ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«ضربه سخت» ترامپ؛ گزارش‌ها از حملات در خوزستان، هرمزگان و فارس

دونالد ترامپ اعلام کرد آمریکا در واکنش به حمله به نیروهایش در اردن، «ضربه سختی» به ایران وارد خواهد کرد. پس از این اظهارات، سنتکام از آغاز حملات علیه ایران خبر داد. گزارش‌هایی از انفجار و فعالیت پدافند در کیش، قشم، بوشهر، آبادان، شادگان، کازرون، اروندکنار و اهواز منتشر شد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، در اظهاراتی در عصر سه شنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ (۲۹ ژوئیه ۲۰۲۶) درباره ایران مدعی شد که آمریکا «ضربه بسیار سختی» به تهران وارد خواهد کرد. او همچنین گفت پنج موشک شلیک‌شده به سمت نیروهای آمریکایی در شب گذشته رهگیری شده‌اند و از احتمال اعمال تعرفه علیه ایران نیز حمایت کرد.

ترامپ در گفت‌وگو با خبرنگاران در کاخ سفید درباره ایران و تحولات اخیر منطقه گفت:

… همان‌طور که می‌دانید، دیشب سعی کردند به ما شلیک کنند. حالا نوبت ماست و خواهیم دید که آیا در نهایت می‌توانیم به توافقی برسیم یا نه. اما ما ضربه بسیار سختی به آن‌ها خواهیم زد.

اعلام حملات از سوی سنتکام

چند ساعت پس از این اظهارات ترامپ، فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای آمریکایی از ساعت ۲۰: ۰۰ به وقت شرق آمریکا حملات علیه ایران را آغاز کرده‌اند.

در این بیانیه آمده است:

نیروهای آمریکایی از ساعت ۸ شب به وقت شرق آمریکا امروز حملات علیه ایران را آغاز کردند. این حملات پاسخی قاطع به تلاش ایران برای حمله به نیروهای آمریکایی مستقر در خاورمیانه در روز گذشته است.

هم‌زمان، تصاویری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که گفته می‌شود برخاستن هواپیماهای سوخت‌رسان نیروی هوایی آمریکا از پایگاه شاهزاده سلطان عربستان و حرکت آن‌ها به سمت جنوب خلیج فارس و عراق را نشان می‌دهد.

در پایان حملات آمریکا سنتکام اعلام کرد، نیروهای آمریکایی ده‌ها هدف متعلق به سپاه پاسداران، از جمله مراکز فرماندهی نظامی ارتش، تأسیسات موشکی و پهپادی، سایت‌های نظارت و دفاع ساحلی و توانمندی‌های دریایی را هدف قرار دادند.

سنتکام در پایان بیانیه خود اعلام کرد:

بیش از ۵۰ هزار نیروی نظامی آمریکا هم‌اکنون در خاورمیانه مستقر هستند و همچنان در بالاترین سطح آمادگی، هوشیاری و توان رزمی قرار دارند.

انفجارها و فعالیت پدافند در ایران

خبرگزاری فارس بامداد پنج‌شنبه ۸ مرداد، از حملات به چند نقطه در جنوب ایران و شنیده شدن صدای انفجار در برخی مناطق خبر داد.

گزارش‌های تأییدنشده‌ای از وقوع انفجار یا فعال شدن سامانه‌های پدافند هوایی در کیش، قشم، بوشهر، جنوب غربی استان خوزستان و نورآباد ممسنی در استان فارس منتشر شد.

معاون استانداری خوزستان اعلام کرد نقاطی در اطراف شهرهای آبادان و شادگان هدف حملات موشکی قرار گرفته‌اند. این مقام استانی این حملات را به آمریکا نسبت داد و از آن با عنوان «حمله موشکی دشمن» یاد کرد.

خبرنگار خبرگزاری تسنیم در استان فارس گزارش داد که منطقه‌ای در اطراف شهر کازرون هدف حمله قرار گرفته است.

خبرنگار خبرگزاری صداوسیما هم گزارش داد که صدای چندین انفجار در چهار شهر استان خوزستان، شامل شادگان، اروندکنار، آبادان و اهواز، شنیده شده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که شبکه برق در شهر اهواز دچار اختلال شده است. منابع محلی مدعی شده‌اند موشک‌ها از خاک کویت به سمت اروندکنار شلیک شده‌اند.

معاون استانداری هرمزگان نیز اعلام کرد که حدود ساعت ۴ بامداد، نقطه‌ای در حوالی جزیره قشم هدف حمله نظامی قرار گرفته است. در ادامه، معاون استانداری هرمزگان از حمله به یک منزل مسکونی در محله چاه‌تنگوی قشم خبر داد. به گفته او، عملیات جست‌وجو برای یافتن سه نفر از زیر آوار ادامه دارد. دو نفر هم در قشم زخمی شدند.

مدیر برق شهرستان قشم هم اعلام کرد که در پی اصابت موشک به شبکه برق این جزیره، خاموشی‌های مقطعی در برخی مناطق رخ داده است.

خبرگزاری تسنیم به نقل از منابع خود گزارش داد که در حوالی ساعت ۳ب امداد پنج‌شنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵، جنگنده‌های آمریکایی بر فراز جزیره قشم پرواز کرده و چندین موشک به مناطق مختلف این جزیره شلیک کرده‌اند.

هم‌زمان، خبرگزاری فارس از شنیده شدن صدای انفجار در شهر بوشهر و همچنین چند انفجار در جزیره کیش خبر داد.

ادعای شلیک موشک از خاک کویت

در ادامه، ویدئوهایی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که ادعا می‌شود شلیک موشک‌های سامانه هیمارس آمریکا از خاک کویت به سمت ایران را نشان می‌دهد. این ادعا تاکنون به‌طور مستقل تأیید نشده است.

خبرگزاری فارس همچنین به نقل از منابع محلی مدعی شد موشک‌هایی از خاک کویت به سمت مناطقی در ایران شلیک شده‌اند.

ادعاهایی درباره وضعیت فرودگاه ریاض

در ساعات پایانی روز، گزارش‌هایی از شنیده شدن صدای انفجار در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، منتشر شد. برخی منابع مدعی شدند چندین پرواز به دلیل شرایط موجود وارد مسیر انتظار شده و فعالیت فرودگاه بین‌المللی ملک خالد به‌طور موقت متوقف شده است. این گزارش‌ها تاکنون به‌طور مستقل تأیید نشده‌اند.

در یمن، حازم الاسد، عضو دفتر سیاسی انصارالله، اعلام کرد این گروه قصدی برای اعمال عوارض ترانزیتی در تنگه باب‌المندب ندارد.

او تأکید کرد که عملیات انصارالله در دریای سرخ «صرفاً به محاصره کشتی‌های سعودی محدود می‌شود» و گزارش پیشین خبرگزاری رویترز درباره احتمال وضع عوارض ترانزیتی را رد کرد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.