ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

از زمان آغاز جنگ در ایران، اقلیم کردستان عراق هدف ۸۵۵ حمله پهپادی و موشکی قرار گرفته است

در حملات به اقلیم کردستان عراق دست‌کم ۲۰ نفر کشته و حدود ۱۳۰ نفر زخمی شده‌اند. با وجود اعلام آتش‌بس میان ایران و آمریکا و اسرائیل، این حملات همچنان به‌طور پراکنده ادامه دارد.

بر اساس داده‌های آماری شبکه رسانه‌ای کُردی «رووداو» که روز پنج‌شنبه ۳۱ اردیبهشت / ۲۱ مه منتشر شد، اقلیم کردستان عراق از زمان آغاز درگیری میان ایران و اسرائیل و آمریکا در اواخر ماه فوریه، حدود ۸۵۵ حمله پهپادی و موشکی را متحمل شده است که در پی آن دست‌کم ۲۰ نفر کشته و نزدیک به ۱۳۰ نفر مجروح شده‌اند. آخرین مورد از این حملات نیز روز گذشته ثبت شد.

آمارهای گردآوری‌شده توسط رووداو نشان می‌دهد که تنها از ابتدای ماه مه، این اقلیم شاهد ۲۵ حمله پهپادی و موشکی بوده است که از این میان، ۱۸ حمله به مناطقی در استان اربیل اصابت کرده و ۷ حمله دیگر، استان سلیمانیه در شرق اقلیم کردستان را هدف قرار داده است.

ایالات متحده آمریکا و اسرائیل در ۹ اسفند / ۲۸ فوریه عملیات هوایی گسترده‌ای را علیه ایران آغاز کردند و طی شش هفته درگیری، هزاران هدف را در سراسر ایران مورد حمله قرار دادند.

در مقابل، جمهوری اسلامی ایران نیز با انجام هزاران حمله پهپادی و موشکی در سراسر خاورمیانه، پایگاه‌ها و منافع ادعایی آمریکا (به‌ویژه در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس) را هدف گرفت و حملات تلافی‌جویانه‌ای را نیز علیه اسرائیل انجام داد.

در پاسخ ایران، گروه‌های مسلح عراقی همسو با «محور مقاومت» به‌رهبری تهران نیز مشارکت داشتند و چندین جناح مسئولیت حملات به اهداف ادعایی آمریکا در منطقه، از جمله در خاک عراق و اقلیم کردستان را بر عهده گرفتند.

ایران و گروه‌های هم‌پیمان آن همچنین حملات خود را به گروه‌های مخالف کُرد ایرانی مستقر در اقلیم کردستان عراق افزایش داده‌اند.

آمارهای رووداو نشان می‌دهد که این حملات به‌صورت نامتوازن در سراسر اقلیم کردستان پراکنده شده است؛ به‌طوری که اربیل با ثبت ۵۸۰ حمله، بیشترین آسیب را دیده است. پس از آن سلیمانیه با ۲۴۴ حمله در رتبه بعدی قرار دارد، در حالی که استان دهوک در شمال شاهد ۲۹ حمله بوده و استان حلبچه در شرق نیز دو بار هدف قرار گرفته است.

این حملات همچنین منجر به کشته شدن هفت تن از نیروهای پیشمرگه کُرد و یک عضو نیروهای امنیت داخلی (آسایش) در فرودگاه بین‌المللی اربیل شده است. افزون بر این، یک زوج نیز بر اثر اصابت پهپاد به خانه‌شان جان خود را از دست دادند.

در میان کشته‌شدگان، نام ۱۲ تن از مبارزان گروه‌های اپوزیسیون کُرد ایرانی مستقر در اقلیم کردستان، به‌همراه یکی از اعضای خانواده آن‌ها و یک سرباز فرانسوی نیز به چشم می‌خورد.

بر اساس بیانیه حزب کومله زحمتکشان کردستان، آخرین حمله اواخر روز گذشته، چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت / ۲۰ مه رخ داد؛ زمانی که دو پهپاد هدایت‌شده از سوی ایران به پایگاه این حزب در نزدیکی سلیمانیه اصابت کردند. در این حادثه هیچ نوع جراحتی گزارش نشد.

یک مقام حزبی کومله زحمتکشان به رووداو گفت که این رویداد تنها دو روز پس از آن رخ داد چهار «موشک ایرانی» به پایگاه دیگری متعلق به همین گروه اپوزیسیون کُرد در جنوب غربی سلیمانیه اصابت کرده و دست‌کم دو مجروح بر جای گذاشته بود.

ایالات متحده امریکا و ایران ۱۹ فروردین / ۸ آوریل با میانجیگری پاکستان بر سر آتش‌بس توافق کردند تا فضا برای مذاکرات مهیا شود. اگرچه دور اول گفت‌وگوها در ۲۴ فروردین / ۱۱ آوریل بدون دستیابی به توافق نهایی پایان یافت، اما دور دوم آن هنوز برگزار نشده و درگیری‌ها به‌طور کامل خاتمه نیافته است.

با وجود این آتش‌بس، اقلیم کردستان عراق همچنان شاهد حملات ایران و گروه‌های مسلح همسو با آن در عراق است؛ این در حالی است که مقامات کُرد بارها تأکید کرده‌اند که این اقلیم نه طرفی در این درگیری است و نه اجازه می‌دهد از خاک آن به‌عنوان سکویی برای حمله به ایران استفاده شود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.