ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزیر دفاع ایالات متحده در افغانستان: چه راهی در پیش است؟

وزیر دفاع آمریکا گفته که بهترین راه پیش رو، دستیابی به یک توافق صلح است.

وزیر دفاع ایالات متحده امروز یکشنبه وارد کابل شد. هدف از سفر مارک اسپر، دیدار با مقامات ارشد افغانستان و یافتن راهی برای دستیابی به توافقی سیاسی با طالبان است. دونالد ترامپ ماه گذشته مذاکرات با طالبان را به صورت ناگهانی متوقف کرده، و امیدها برای ادامه گفتگو را تمام‌شده دانسته بود.

مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا

مارک اسپر، وزیر دفاع ایالات متحده یکشنبه ۲۰ اکتبر/۲۸ مهر وارد افغانستان شد. یکی از دلایل سفر اسپر به افغانستان بررسی راههای پیش‌روی آمریکا برای خروج از بحرانی است که خود این کشور یکی از بازیگران آن بوده است. اما خروج از بحران افغانستان چندان آسان نیست.

با توقف گفتگوهای صلح و همچنین شدت گرفتن حملات متعدد طالبان و گروههای شورشی وابسته به داعش، تصمیم رئیس‌جمهوری آمریکا برای خروج پنج هزار نیروی آمریکایی از افغانستان با دشواری مواجه شده است.

اسپر به خبرنگارانی که او را در این سفر همراهی می‌کردند گفت که به عقیده او ایالات متحده می‌تواند به راحتی و بدون هیچ آسیبی به عملیات ضدتروریسم علیه القاعده و دولت اسلامی (موسوم به داعش)  نیروهای خود را به ۸۶۰۰ تن برساند. او در عین حال گفت که هر شکلی از خروج آمریکا در چارچوب توافق صلح با طالبان انجام خواهد شد.

ایالات متحده در حال حاضر ۱۴ هزار نیرو در افغانستان دارد. نیروهای آمریکایی بخش بزرگی از ائتلاف ضدتروریسم به رهبری آمریکا را تشکیل می‌دهند. این نیروها به نیروهای افغان آموزش و مشاوره نظامی می‌دهند و عملیات‌های مختلف ضدتروریسم را علیه شورشیان اسلام‌گرا در این کشور اجرا می‌کنند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا دستور داده است که گردان‌هایی از نیروهای آمریکایی در چارچوب گفتگوهای صلح از افغانستان خراج شوند؛ در حالی سرنوشت این گفتگوها در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

زلمی خلیل‌زاد فرستاده ویژه ایالات متحده در امور صلح افغانستان طرح یک توافق اولیه با طالبان را آماده کرده بود، اما افزایش حملات طالبان و مرگ یک تن از سربازان آمریکا در ماه گذشته دونالد ترامپ را واداشت که دیدار پشت پرده با نمایندگان طالبان در تفریحگاه کمپ‌دیوید را لغو کند؛ دیداری که قرار بود توافق صلح در آن نهایی شود. ترامپ پس از آن بود که توافق با طالبان را «مرده» دانست.

اسپر پیش از انجام اولین سفر خود به افغانستان در مقام وزیر دفاع گفت: «هدف هنوز این است که به یک توافق صلح دست پیدا کنیم، این بهترین راه جلوی ما است.» سفر قبلی اسپر به افغانستان در مقام وزیر ارتش آمریکا انجام شد.

وزیر دفاع آمریکا درباره زمان لازم برای دستیابی به یک توافق صلح جدید اظهار نظر نکرد.

یک ماه بعد از شکست توافق صلح اولیه، زلمی خلیل‌زاد در اوایل اکتبر در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان با طالبان دیدار کرد، اما نتایج این دیدار مشخص نشد.

ورود اسپر به کابل در حالی صورت می‌گیرد که دولت افغانستان اعلام نتایج اولیه انتخابات ریاست‌جمهوری تا زمانی نامعلوم به تعویق انداخته اند. این در حالی است که برخی کارشناسان گمانه‌زنی می‌کردند که گفتگوهای صلح به عمد و به منظور ایجاد فرصت برای برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان متوقف شده است.

اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان، و عبدالله عبدالله رئیس‌اجرایی، که اکنون مشترکاً در دولت وحدت ملی حضور دارند، هر دو اعلام کرده اند که پیروز انتخابات بوده اند. انتخابات افغانستان که ششم مهر برگزار شد با قانون‌شکنی‌ها و موارد مشکوک به تقلب همراه بود.

اسپر گفته است که با مقامات ارشد افغانستان دیدار خواهد کرد تا مسیر آینده برای پایان دادن به جنگ ۱۸ ساله در این کشور تعیین شود.

ترامپ در کارزار انتخاباتی ۲۰۱۶ خود بارها ادعا کرده بود که ارتش آمریکا را از «جنگ‌های بی‌پایان» در افغانستان بیرون خواهد کشید. او شکایت می‌کرد که آمریکا نقش پلیس افغانستان را ایفا می‌کند، و گفته بود که این کار برای ارتش آمریکا مناسب نیست.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.