ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شمارش معکوس تا مهمترین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

کارزارهای انتخاباتی، نظرسنجی‌ها، ایالت‌های چرخشی، و اینکه کی نتایج اعلام می‌شوند؛ هر آنچه لازم است پیش از ساعات نهایی بدانیم.

تا ساعاتی دیگر روز انتخابات آمریکا فرا می رسد. انتخابات نوامبر ۲۰۲۰ شاید مهمترین انتخابات عصر حاضر باشد. البته تقریبا در هر دوره انتخاباتی این ادعا که انتخابات پیش رو مهمترین است تکرار می‌شود. اما این بار نه فقط کارزارها و نامزدها بلکه رأی‌دهندگان و شاید بسیاری از مردم جهان چنین فکر می‌کنند. 

در انتخابات ۲۰۲۰ تا کنون رکورد مشارکت شکسته شده و نزدیک به یک‌صد میلیون نفر رأی داده‌اند. دو نامزد در دو قطب کاملا مخالف قرار دارند، این انتخابات بر سر معنای اصولی «آمریکایی بودن» است.

طرفداران بایدن و طرفداران ترامپ- انتخابات ۲۰۲۰- عکس از خبرگزاری فرانسه

نزدیک به  ۱۰۰ میلیون رأی

تا عصر روز دوشنبه  دوم نوامبر / ۱۲ آبان  و در حالیکه ۲۴ ساعت به روز انتخابات مانده است، بیش از ۹۷ میلیون نفر در انتخابات یا به صورت حضوری و پیش از موعد و یا به صورت پستی رأی داده اند و ممکن است تا روز انتخابات این شکل رأی به رکورد تاریخی ۱۰۰ میلیون رأی برسد.

تاکنون تعداد آرای اخذ شده تا عصر دوشنبه ۷۰ درصد مجموع آرایی است که دور قبل انتخابات و در سال ۲۰۱۶ به صندوق‌ها ریخته شد.

کارمندان در شعبه اخذ رای در لنسینگ میشیگان مشغول آماده کردن رای‌های غیابی هستند، دوم نوامبر ۲۰۲۰ (عکس از خبرگزاری فرانسه)

نتایج کی اعلام می‌شود؟

معمولاً در انتخابات ریاست جمهوری‌ آمریکا نتیجه ساعاتی پس از انتخابات اعلام می‌شد. 

دور پیش و در انتخابات سال ۲۰۱۶ دونالد ترامپ ساعت ۳ صبح به وقت آمریکا ( ۱۰:۳۰ صبح به وقت تهران) در نیویورک سخنرانی پیروزی خود را انجام داد، اما این دوره  شیوع کرونا شرایط را تغییر داده است.  بسیاری از آمریکایی ها پیش از موعد به شکل حضوری یا پستی رأی داده‌اند، دریافت بخشی از آرای پستی و سپس شمارش و کنترل آن‌‌‌ها به روزهای پس از انتخابات و سوم نوامبر موکول خواهد شد و برای اعلام رأی نهایی ممکن است لازم باشد، تا چند روز یا حتی چند هفته صبر کنید. البته ممکن است نتایج همان شب انتخابات اعلام شود، به‌ویژه اگر اختلاف آرا میان نامزدها زیاد باشد.

نظر سنجی‌ها

میانگین نتیجه‌های نظرسنجی ها تا روز دوم نوامبر  و در حالی که تنها  ساعاتی به روز انتخابات مانده،  نشان می‌دهد که جو بایدن در سطح سراسری و در اغلب ایالت‌های چرخشی از دونالد ترامپ جلوتر است. نمونه‌‌های زیر همه بر پایه شاخص ۱۰۰ امتیازی است.

در نظر سنجی  IBB/TIPP روز دوشنبه ۲ نوامبر، بایدن ۳ امتیاز (از ۱۰۰ امتیاز) از ترامپ جلوتر است. در نظرسنجی مشترک « ان‌بی‌سی و وال استریت ژورنال» مربوط به روز اول نوامبر  بایدن در سطح کشور از ترامپ ۱۰ امتیاز پیش است. در نظرسنجی «راسموسن» در سطح کشوری بایدن ۱ امتیاز جلوتر است.

در اغلب ایالت‌های چرخشی هم بایدن وضع بهتری نسبت به ترامپ دارد. 

درآخرین نظر سنجی «مانمات» که نتیجه آن دوشنبه منتشر شد در ایالت سرنوشت‌ساز پنسیلوانیا جو بایدن ۷ امتیاز از دونالد ترامپ جلوتر است. بر اساس نظرسنجی «راسموسن» در ایالت اوهایو ترامپ با ۴ امتیاز پیش است.

