ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رئیس بنیاد شهید درباره سرانجام پرونده‌های فساد مالی در این نهاد: از جنبه‌های مثبت صحبت کنیم

مسئولان حکومتی بنیاد شهید را مجموعه‌ای مقدس می‌نامند اما اختلاس‌های سال‌های اخیر در این بنیاد بسیار گسترده بوده است و هنوز کسی از میزان دقیق آن‌ها اطلاعی ندارد. رئیس بنیاد شهید در اظهار نظر تازه‌ای از پاسخگویی درباره سرانجام این پرونده‌ها طفره رفت.

سعید اوحدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران یکشنبه ۲۱ اردیبهشت در پاسخ به پرسشی در مورد سرانجام پرونده‌های اختلاس و فساد مالی در این بنیاد عملاً هیچ نگفت و تنها به «موفقیت‌های» بانک دی، یکی از نهادهای زیرمجموعه بنیاد شهید که چند هزار پرونده فساد دارد، پرداخت.

اوحدی گفت:

در خصوص جنبه‌های مثبت صحبت می‌کنم؛ بانک دی در چهار ماه گذشته با تدبیر موفق شده است که اضافه برداشت از بانک مرکزی را به صفر برساند و به یکی از پنج بانک برتر کشور تبدیل شود.

رئیس بنیاد شهید درباره بیمه دی، یکی دیگر از منابع اختلاس در این بنیاد نیز گفت:

بیمه دیِ بنیاد شهید نیز به‌دلیل تدابیر اتخاذ شده توسط مدیران چه در دوره قبل و چه در دوره کنونی رتبه اول درمان کشور را با شاخص‌های ارزیابی بیمه مرکزی به خود تخصیص داده است.

او بدون ارائه آمار و ارقام، این‌ها را نشان‌دهنده «تلاش‌های مستمر برای بهبود وضعیت اقتصادی و خدمات‌رسانی به ایثارگران و خانواده‌های آن‌ها» دانست.

بانک دی در سال ۱۳۸۹ و همزمان با رشد قارچ‌گونه بانک‌های خصوصی در دولت محمود احمدی‌نژاد، به‌عنوان زیرمجموعه بنیاد شهید تأسیس شد. این بانک در طول سال‌های اخیر به یکی از مهم‌ترین مسائل نظام بانکی و اقتصاد کشور تبدیل شد به‌طوری که در اسفندماه سال ۱۴۰۲، امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، رئیس پیشین بنیاد شهید، اعلام کرد بیش از سه هزار پرونده فساد در بانک دی وجود دارد.

رئیس کنونی بنیاد شهید در حالی می‌گوید بانک دی «به یکی از پنج بانک برتر کشور تبدیل شده است» که در دی‌ماه گذشته وب‌سایت تجارت‌نیوز نوشت «بانک دی در باتلاق زیان است».

تجارت‌نیوز نوشت:

بررسی صورت‌های مالی بانک دی نشان می‌دهد این بانک طی ۱۰ سال اخیر، تنها در سه سال سود ساخته و در باقی سال‌ها با زیان‌های قابل توجهی مواجه بوده است. به این ترتیب زیان‌های متعدد بانک دی در سال‌های اخیر باعث شده این بانک در پایان شش ماهه سال جاری (۱۴۰۳) بیش از ۲۸ هزار و ۸۳۶ میلیارد تومان زیان انباشته در ترازنامه خود ثبت کند.

در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ زیان خالص بانک دی در هر سال بیش از پنج هزار میلیارد تومان بود و در سال ۱۴۰۲ نیز با ثبت رقم پنج هزار و ۷۴۱ میلیارد تومان به اوج خود رسید.

همچنین به‌گفته تجارت‌نیوز، در پایان سال ۱۴۰۲ بانک دی حدود ۲۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بدهی به بانک‌ها و مؤسسات اعتباری داشت که ۱۸ هزار و ۳۶۸ میلیارد تومان از این مبلغ، مربوط به بدهی بانک دی به بانک مرکزی بود.

افزون بر این، از کل مبلغ مطالبات بانک مرکزی از بانک دی، بیش از ۱۵ هزار و ۵۴۱ میلیارد تومان آن به بدهی بانک دی بابت اضافه‌برداشت از منابع بانک مرکزی ثبت شد.

با در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی کشور، این‌که به‌گفته رئیس بنیاد شهید بانک دی در مدت پنج ماه «موفق شده است که اضافه‌برداشت از بانک مرکزی را به صفر برساند» موضوع بعیدی به‌نظر می‌رسد.

از جمله هزاران پرونده فساد و اختلاس در بنیاد شهید و این بانک، دی‌ماه ۱۴۰۱ فاش شد که فقط یکی از شرکت‌های بنیاد شهید حدود پنج هزار میلیارد تومان اختلاس انجام داده است.

سوء‌مدیریت‌ها در شرکت بیمه دی نیز به‌طور مستقیم و غیرمستقیم با بانک دی و بنیاد شهید مرتبط است زیرا بانک دی و سازمان اقتصادی کوثر (وابسته به بنیاد شهید) از سهام‌داران اصلی بیمه دی هستند و این در حالی است که این شرکت بیمه در سال‌های گذشته وضعیت نابه‌سامانی را برای افراد تحت پوشش خود به‌وجود آورده بود. در سال ۱۳۹۵ تنها در یک فقره کلاهبرداری در بیمه دی ۵۰۰ میلیارد تومان به دبی منتقل شده بود که بعد مسئولان گفتند این مبلغ بازگردانده شد.

با وجود پرونده‌های فساد مالی در بیمه دی، در چند سال اخیر این شرکت بیمه با رانتی که دارد در مناقصه‌های بنیاد شهید بارها به‌عنوان برنده شناخته شده است.

بنیاد شهید در سال ۱۳۵۸ به فرمان روح‌الله خمینی، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی تأسیس شد و بودجه آن ابتدا از محل وجوهات شرعی و اموال مصادره‌‌ شده در ابتدای انقلاب تأمین می‌شد، اما به‌تدریج کمک‌های مالی خمینی و اختصاص یک ردیف در قانون بودجه به آن اضافه شد. ظاهراً این درآمد‌ها، هزینه‌های بنیاد را پوشش نمی‌داد که منجر به آغاز فعالیت‌های اقتصادی بدون نظارت آن شد.

از آن‌جا که این بنیاد ده‌ها شرکت و نهاد اقتصادی در اختیار دارد، نهادی «انقلابی» شناخته می‌شود و به‌نوعی زیر نظر بیت علی خامنه‌ای قرار دارد، مصون از بسیاری نظارت‌ها و دارای معافیت‌ها و رانت‌هایی است که تمامی آن‌ها بستر‌های بروز فساد در آن را فراهم کرده است.

امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، رئیس پیشین بنیاد شهید این نهاد را مجموعه‌ای «مقدس و وابسته به شهدا» عنوان می‌کرد و می‌گفت باید «پاک‌ترین و تمیزترین» سازمان باشد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.