ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

قطع مکرر برق نیمی از صنعت سیمان و بتن را به تعطیلی کشاند

دبیر انجمن تولیدکنندگان بتن می‌گوید با قطع مکرر برق در این صنعت «شاهد وقوع فاجعه هستیم» و با ادامه این روند تمامی کارگاه‌های تولیدکننده بتن تعطیل خواهند شد. وزارت صمت از هماهنگی‌های لازم برای افزایش تولید برق در بخش صنعت خبر داد.

محمدحسین رئیسی، دبیر انجمن تولیدکنندگان بتنِ آماده، جمعه ۲۶ اردیبهشت درباره قطع مکرر برق در صنعت سیمان و اثرگذاری آن در کارگاه‌های بتن آماده گفت:

با قطعی مستمر برق در این صنعت شاهد وقوع فاجعه هستیم و در حال حاضر به‌ناچار حدود نیمی از تولیدکنندگان بتنِ آماده تعطیل شده‌اند و با ادامه این روند قطعی برق مابقی هم رو به تعطیلی هستند.

رئیسی با بیان این‌که «نیمی از کارگاه‌ها تعطیل شده و نیمی دیگر با یک سوم ظرفیت به کار ادامه می‌دهند»، افزود:

اگر صنعت سیمان و بتن تعطیل شوند، به‌دنبال آن صنعت ساختمان هم تعطیل خواهد شد چراکه این دو صنعت کاملاً در ارتباط با یکدیگر فعالیت می‌کنند.

او هشدار داد که اگر روند خاموشی‌ها ادامه‌ یابد به‌ناچار باید به سمت اخراج کارگران و یا کاهش درآمد آن‌ها به یک سوم یا یک چهارم بروند.

از چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت به تمامی مدیران عامل کارخانه‌های سیمان پیامک ارسال شد که از صبح همان روز، برق کارخانه‌های سیمان از ساعت ۸ صبح تا ۱۱ شب به مدت ۱۵ روز به‌طور کامل قطع خواهد بود.

به‌گفته دبیر انجمن تولیدکنندگان بتن، وزیر صنعت، معدن و تعاون (صمت) دستور داده است که کارخانه‌های سیمان و فولاد تنها از ١٠ درصد برقی را که در اختیار دارند می‌توانند استفاده کنند.

بحران کمبود برق در ایران روزبه‌روز بدتر می‌شود. سال گذشته قطع برق از مردادماه آغاز شد اما امسال از فروردین شروع شده در حالی‌که هنوز گرمای تابستان فرانرسیده است. روز گذشته، پنج‌شنبه ۲۵ اردیبهشت اعلام شد که براساس برنامه وزارت نیرو، صنایع از پنج ساعت تا سه روز در هفته خاموش می‌شوند.

پیش از این، سیدرسول خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز با انتقاد از تصمیم اخیر وزارت کشور در اعمال محدودیت ۹۰ درصدی برق در صنایع فولاد و سیمان، گفته بود:

چنین تصمیمی پیامدهای جبران‌ناپذیری از اشتغال کارگران گرفته تا اختلال در تعهدات تولیدکنندگان در بازار داخلی و صادراتی را در پی دارد.

او گفته بود که در چهار سال اخیر، بیش از ۱۴ میلیارد دلار ارزش تولید از دست‌رفته بر اثر محدودیت‌های برق و گاز به فولاد کشور تحمیل شده است.

سیدمحمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت چهارشنبه شب گفته بود که با توجه به خبرهای رسیده از صنایع بزرگ کشور از جمله کارخانه‌های سیمان، فولاد و آلومینیوم مبنی بر قطع برق کامل آن‌ها در ۱۵ روز آینده، این تصمیم در تضاد کامل با تفاهم‌نامه اخیر با وزارت نیرو است.

این در حالی است که پایگاه اطلاع‌رسانی دولت روز جمعه ۲۶ اردیبهشت از «هماهنگی‌های لازم با وزارت نیرو و وزارت کشور برای افزایش تولید برق در بخش صنعت» خبر داد و گفت: «هدف اصلی این اقدامات، کاهش تأثیر قطعی برق بر عملکرد واحدهای صنعتی است». 

در حالی که وعده‌هایی درباره کاهش محدودیت‌های برق صنایع داده شده، پیامک‌های ارسالی روزهای اخیر به مدیران کارخانه‌های فولاد و سیمان نشان می‌دهد تصمیمی کاملاً معکوس در حال اجراست.

به‌گفته فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، کشور با کمبود «حدود ۲۰ هزار مگاوات» مواجه است. در چنین شرایطی عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو گفته است که حدود سه هزار مگاوات از مصرف برق کشور توسط انشعابات غیرمجاز برداشت می‌شود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.