میانگین نظرسنجی‌ها به روایت نیویورک تایمز

بر اساس میانگینی که نیویورک تایمز از چندین نظرسنجی در مورد ایالت‌های چرخشی گرفته  و نتایج آن را روز دوشنبه منتشر کرد، در سطح کشوری بایدن ۸ امتیاز از ترامپ جلوتر است. در ایالت‌های چرخشی بایدن  در ویسکانسین ۱۰ امتیاز،  در میشیگان ۸ امتیاز، در نیوهمپشایر ۱۱ امتیاز، در مینه‌سوتا ۱۰ امتیاز، در پنسیلوانیا ۶ امتیاز، در آریزونا ۳ امتیاز، در فلوریدا ۲ امتیاز، در جورجیا ۲ امتیاز  و در کارولینای شمالی ۲ امتیاز از ترامپ پیش است.

ترامپ در ایالت‌های اوهایو، تگزاس و آیوا از بایدن جلوتر است.

آخرین نظر سنجی ان‌بی‌سی

نظرسنجی‌«ان‌بی‌سی/ماریست» روز دوشنبه نتایج آخرین نظرسنجی خود را منتشر کرد. بر اساس این نظرسنجی نامزد دموکرات‌‌ها جو بایدن در پنسیلوانیا  از ترامپ با ۵ امتیاز جلوتر است. بر اساس همین نظرسنجی دو نامزد در ایالت آریزونا مساوی هستند.

نظرسنجی‌ها لزوماً نمی‌توانند تصویر درستی از نتیجه انتخابات ارائه دهند. در انتخابات پیشین ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ ، هیلاری کلینتون در اغلب نظرسنجی‌ها از ترامپ پیش بود اما در نهایت رقابت را به ترامپ واگذار کرد.

ترامپ و بایدن در ایالت‌های حیاتی

 در آخرین روز پیش از انتخابات ( دوشنبه دوم نوامبر) دو نامزد و ستادهای انتخاباتی‌شان  در ایالت‌‌های سرنوشت‌ساز مشغول تبلیغات هستند.

ترامپ روز دوشنبه عصر در ادامه  ماراتون تبلیغاتی خود در کارولینای شمالی، پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین که همگی از ایالت‌های حیاتی در این انتخابات هستند، گردهمایی تبلیغاتی دارد. 

دونالد ترامپ در حال سخنرانی در جمع طرفدارانش در کارولینای شمالی- دوم نوامبر ۲۰۲۰ (عکس از خبرگزاری فرانسه)

جو بایدن، رقیب ترامپ از حزب دموکرات روز دوشنبه ابتدا به اوهایو می‌رود و سپس  در پنسیلوانیا تبلیغ می‌کند. او به همراه لیدی گاگا (هنرمند موسیقی پاپ) غروب دوشنبه به وقت محلی یک گردهمایی صحرایی در پنسیلوانیا خواهد داشت.

درهمین حال روز دوشنبه مایک پنس (معاون ریاست جمهوری و یار انتخاباتی آقای ترامپ)  در پنسیلوانیا تبلیغ می‌کند.

در اردوگاه دموکرات‌ها نیز خانم کاملا هریس ( یار انتخاباتی جو بایدن) نیز در پنسیلوانیا خواهد بود و غروب به وقت محلی در گردهمایی صحرایی همراه با جان لجند (خواننده) شرکت می‌کند.

باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا که اینک برای بایدن تبلیغ می‌کند در آتلانتا (جورجیا) و میامی (فلوریدا) سخنرانی دارد.

حوبایدن، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ۲۰۲۰ در حال سخنرانی در کلیولند اوهایو، دوم نوامبر ۲۰۲۰ (عکس از خبرگزاری فرانسه)

انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا سه‌شنبه سوم نوامبر / ۱۳ آبان برگزار می‌شود. شهروندان آمریکا که ۱۸ سال تمام داشته باشند واجد شرایط رأی دادن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند.

هر چند اغلب توجه در انتخابات سه‌شنبه بر روی دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری  یعنی بایدن و ترامپ متمرکز است ، اما در این انتخابات در مورد  کنگره نیز تصمیم‌ گرفته می‌شود.

در انتخابات نوامبر تکلیف تمام ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و ۳۳ کرسی سنا مشخص خواهد شد.

