ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هیوا سیفی‌زاده، خواننده زن: «کدام رفتار من مصداق تشویق به فساد و فحشا بود؟»

هیوا سیفی‌زاده، خواننده موسیقی سنتی، به اتهام «تشویق به فساد و فحشا» به چهار سال حبس تعزیری محکوم شد.

هیوا سیفی‌زاده، خواننده و مدرس آواز ایرانی، از صدور حکم چهار سال حبس تعزیری علیه خود در دادگاه بدوی خبر داد. این پرونده به اجرای او در ۹ اسفند ۱۴۰۳ در عمارت «روبه‌رو» در تهران مربوط می‌شود؛ مجموعه فرهنگی و هنری که نیروهای امنیتی در جریان برنامه وارد سالن آن شدند و پس از توقف اجرا، سیفی‌زاده را بازداشت کردند.

مبنای این پرونده، از جمله تک‌خوانی او در آن اجرا عنوان شده است. در آن شب، سیفی‌زاده تنها برای چند دقیقه روی صحنه حضور داشت و به‌گفته خودش، چند بیت از اشعار سعدی را در قالب آواز ایرانی اجرا کرد.

مقام‌های وزارت ارشاد اسلامی اعلام کردند که اجرا مجوز نداشته و همچنین بر تک‌خوانی سیفی‌زاده در جریان برنامه تأکید کردند.

هیوا سیفی‌زاده پس از ابلاغ حکم در پیامی تصویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده، گفته است: «سال‌هاست که در حوزه موسیقی ایرانی فعالیت می‌کنم، آواز ایرانی می‌خوانم و تدریس می‌کنم. همه این سال‌ها علی‌رغم تمام مشکلات، موانع و محدودیت‌هایی که برای من و خواننده‌های خانم و امثال من وجود دارد، سعی کردم فقط کاری را انجام بدهم که دوستش دارم و تمام زندگی‌ام را صرفش کرده‌ام.»

او با اعتراض به اتهام مطرح‌شده، پرسیده است: «کدام رفتار مشخص من مصداق تشویق به فساد و فحشا بوده است؟» سیفی‌زاده همچنین گفته است روشن نیست «خواندن شعر سعدی یا آواز ایرانی» چگونه می‌تواند چنین عنوانی پیدا کند.

این خواننده که سال‌ها در زمینه موسیقی سنتی و آموزش آواز فعالیت کرده، گفته است سکوت چندماهه‌اش درباره این پرونده به معنای نداشتن دفاع نبوده، بلکه ترجیح داده است روند قضائی طی شود و دفاعیاتش از طریق وکیل در دادگاه مطرح شود.

او درباره سابقه فعالیت خود نیز گفته است که با وجود محدودیت‌های موجود برای خوانندگان زن، تلاش کرده به فعالیت حرفه‌ای خود در زمینه آواز ایرانی ادامه دهد.

سیفی‌زاده اکنون اعلام کرده است که همراه با وکیل خود به حکم صادرشده اعتراض خواهد کرد و پرونده را در دادگاه تجدیدنظر پیگیری می‌کند.

هیوا سیفی‌زاده متولد کرمانشاه و مقیم تهران است.

پرونده این خواننده بار دیگر مسئله محدودیت برای آوازخوانی زنان در ایران را مطرح کرده است.

در پرونده‌ای مشابه، پرستو احمدی، خواننده موسیقی پاپ نیز پس از انتشار کنسرتی در دی‌ماه ۱۴۰۳ بدون حجاب اجباری که در آن به‌صورت تک‌خوانی آواز خوانده بود، با پیگرد قضائی مواجه شد. او و هشت تن از عوامل کنسرت را به ۷۴ ضربه شلاق تعزیری، دو سال ممنوع‌الخروجی و دو سال ممنوعیت از فعالیت هنری محکوم کردند.

حسین علیزاده، آهنگساز و نوازنده برجسته، از صدور حکم شلاق برای دست‌اندرکاران این کنسرت به‌شدت انتقاد کرد و گفت: «عصر حجر جلوی چشم ماست.»

برخورد با این خوانندگان زن نشان می‌دهد که اجرای عمومی آواز زنان در ایران، همچنان برای حکومت مسئله است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.