ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کاهش آمار رسمی کشته‌شدگان انفجار بندر رجایی: مرگ کارگران بدون شناسنامه ثبت نمی‌شود

کارگران بلوچ که در اسکله رجایی با دستمزد اندک استثمار می‌شوند می‌گویند کارفرمایان گم شدن کارگران روزمزد بدون شناسنامه را گزارش نکرده‌اند.

هشت روز پس از انفجار بندر رجایی دادگستری استان هرمزگان شمار کشته‌شدگان را ۵۷ تن اعلام کرد. این آمار ۱۳ نفر از آنچه که پیش از این گفته شده بود، کمتر است. کارگران می‌گویند پیمانکاران گم شدن کارگران بدون شناسنامه و بیمه را گزارش نکرده‌اند.

مجتبی قهرمانی، رئیس دادگستری استان هرمزگان ۱۴ اردیبهشت در توجیه کاهش شمار کشته‌شدگان گفت: «با توجه به مراجعات خانواده‌ها و آزمایشاتی که انجام شد مشخص شده است که اجزای پیکرهای متلاشی شده تعدادی از جان باختگان توسط تیم‌های تفحص از مناطق مختلف محدوده انفجار جمع‌آوری شده و در کاورهای جداگانه نگهداری شده بود که در واقع این اجزا متعلق به پیکر یک نفر بوده است.»

او از احراز هویت ۴۶ پیکر و صدور جواز دفن برای آنها خبر داد و افزود خانواده ۱۱ تن اعلام مفقودی کرده‌اند.

این اظهارنظر با روایت کارگران و ساکنان روستاهای نزدیک به محل انفجار تناقض دارد. به گفته این منابع شمار کارگران گم‌شده بیشتر از روایت رسمی است اما کارفرمایان به دلیل ترس از مجازات اشتغال کارگران مهاجر و بدون بیمه، مفقود شدن آنها را گزارش نکرده‌اند.

روزنامه پیام ما ۱۴ اردیبهشت به نقل از یک کارگر بلوچ در بندر رجایی نوشت:

خدا می‌داند چند نفر این کارگران در آن سوله‌ها یا کانتینرها بودند. یکی از پیمانکاران به ما می‌گفت ۲۰ نفر از کارگرانم نیستند، اما جرئت ندارم بگویم. جرئت ندارد چون باید دوباره بتواند در بندر کار کند.

به گفته او که از سرباز به بندر رجایی آمده است؛ «برخی از این کارگران به‌دلیل اینکه غیرقانونی فعالیت می‌کنند، حتی از در ورودی اسکله رفت‌وآمد نمی‌کنند.»

یک کارگر بلوچ دیگر به نام فرشید در تایید سخنان محمد گفت:

ما صبح‌ها دور میدان کارگران بلوچ را می‌بینیم که در گروهی ۱۰ یا شاید صدتایی ایستاده‌اند و بعد ماشین می‌آید دنبال آنها، آنها را از مسیری غیر از در ورودی می‌برد داخل. این افراد نامشان هیچ کجا نیست. چون حتی سند هویتی ندارند. پیمانکاران هم اگر بروند گزارش بدهند، برای خودشان بد می‌شود.

فرشید با بیان اینکه «بعید می‌داند خانواده این کارگران بدانند چه خبر شده است»، افزود: حتی اگر بدانند بعید است «بلد باشند چه کار کنند».

جاسم یک کارگر بلوچ ساکن روستای «خون‌سرخ» که محل اقامت کارگران غیربومی شاغل در بندر رجایی است، هم حضور پر شمار کارگران بلوچ در بندر رجایی را تایید کرد. او گفت: «اکثر کارگران بندر، بلوچ هستند. ما کارگر روزمزد هستیم. مزد ثابتی هم نداریم. یعنی مثلاً اگر بار خرما خالی کنیم یک قیمت پول می‌گیریم، اگر لباس خالی کنیم یک قیمت دیگر. عدد ثابت یا حقوق ثابت نداریم».

پیشتر اسماعیل حاجی‌زاده، دبیر اجرایی خانه کارگر هرمزگان گفته بود: «مشخص نیست واقعاً کارگران روزمزد بلوچ و سیستانی که فوت شده‌اند، چند نفر هستند.»

او نیز ثبت نشدن هویت کارگران بدون شناسنامه و روزمزد را تایید کرده بود:

تعدادی از این کارگران ممکن است شناسنامه نداشته باشند، اما موضوع این است که آنهایی که شناسنامه داشته‌اند، موقع حادثه همراه‌شان نبوده. ضمن اینکه هویت کارگران روزمزد ثبت نمی‌شود و کارفرمای ثابتی ندارند. کار این کارگران بارگیری و تخلیه بوده و لیستشان جایی نیست؛ تعدادی از مفقودین از اینها هستند.

به گفته او در اداره کار بندرعباس جلسه ویژه در ارتباط با کارگران مفقود شده برگزار شد. نتیجه این جلسه تا به حال اعلام نشده است.

احمد میدری، وزیر کار جمهوری اسلامی ایران هم اشتغال کارگران بدون بیمه در بندر رجایی را تایید کرده و گفته است نحوه پرداخت غرامت به خانواده این کارگران باید بررسی شود.

انفجار بندر رجایی نیمروز ششم شهریور رخ داد. منابع دولتی در ایران علت این واقعه را سهل‌انگاری در کنترل واردات کالا و رعایت اصول ایمنی اعلام کرده و از بازداشت دو مدیر دولتی و خصوصی خبر داده‌اند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.