سال ۲۰۱۶ از حدود ۲۵۰ میلیون شهروند آمریکایی واجد شرأیط  نزدیک به ۱۳۹ میلیون نفر در انتخابات رأی دادند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • هوشنگ

    جناب پورشاسب اگر تا به حال در آمریکا هر گونه ترقی و پیشرفتی صورت گرفته اینها همه فقط و فقط به شکرانهء مبارزات مردمی و سنت های مترقی در جامعهء مدنی آمریکا بوده است. شوربختانه در چهار سال گذشته دولت ترامپ شرایطی شبه فاشیستی بر جامعه ای آمریکا تحمیل کرده است, که امشب و این هفته (تا پایان کامل شمارش آرا) خواهیم دید که عکس العمل مردم آمریکا به چهار سال گذشته چه خواهد بود. دوران "زنده باد" و "مرده باد" خیلی وقت است که به سر آمده. اما اگر کسی یا چیزی در آمریکا ارزش زنده باد گفتن داشته باشد, این مسلما جامعه ای مدنی آمریکا و جنبش های اجتماعی معاصر در این کشور هستند که ارزش زنده باد گفتن دارند. نه دولت شبه فاشیستی ترامپ. از یاد نبریم که چگونه ترامپ با ندانم کاری های احمقانه اش تا به حال ۲۳۰,۰۰۰ آمریکایی را به کشتن داده است. دولت کنونی آمریکا هیچ چیزی از یک دولت فشل کم ندارد. دولتی درمانده و وامانده. اگر امیدی در آمریکا, و به آمریکا هست, چنین امیدی فقط از سوی جامعه ای مدنی آمریکا و آمریکای های مترقی و ضد نژاد پرست است. در ذیل توجه شما و خوانندگان گرامی را جلب میکنم به مقاله ای از سردبیر نشریهء "جاکوبین" در باره دولت فشل در آمریکا. America is a failing state. And establishment politics can’t solve the crisis Bhaskar Sunkara Our country is breaking down, we have no effective leadership, and we’re lagging behind other rich countries. The left needs to provide an answer Guardian Sun 1 Nov 2020

  • هوشنگ

    انتخابات ۲۰۲۰ در آمریکا در حقیقت امر انتخابی است بین شبه-فاشیزم یا شبه-لیبرالیزم. که البته خود نئو لیبرالیزم (و برنامه های ریاضت کشی اقتصادی) تا حدود زیادی باعث ظهور و رواج نئو فاشیزم در آمریکا می باشد. ?IS THE LEFT ORGANIZED ENOUGH TO FIGHT NEOFASCISM This election, voters have a choice between neoliberalism and neofascism. Marc Steiner talks to Norman Solomon about what’s at stake on November 3. BY MARC STEINER OCTOBER 28, 2020 The Real News Network

  • پورشاسب

    و خوب باز هم امریکا آزادی مذهب رسانه آزادی فعالیت اقتصادی و...این کامنت بالا از روی عرض هست و مرض انتخابات اهمیت ندارد سیستمها هستن که اهمیت دارند این مانور شدید که روی انتخابات امریکا میدن اول نشان قدرت امریکا هست دوم بعضی هم غرض و مرض دارن چون میتونم روی آزادیها و سیستم پویای امریکا و سایر توانمندیهای امریکا مانور بدن که هزار سال از امثال چیندیکتاتور و روسیه خام فروش جلوتر هست زنده باد امریکا

  • پورشاسب

    امریکا تنها کشوری هست که سیستم دموکراتی دارد دقت کنید انتخابات مهم نیست دستگاه اداری قضایی کشور مهمه اون در آمریکا دموکراات رسانه ها مهمن اونجا ازاده جوهر مطلب نفرات میان و میرن مهم سیستم هست قوه قضائیه و آموزش اینها در آمریکا از پایین اداره میشود همین ترامپ تقریبن هر کاری که گفت انجام داد سیستم خوب بود حالا مثلن در ایران هزار بار انتخابات شود چه اهمیتی دارد وقتی سیستم معیوب هست و ترامپ و بایدن در صورت انتخاب بایدن هم ج.ا روز خوش نخواهد داشت چون بعد از روحانی دولت در ایران در اختیار امثال قالیباف هست هرچند روحانی هم ادای اعتدال داشت و اگر هم خواست داشت توانشا نداشت بدلیل سیستم ج.ا پس مردم باید خود را برای تغیر آماده کنن در ایران

  • ایرانی

    امریکا تنها کشوری در جهان است که رییس جمهور با رای کمتر انتخاب می شود.