ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان حقوق بشر ایران خواستار واکنش آلمان به دستگیری جمشید شارمهد شد

سازمان حقوق بشر ایران مستقر در نروژ از عادی شدن ربایش مخالفان حکومت ایران در کشورهای همسایه انتقاد کرد و دلیل ادامه این اعمال غیرقانونی را واکنش نامناسب جامعه جهانی دانست.

سازمان حقوق بشر ایران مستقر در نروژ روز سه‌شنبه ۱۴ مرداد/ چهارم اوت از عادی شدن ربایش مخالفان حکومت ایران در کشورهای همسایه انتقاد کرد و دلیل ادامه یافتن این اعمال غیرقانونی جمهوری اسلامی را واکنش مناسب نشان ندادن جامعه جهانی دانست. این سازمان همچنین با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن فشار بر خانواده‌ها و تهدید به ربایش روزنامه‌نگاران ایرانی از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی در خارج از کشور، از مجامع بین‌المللی خواست تا برای متوقف ‌کردن این تهدیدها اقدام مناسب انجام دهند.

پایین و بالا بگیرید و بکشید

ربایش جمشید شارمهد، شهروند ایرانی-آلمانی در کشورهای همسایه ایران، تازه‌ترین اقدام جمهوری اسلامی در سرکوب مخالفانش در خارج از کشور است. شارمهد از سوی رسانه‌های نزدیک به نهادهای امنیتی متهم شده است در چند «عملیات تروریستی» دخالت داشته.

سازمان حقوق بشر ایران اما با اشاره به اینکه در جمهوری اسلامی موازین دادرسی عالانه وجود ندارد، سیستم بازجویی جمهوری اسلامی را بر مبنای «اعترافات ناشی از شکنجه» دانسته و با توجه به صدور و اجرای احکام اعدام در ایران، خواستار دخالت جامعه جهانی برای نجات شارمهد و جلوگیری از ربایش مخالفان جمهوری اسلامی شده است.

محمود امیری ‌مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، دولت آلمان را در این مورد مسئول دانسته و گفته است:

«دولت آلمان در قبال جمشید شارمهد مانند دیگر شهروندانش موظف است و باید برای نجات جان او تلاش کند. جمشید شارمهد اگر عمل مجرمانه‌ای انجام داده باشد، سزاوار یک دادگاه منصفانه در کشوری بدون شکنجه و اعدام است.»

امیری ‌مقدم همچنین تأکید کرده است که اگر ربایش انسان‌ها به دست دولت‌ها بدون تنبیه بماند، این اقدام‌های غیرقانونی و خلاف عرف بین‌الملل افزایش خواهند یافت.

وزارت اطلاعات ایران اما روز شنبه ۱۱ مرداد در اطلاعیه‌ای اعلام کرد جمشید شارمهد را در «یک عملیات پیچیده» دستگیر کرده است. تلویزیون دولتی و خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه هم ویدئو کوتاهی از فرد بازداشت شده منتشر کردند که در آن جمشید شارمهد بدون چشم بند مقابل دوربین گفت:

«اسم من جمشید شارمهد است؛ متولد سوم فروردین ۱۳۳۴.»

محمود علوی، وزیر اطلاعات اما اعلام کرده که شارمهد در ایران دستگیر شده است.

خانواده شارمهد اما چهارم اوت/ ۱۴ مرداد به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته‌اند رد مکان گوشی همراه او نشان می‌دهد شارمهد قبل از انتقال به ایران به عمان برده شده است.

وزارت اطلاعات ایران درباره چگونگی دستگیری شارمهد جزییاتی منتشر نکرده و تنها این خبر روزنامه جوان را که او در تاجیکستان دستگیر شده، تکذیب کرده است. این وزارتخانه حاضر به ارائه توضیح به خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز نشده است.

جمهوری اسلامی جمشید شارمهد ۶۵ ساله را به آمریت در انفجار «حسینیه سیدالشهدا»ی شیراز که در فروردین ۱۳۸۷/ آوریل ۲۰۰۸ اتفاق افتاد متهم کرده است. در این انفجار ۱۴ نفر کشته و حدود ۲۰۰ نفر زخمی شدند.

نهادهای امنیتی ایران همچنین شارمهد را به توطئه از طریق «انجمن پادشاهی ایران» و «گروه تندر» متهم کرده‌اند. گروه تندر بخشی از «انجمن پادشاهی ایران» به‌ شمار می‌رود و اعضای آن به مبارزه مسلحانه‌ معتقدند.

خانواده شارمهد اما مصرند که او تنها به‌ عنوان سخنگوی این گروه فعالیت می‌کرده و کوچک‌ترین ارتباطی با هیچ حمله‌ای در ایران نداشته است.

