ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

یک نهاد آمریکایی به‌زودی توزیع کمک‌ها به غزه را آغاز می‌کند

مسئولان سازمان ملل می‌گویند طرح کمک به غزه توسط یک نهاد خصوصی آمریکایی تا حد زیادی مشابه طرح از پیش شناخته‌شده دولت اسرائیل است و کمکی به مردم غزه نمی‌کند. در نوار غزه خطر قحطی شدید وجود دارد. در حملات جدید اسرائیل شمار زیادی از مردم غزه کشته شده‌اند.

یک بنیاد خصوصی آمریکایی که به‌طور ویژه برای کمک به غزه تأسیس شده، قصد دارد تا پیش از پایان ماه مه جاری توزیع کمک‌های بشردوستانه در نوار غزه را آغاز کند.

این بنیاد روز چهارشنبه اعلام کرد که اسرائیل موافقت کرده است تعداد «مراکز توزیع امن» برای ساکنان نوار غزه را افزایش دهد. این نهاد همچنین از اسرائیل خواسته است برای فلسطینی‌هایی که قادر به دسترسی به مراکز توزیع در شمال نوار غزه نیستند، «راه‌حل‌هایی» پیدا کند. به گفته این بنیاد، قرار است چهار مرکز توزیع ایجاد شود. 

پس‌زمینه این اقدام، محاصره نوار غزه توسط اسرائیل است. از اوایل ماه مارس گذشته، نوار غزه به‌طور کامل مسدود شده و هیچ محموله کمک‌رسانی نمی‌تواند به این منطقه که بخش‌های وسیعی از آن ویران شده، وارد شود. این در حالی است که مردم به این کمک‌ها به‌شدت نیاز دارند. 

سازمان‌های امدادی نسبت به فاجعه قحطی هشدار داده‌اند. در پایان ماه آوریل، برنامه جهانی غذا (WFP) اعلام کرد که ذخایر غذایی آن در این منطقه فلسطینی به پایان رسیده است. روز دوشنبه، این نهاد اعلام کرد که حدود ۴۷۰ هزار نفر به مرحله شدید بحران غذایی رسیده‌اند و در معرض خطر گرسنگی کشنده قرار دارند. اسرائیل محاصره خود را با این استدلال توجیه می‌کند که کمک‌های بشردوستانه به دست سازمان حماس می‌افتد. 

مشارکت شرکت‌های آمریکایی 

هفته گذشته، وزارت خارجه آمریکا تأسیس این بنیاد خصوصی را اعلام کرد که قرار است در آینده نقش اصلی را در توزیع کمک‌ها در نوار غزه داشته باشد. تاکنون جزئیات زیادی درباره این سازمان منتشر نشده است. رویترز به نقل از یک منبع آگاه نوشت شرکت امنیتی آمریکایی «UG Solutions» و شرکت لجستیک و برنامه‌ریزی آمریکایی «Safe Reach Solutions» در فعالیت‌های این بنیاد مشارکت دارند. 

به‌گفته این بنیاد، مدیریت آن برعهده مسئولان پیشین سازمان ملل، نهادهای کمک‌‌کننده و نظامیان بازنشسته خواهد بود. این بنیاد تأکید کرده است که کمک‌های مالی باید به‌صورت شفاف و قابل ردیابی باشند. 

 آمریکا: اسرائیل در توزیع کمک‌ها مشارکت نخواهد داشت

سازمان‌های وابسته به سازمان ملل و سایر نهادهای امدادی فعال در نوار غزه اعلام کرده‌اند که اسرائیل قصد دارد سیستم فعلی توزیع کمک‌ها را منحل کند. بر این اساس، کمک‌ها در آینده بر اساس شرایط تعیین‌شده توسط ارتش اسرائیل تحویل داده خواهند شد. 

به گفته مایک هاکبی، سفیر آمریکا در اسرائیل، ارتش اسرائیل باید امنیت مراکز توزیع را تضمین کند، اما در توزیع مواد غذایی یا انتقال آن‌ها به نوار غزه مشارکت نخواهد داشت. هاکبی گفت اسرائیل از «طرح بشردوستانه آمریکا» حمایت می‌کند و این طرح مشابه برنامه‌های دولت اسرائیل است. 

 انتقاد سازمان‌های امدادی 

منتقدان، رهبران اسرائیل را متهم می‌کنند که این کمبود شدید را با شیوه جنگی خود ایجاد کرده‌اند. انتقاد از محاصره اسرائیل از سوی اتحادیه اروپا نیز مطرح شده است. سازمان ملل نیز به برنامه‌های این بنیاد انتقاد کرده است. صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) این برنامه‌ها را خطرناک می‌داند. جیمز الدر، سخنگوی یونیسف گفت اگر کالاها همان‌طور که اعلام شده فقط در مراکز توزیع خاصی توزیع شوند، غیرنظامیان در مسیر رسیدن به این مراکز ممکن است در معرض آتش اسرائیل قرار گیرند. کودکان معلول، سالمندان، بیماران و مجروحان ممکن است اصلاً نتوانند به این مراکز دسترسی پیدا کنند. 

دو منبع سازمان ملل که نخواستند نامشان فاش شود، به خبرگزاری آلمان گفتند که طرح این بنیاد که در پایان ماه ژانویه تأسیس شده، تا حد زیادی مشابه طرح از پیش شناخته‌شده دولت اسرائیل است. پیش‌تر نیز سازمان‌های وابسته به سازمان ملل طرح اسرائیل را رد کرده بودند. ینس لارکه، سخنگوی کمک‌های اضطراری سازمان ملل تأکید کرد که «این طرح حداقل الزامات اقدام بشردوستانه را برآورده نمی‌کند». 

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیز ابراز نگرانی کرد. استیو دورسی، سخنگوی این کمیته گفت:

کمک‌های بشردوستانه نباید سیاسی یا نظامی شود. رنج غیرنظامیان در غزه در حال حاضر بسیار شدید است و کمک‌ها باید فوراً و بدون مانع به این منطقه برسد.

دولت آمریکا از سازمان ملل و نهادهای امدادی خواسته است با «بنیاد بشردوستانه غزه» همکاری کنند.  

 کشته‌شدن شمار زیادی از مردم غزه در حملات اسرائیل 

به‌رغم انتقادها، دولت اسرائیل بر هدف خود مبنی بر نابودی کامل حماس پافشاری می‌کند. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل اعلام کرده است که برای این منظور عملیات نظامی در نوار غزه را گسترش خواهد داد. 

به گزارش منابع فلسطینی، ارتش اسرائیل در شب گذشته و ساعات صبح امروز، پنج‌شنبه ۲۵ اردیبهشت / ۱۵ مه نیز اهدافی در نوار غزه را مورد حمله قرار داد.

خبرگزاری فلسطینی «وفا» از کشته شدن ۳۹ نفر خبر داد که بسیاری از آن‌ها کودک و زن بودند.

تنها در منطقه اطراف خان‌یونس دست‌کم ۲۷ نفر در این حملات کشته شده‌اند. سازمان دفاع غیرنظامی غزه از کشته شدن حداقل ۵۰ نفر خبر داد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.