ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

در آستانه مراسم تدفین خامنه‌ای، حمله آمریکا به راه‌آهن تهران-مشهد حرکت قطارها را مختل کرد

در آستانه انتقال تابوت رهبر پیشین جمهوری اسلامی به مشهد برای خاکسپاری، مقامات ایران از حمله شبانه آمریکا به بخشی از راه‌آهن تهران-مشهد و ایجاد اختلال گسترده در تردد مسافران این مسیر پررفت‌وآمد خبر دادند.

به‌گفته مقامات ایرانی، حمله شبانه ایالات متحده آمریکا به بخشی از خط ‌آهن تهران-مشهد، حرکت قطارهای مسافربری را در یکی از شلوغ‌ترین مسیرهای کشور مختل کرد. این حادثه تنها چند ساعت پیش از ورود تابوت علی خامنه‌ای، رهبر پیشین جمهوری اسلامی ایران، به مشهد برای خاکسپاری رخ داد.

شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی اعلام کرد که در پی حمله «صهیونیستی-آمریکایی» به بخشی از این خط‌ آهن در بامداد پنج‌شنبه ۱۸ تیر، حرکت قطارها در مسیر تهران-مشهد با تأخیر مواجه شده است.

خبرگزاری صداوسیما در این رابطه گزارش داد: «تیم‌های فنی و عملیاتی راه‌آهن بلافاصله به محل اعزام شده‌اند و کار بازسازی بخش آسیب‌دیده در حال انجام است. تلاش‌ها برای ترمیم این مسیر در کوتاه‌ترین زمان ممکن ادامه دارد.»

این اختلال در خطوط ریلی در حالی رخ داد که مشهد پس از روزها عزاداری و برگزاری مراسم تشییع در ایران و عراق، خود را برای خاکسپاری خامنه‌ای آماده می‌کرد. روز چهارشنبه، جمعیت انبوهی در نجف و کربلا برای وداع با او گردهم آمدند و سپس تابوت او بامداد پنج‌شنبه از نجف به مشهد منتقل شد.

ستاد مراسم دفن علی خامنه‌ای صبح پنج‌شنبه اعلام کرد که به‌دلیل «ازدحام و تأخیر در برنامه‌ها در عراق»، زمان آغاز مراسم مشهد به ساعت ۱۴ تغییر کرده است.

حمله به این خط ریلی در پی تهدیدهای روز چهارشنبه ترامپ در نشست سران ناتو در آنکارا صورت گرفت. او هشدار داد که اگر تهران رفتار خود را اصلاح نکند، نیروهای آمریکایی می‌توانند ظرف مدت کوتاهی زیرساخت‌های غیرنظامی ایران را نابود کنند.

ترامپ با بیان این‌که ایالات متحده تا کنون تا حد زیادی از حمله به زیرساخت‌های غیرنظامی خودداری کرده است، هشدار داد که واشنگتن در صورت لزوم می‌تواند این مراکز را هدف قرار دهد. ترامپ روز چهارشنبه در آنکارا گفت: «در عرض یک روز تک‌تک پل‌های ایران را خراب می‌کنیم. آن‌ها کارخانه‌های آب‌شیرین‌کن دارند. اگر مجبور شویم، آن‌ها را از بین می‌بریم. از انجام این کار متنفرم.»

این تنش جدید، آتش‌بس شکننده موجود را بیش از پیش تحت فشار قرار داده است؛ چرا که هر دو طرف، یکدیگر را به نقض توافق‌های حاصل‌شده پس از هفته‌ها جنگ متهم می‌کنند.

این حمله بخشی از دور جدید حملات ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) بود. سنتکام اعلام کرد که به ۹۰ هدف از جمله «سامانه‌های پدافند هوایی، تجهیزات نظارت ساحلی، انبارهای موشک و پهپاد، توانمندی‌های نیروی دریایی و زیرساخت‌های پشتیبانی نظامی در طول خط ساحلی ایران» حمله کرده است.

تهران و واشنگتن در سه روز گذشته به تبادل آتش پرداختند؛ این درگیری‌ها از روز سه‌شنبه و پس از آن آغاز شد که سپاه پاسداران سه فروند کشتی از جمله یک نفتکش قطر حامل گاز طبیعی مایع (LNG) را در تنگه هرمز هدف قرار داد تا از تردد کشتی‌ها در مسیر عمان برای خروج از خلیج فارس جلوگیری کند.

همچنین گزارش‌هایی از حملات شبانه به تعدادی از پالایشگاه‌ها از جمله در جزیره لاوان منتشر شد، اما ایران بعداً این گزارش‌ها را جعلی و ساختگی خواند.

سنتکام مدعی شد که هدف از این حملات، کاهش توانایی ایران در تهدید کشتی‌رانی تجاری در تنگه هرمز بوده است.

تهران به این تهدیدها واکنش شدیدی نشان داده و مقامات ایرانی هشدار داده‌اند که در صورت حمله به زیرساخت‌هایشان، دست به اقدام متقابل در سراسر منطقه خلیج فارس خواهند زد.

وزارت بهداشت جمهوری اسلامی صبح پنج‌شنبه اعلام کرد که حملات آمریکا طی دیروز و امروز ۵ استان را هدف قرار داده است که در پی آن تاکنون ۱۴ نفر کشته و ۷۸ نفر مجروح شده‌اند.

روز سه‌شنبه، واشنگتن مجوزی را که ماه گذشته در چارچوب تفاهم‌نامه (MoU) برای فروش نفت تا ۳۰ مرداد / ۲۱ اوت به ایران داده بود، به‌دلیل حملات انجام‌شده به کشتی‌ها در این آبراه راهبردی لغو کرد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.