قطع کامل برق در ایران به صنایع بزرگ کشید
قرار است در ۱۵ روز آینده برق صنایع بزرگ بهطور کامل قطع شود. بهگفته مقامات مسئول، کشور با کمبود ۲۰ هزار مگاوات برق روبهروست و حدود سه هزار مگاوات غیرمجاز برداشت میشود.

یک کارخانه در ایران ـ عکس از آرشیو
بحران کمبود برق در ایران روزبهروز بدتر میشود. روزنامه «هممیهن» پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت اعلام کرد که براساس برنامه وزارت نیرو، صنایع از پنج ساعت تا سه روز در هفته خاموش میشوند. این روزنامه نوشت:
براساس آمارهای منتشرشده، برنامه خاموشی صنایع از روز شنبه هفته جاری آغاز شده است، در این بازه زمانی صنایع متحمل یک روز قطعی برق در هفته خواهند بود؛ اما این تنها آغاز ماجراست. طبق اطلاعات منتشرشده، در ماههای خرداد و شهریور، صنایع باید با دو روز خاموشی در هفته کنار بیایند.
در حالیکه از نیمه فروردین سال جاری محدودیتهایی در تأمین برق صنایع از جمله سیمان و فولاد اعمال شده و صنایع مجبور به کاهش حداقل ۳۰ درصدی برق مصرفی خود در اولین روزهای سال جدید شدند، رسانههای ایران اکنون از قطع برق کامل صنایع بزرگ کشور، از جمله کارخانههای سیمان، فولاد و آلومینیوم در ۱۵ روز آینده خبر دادهاند.
پیش از این علیاکبر الوندیان، دبیر انجمن صنعت سیمان کشور خبر قطع برق صنایع بزرگ را تأیید کرده و گفته بود که از چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت به تمامی مدیران عامل کارخانههای سیمان پیامک ارسال شد که از صبح ۲۴ اردیبهشت، برق کارخانههای سیمان از ساعت هشت صبح تا ۱۱ شب به مدت ۱۵ روز بهطور کامل قطع خواهد بود.
«اکوایران» نیز خبر داده که در اینباره نامهای با این مضمون به بازار رسیده که به علت «ناترازی انرژی برق» (کمبود برق)، فعالیت شرکت سیمان باقران متوقف شده است. همچنین در کنار این نامه بحثهایی هم بین مدیران شرکتها در توییتر شکل گرفته که قطع برق چه اثر منفی در تولید ایجاد کرده است.
سیدمحمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) در باره قطع برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده گفت:
این تصمیم در تضاد کامل با تفاهمنامه اخیر اینجانب با وزیر نیرو است و جای تأسف دارد که بار دیگر بخش صنعت کشور بهعنوان اولویت نخست اعمال محدودیتهای کمبود برق تعیین شدهاند.
او با بیان اینکه «در کمتر از دو هفته این تفاهمنامه از سوی وزارت نیرو نقض شده است»، تأکید کرد که «هزینههای قطع برق بخش صنعت و معدن کشور که نقش مهمی در تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور دارند بسیار سنگین است».
سید رسول خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز روز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت گفت:
چرا تفاهمنامه وزارت صمت و نیرو برای اینکه صنایع در اولویت قطعی برق قرار نگیرند، کمتر از دو هفته از امضای آن نقض شده است؟
او از تصمیم اخیر وزارت کشور در اعمال محدودیت ۹۰ درصدی برق در صنایع فولاد و سیمان نیز انتقاد کرد و گفت:
چنین تصمیمی پیامدهای جبرانناپذیری از اشتغال کارگران گرفته تا اختلال در تعهدات تولیدکنندگان در بازار داخلی و صادراتی را در پی دارد.
خلیفه سلطانی همچنین اعلام کرد که در چهار سال اخیر، بیش از ۱۴ میلیارد دلار ارزش تولید از دست رفته بر اثر محدودیتهای برق و گاز به فولاد کشور تحمیل شده است.
دو روز پیش، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت گفته بود کشور با کمبود «حدود ۲۰ هزار مگاوات» مواجه است. او گفته بود:
به جای اینکه قطع برق را صرفاً به صنایع تحمیل کنیم، مقداری هم به مصرف خانگی معطوفش کردهایم.
بهگفته فاطمه مهاجرانی «این ناترازی حاصل یک روز و دو روز نیست. ناشی از سالها عدم سرمایهگذاری از یک سو و گسترش شبکههای توزیع از سوی دیگر و همچنین افزایش مصرف است».
همزمان با کمبود شدید برق در کشور، عباس علیآبادی، وزیر نیرو روز دوشنبه در ستاد بحران مدیریت شبکه برق ایران از دزدی کلان در برق هم خبر داد و گفت:
پیشبینی میشود حدود سه هزار مگاوات از مصرف برق کشور توسط انشعابات غیرمجاز برداشت میشود که این مسئله یکی از چالشهای جدی شبکه برق است.
پیام باقری، نایب رئیس اتاق بازرگانی فروردینماه سال جاری خسارت ناشی از قطع برق صنایع ایران در سال گذشته را ۱۷۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد. این در حالی است که امسال هنوز تابستان نیامده قطع برق شروع شده است.
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران بهمنماه گذشته چنین وعده داده بود:
اینکه چرا برق و گاز قطع میشود حق با شما است. داریم کاری میکنیم که سال آینده برق و گاز قطع نشود. ۳۰ هزار مگاوات برق خورشیدی را در حال ساخت داریم.
روزنامه دنیای اقتصاد سهشنبه ۲۳ اردیبهشت درباره چنین اظهاراتی درباره وضعیت برق کشور نوشت:
چرا مقامات میتوانند اینگونه وعده و وعید دهند؛ در حالیکه در زمان ادای آن همه میدانند رخ نمیدهد و چند ماه بعد هم عملاً مهمل بودن آن اثبات میشود؟ چرا هیچکس عذرخواهی نمیکند؟ چرا هیچکس مؤاخذه نمیشود؟
این روزنامه سال گذشته پیشبینی کرد که قطع برق در ایران هر سال بدتر از سال قبل خواهد شد بهگونهایکه در عرض چند سال به جای اعلام زمان خاموشی به اعلام زمان روشنی خواهیم رسید.
نظرها
نظری وجود ندارد.