جمشید شارمهد پیش از این نیز در سال ۱۳۸۸/ ۲۰۰۹ هدف یک ترور ناموفق در خاک آمریکا قرار گرفته بود.

سازمان حقوق بشر ایران اما روز دوشنبه ۱۳ مرداد/ سوم اوت، با ذکر نمونه‌های مشخصی از روزنامه‌نگاران ایرانی ساکن خارج که خود و اعضای خانواده‌شان با فشار و تهدید و ارعاب روبه‌رو بوده‌اند، نوشت:

«هیچ‌کدام از این اقدام‌ها با واکنش مناسبی از جانب جامعه جهانی روبه‌رو نشد. خطر آن وجود دارد که خودداری از واکنش مناسب، مقام‌های حکومت ایران را ترغیب کند تا به اقداماتی چون ربایش مخالفان از خاک کشورهای دیگر ادامه دهند.»

محمود امیری مقدم همچنین تهدید به آدم‌ربایی و اعدام علیه روزنامه‌نگاران ایرانی خارج از کشور در شبکه‌های اجتماعی را «یک عمل مجرمانه» توصیف کرد و خواستار تحت پیگرد قانونی قرار گرفتن عاملان این تهدیدها شد.

او گفت که تهدید خانواده فعالان، دستگیری بدون مجوز و صدور احکام اعدام، به امری متداول در جمهوری اسلامی تبدیل شده است:

«مدیران شبکه‌های اجتماعی و کاربران اینترنت نباید اجازه دهند فضای مجازی هم به مکان امنی برای تهدید و سرکوب فعالان مدنی و روزنامه‌نگاران تبدیل شود.»

نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته بارها خانواده‌های روزنامه‌نگاران ایرانی شاغل در رسانه‌های فارسی زبان خارج از کشور را احضار و تهدید کرده‌اند که درباره برخی از این تهدیدها گزارش‌هایی نیز منتشر شده است.

همچنین در ماه‌های اخیر شماری از فعالان رسانه‌ای و کنشگران سیاسی توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی در خارج از کشور (عمدتا در کشورهای همسایه) ربوده شده و به داخل کشور منتقل شده‌اند.

از سوی دیگر، برخی چهره‌های نزدیک به حکومت ایران در شبکه‌های اجتماعی مسیح علی‌نژاد روزنامه‌نگار ایرانی ساکن آمریکا را به بازداشت و محاکمه در داخل ایران تهدید کرده‌اند.

همچنین علیرضا علی ‌نژاد، برادر مسیح علی نژاد اواخر تیر ماه امسال توسط دادگاه انقلاب تهران به هشت سال زندان محکوم شد.

علیرضا علی نژاد شامگاه سه‌شنبه دوم مهر ماه سال گذشته در منزل شخصی خود در تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

مسیح علی‌نژاد ۱۳ آذر ۹۸ از رهبر جمهوری اسلامی، قوه قضاییه و سپاه پاسداران، به دلیل دستگیری برادر و «تهدید و ارعاب» مادرش در دادگاه فدرال آمریکا شکایت کرد.

این روزنامه‌نگار بارها تأکید کرده که تمام جرم برادرش که هم‌اکنون در زندان به‌سر می‌برد، ارتباط با اوست.

مقام‌های جمهوری اسلامی پیش‌تر بر خانواده این کنش‌گر و روزنامه‌نگار فشار آورده بودند که او را به ترکیه بکشانند و از آنجا مقدمات ربودن او را فراهم کنند. او می‌گوید برادرش به دلیل فاش‌ کردن این برنامه، بازداشت و به هشت سال زندان محکوم شده است.

از سوی دیگر سپاه پاسداران روز ۲۲ مهر ۱۳۹۸ با انتشار بیانیه‌ای از بازداشت روح‌الله زم، مدیر سایت خبری و کانال تلگرامی «آمدنیوز» خبر داد و اعلام کرد این فعال سیاسی به رغم اینکه «تحت هدایت سرویس اطلاعاتی فرانسه و حمایت و پشتیبانی سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل و مرتبط با سایر سرویس‌های اطلاعاتی» قرار داشت، از سوی مأموران سازمان اطلاعات سپاه بازداشت شده است.

زم در حال حاضر در ایران زندانی است و از سوی قوه قضاییه ایران به اعدام محکوم شده است.

سازمان حقوق بشر ایران اما سرکوب آزادی بیان در داخل کشور و تعمیم آن به کنش‌گران خارج از ایران را به‌ شدت محکوم کرده و خواستار مداخله نهادهای صنفی، سازمان‌های مدافع حقوق بشر و گزارش‌گر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران برای حفظ جان روزنامه‌نگاران و مدافعان حقوق بشر ایرانی شده است.

  • در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.