ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

صدور گواهینامه رانندگی برای مهاجران افغانستانی در مشهد؟ نه، چنین خبری صحت ندارد

شایعه صدور گواهینامه برای مهاجران افغانستانی «قانونی» در مشهد واقعیت ندارد. در غیاب سیاست‌های روشن، تبعیض ساختاری علیه این جامعه همچنان ادامه دارد.

در روزهای گذشته، برخی رسانه‌های غیررسمی و شبکه‌های اجتماعی، اخباری مبنی بر امکان صدور گواهینامه رانندگی برای دارندگان کارت آمایش در مشهد منتشر کردند که امیدهایی را در میان جامعه مهاجر افغانستانی این شهر برانگیخت.

با این حال، «اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی» این خبر را تکذیب کرده و گفته اکنون هیچ‌گونه دستورالعمل، بخشنامه یا ابلاغ رسمی مبنی بر صدور گواهینامه برای دارندگان کارت آمایش در این استان صادر نشده است. در نتیجه، رویه‌ تبعیض‌آمیز سابق همچنان پابرجاست.

کارت آمایش مدرک شناسایی موقت و سالانه‌ای است که به مهاجران در ایران اعطا می‌شود. دارندگان این کارت، روی کاغذ  اقامت‌تشان قانونی محسوب می‌شوند و باید از «حق دسترسی به حقوق پایه» از جمله حق تحصیل، کار، بهداشت و تردد برخوردار شوند. در عمل، البته این حق از  آنها دریغ می‌شود. 

مقام‌های ایرانی به‌طور روزافزون در روند صدور کارت آمایش برای مهاجران افغانستانی پیچ و خم ایجاد می‌کنند و مانع‌ می‌تراشند. اکثر مهاجران به همین خاطر مجبور به اقامت غیرقانونی و زیست در فضایی پرمخاطره، بیرون از حق و قانون و در نتیجه تابع زور و خشونت دائمی هستند.

جامعه افغانستانی ساکن ایران، به‌طور کلی، هدف نژادپرستی نهادینه‌شده قرار دارد.

این نژادپرستی دولتی، هم در قالب مقررات رسمی و هم در شکل خشونت‌های فراقانونی نمود می‌یابد:

  • اقامت و سکونت افغانستانی‌ها در شانزده استان کشور ممنوع است.
  • آن‌ها حق خرید زمین ندارند. در برخی شهرها مانند قشم و گراش، حتی اجاره‌ خانه به آنها مجاز نیست.  
  • افغانستانی‌ها تنها مجاز به کار در مشاغل سخت و فرودست همچون کوره‌پزخانه‌ها، سنگ‌بری، سم‌پاشی کشاورزی، لایروبی فاضلاب و مانند آن هستند.
  • مضاف بر موانع ساختاری برای اشتغال، آنان به‌طور گسترده‌ای استثمار می‌شوند: دستمزدهای ناچیز، نبود قرارداد کاری، و فقدان بیمه و حمایت‌های اجتماعی.
  • زنان ایرانی حق ازدواج با مردان افغان را ندارند و فرزندان حاصل از این ازدواج‌ها ـ حتی اگر در خاک ایران متولد شده باشند ـ از مدارک هویتی محروم‌اند.
  • مدارس اغلب از ثبت‌نام کودکان افغانستانی خودداری می‌کنند. در تهران، ۹۰ درصد از کودکانی که زباله‌های شهری را برای پیمانکاران شهرداری جمع‌آوری می‌کنند، از این جامعه‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.