ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تشدید تدابیر امنیتی در مناطق کردنشین ایران در آستانه چهارمین سالگرد ژینا امینی

همزمان با چهارمین سالگرد قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، نیروهای امنیتی حضور خود را در مناطق کردنشین غرب ایران افزایش داده‌اند. احزاب مخالف کُرد خواستار اعتصاب عمومی شده‌اند و گروه‌های حقوق بشری از بازداشت شماری از شهروندان خبر می‌دهند.

نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی حضور خود را در مناطق کردنشین غرب ایران در آستانه چهارمین سالگرد جنبش «ژن، ژیان، ئازادی» افزایش داده‌اند.

ائتلافی از احزاب مخالف جمهوری اسلامی در کردستان ایران، متشکل از حزب حیات آزاد کردستان (پژاک)، سازمان زحمتکشان کردستان ایران (کومله)، حزب دموکرات کردستان ایران، حزب آزادی کردستان (پاک) و سازمان خبات کردستان ایران، روز یکشنبه ۲۲ شهریور از مردم مناطق کُردنشین خواست روز چهارشنبه ۲۵ شهریور، همزمان با چهارمین سالگرد مرگ ژینا (مهسا) امینی، دست به اعتصاب عمومی بزنند.

در سقز، زادگاه ژینا در استان کردستان، گروه‌های حقوق بشری از استقرار شمار زیادی از نیروهای امنیتی، یگان‌های ضدشورش، موتورسیکلت‌ها و خودروهای نظامی خبر داده‌اند. همچنین مسیرهای منتهی به آرامستان آیچی، محل دفن ژینا (مهسا) امینی، مسدود شده است.

«کُردپا» روز سه‌شنبه گزارش داد نیروهای مسلح در میدان‌های اصلی و ورودی‌های سقز گشت‌زنی می‌کنند. به‌گفته این رسانه، مسیرهای منتهی به سقز از بانه و سنندج در استان کردستان و بوکان در استان آذربایجان غربی نیز تحت کنترل نیروهای امنیتی قرار گرفته‌اند.

کُردپا افزود که ده‌ها نیروی امنیتی و خودروهای بدون نشان، عملاً جاده‌های اصلی منتهی به آرامستان آیچی را مسدود کرده‌اند. این رسانه همچنین گزارش داد مقام‌های جمهوری اسلامی برای سومین سال پیاپی با رها کردن آب سد چراغ‌ویس، مسیرهای فرعی منتهی به آرامستان را با آب بستند تا از دسترسی به این محل جلوگیری شود.

به گزارش کُردپا، برج‌های مراقبت و نظارت بیشتری نیز در مسیر سقز به آیچی و در نزدیکی آرامستان ساخته شده‌اند.

سازمان حقوق بشری «هه‌نگاو» نیز از افزایش تدابیر امنیتی در سراسر مناطق کردنشین خبر داده و اعلام کرده است که دست‌کم چهار کُرد صاحب مغازه در استان آذربایجان غربی بازداشت شده‌اند؛ اقدامی که به‌نظر می‌رسد با هدف جلوگیری از برگزاری اعتصاب عمومی انجام شده است.

شبکه حقوق بشر کردستان نیز گزارش داده است که جلال خدا‌مرادی و محسن حسین‌پناهی، دو شهروند کُرد اهل سنندج، پس از احضار در ارتباط با اعتصاب برنامه‌ریزی‌شده بازداشت شده‌اند. به‌گفته این نهاد، از محل نگهداری آن‌ها و اتهام‌های احتمالی علیه آن‌ها اطلاعی در دست نیست.

سازمان حقوق بشر ایران، مستقر در اسلو، در سپتامبر ۲۰۲۳ کشته‌شدن دست‌کم ۵۵۱ معترض در جریان جنبش زن، زندگی، آزادی را تأیید کرد. در میان کشته‌شدگان، ۶۸ کودک و ۴۹ زن بودند. این نهاد همچنین از مرگ دست‌کم ۲۲ معترض دیگر، از جمله چهار کودک و هشت زن، در مواردی که آن‌ها را «خودکشی‌های مشکوک» توصیف کرده، خبر داد. عفو بین‌الملل نیز مرگ ۳۷۷ معترض و رهگذر، از جمله ۵۶ کودک را مستند کرده است.

در آستانه مراسم و تجمع‌های مربوط به چهارمین سالگرد کشته شدن ژینا، احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی، روز یکشنبه هشدار داد که نیروهای امنیتی در برابر کسانی که در اماکن عمومی علیه حکومت اقدام کنند، «هیچ اغماضی» نخواهند داشت.

رادان در مصاحبه‌ای تلویزیونی با رسانه‌های دولتی گفت: «ما در شرایط جنگی هستیم و اگر کسی به دعوت دشمن بخواهد در داخل کشور ناامنی ایجاد کند، با او برخورد می‌کنیم. در این زمینه هیچ اغماضی نخواهیم داشت.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.