ایالات متحده آمریکا در تاریخ ۲۹ مه (۸ خرداد) است و دور بعدی گفت‌وگوها میان دو طرف برای روزهای ۲ و ۳ ژوئن (۱۲ و ۱۳ خرداد) در واشنگتن برنامه‌ریزی شده است.

 با وجود تمدید آتش‌بس، حملات اسرائیل به جنوب لبنان همچنان ادامه یافته است. در حملات روز شنبه، دست‌کم سه نفر از جمله یک زن، پسرش و یک امدادگر در شهر «طیر فلسیه» در منطقه صور کشته شدند و پنج غیرنظامی دیگر زخمی شدند. همچنین در حمله‌ای دیگر به شهر «حبوش»، یک زن و شوهر جان خود را از دست دادند.

ارتش اسرائیل نیز اعلام کرد یک افسر این کشور در جنوب لبنان کشته شده است؛ گزارش‌ها حاکی از آن است که او در حمله پهپادی هدف قرار گرفته بود.

وزارت بهداشت لبنان اعلام کرده است که از زمان ازسرگیری درگیری‌ها میان اسرائیل و حزب‌الله در دوم مارس، دست‌کم دو هزار و ۹۶۹ نفر کشته و ۹ هزار و ۱۱۲ نفر زخمی شده‌اند. تنها از زمان اعلام آتش‌بس در ۱۷ آوریل تاکنون نیز بیش از ۵۰۰ نفر در حملات اسرائیل جان باخته‌اند.

هم‌زمان، چندین روستا در جنوب لبنان هدف حملات توپخانه‌ای قرار گرفتند و ارتش اسرائیل برای ۹ روستا در نزدیکی صیدا و نبطیه دستور تخلیه صادر کرد. شهرهای «یحمر الشقیف»، «کفر تبنیت» و «ارنون» نیز زیر آتش شدید قرار داشتند. اسرائیل مدعی است زیرساخت‌های حزب‌الله را هدف قرار داده است.

در حالی که دولت لبنان تمدید آتش‌بس و آغاز مسیر امنیتی با میانجی‌گری آمریکا را فرصتی برای کاهش تنش و ایجاد ثبات توصیف کرده، حزب‌الله این مذاکرات را محکوم کرده و دولت لبنان را به دادن «امتیاز» متهم کرده است.

ادامه بمباران‌ها و صدور دستورهای تخلیه نشان می‌دهد آتش‌بس موجود عملاً تنها «روی کاغذ» برقرار است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.