ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

همزمان با افزایش حملات اسرائیل به غزه دور تازه‌ای از مذاکره برای آتش‌بس شروع شده است

اسرائیل در فاصله بامداد تا صبح ۱۸ مه بیش از صد فلسطینی دیگر را کشت. حماس پیشنهاد کرد ۹ اسیر را در برابر آتش‌بس ۶۰ روزه و ورود ۴۰۰ کامیون کمک بشردوستان در روز آزاد می‌کند.

اسرائیل با هدف «اشغال نقاط استراتژیک» در باریکه غزه حملات خود را افزایش داده است. ارتش اسرائیل تنها از بامداد تا صبح ۱۸ مه/ ۲۸ اردیبهشت دستکم ۱۰۱ فلسطینی دیگر را کشت. همزمان رسانه‌های منطقه از آغاز دور تازه‌ای از گفت‌وگو برای رسیدن به یک آتش‌بس موقت خبر دادند.

الجزیره به نقل از منابع خود گزارش کرد ۴۴ فلسطینی در جنوب، ۴۲ تن در شمال و ۱۵ تن در مرکز غزه که اسرائیل مسیر ورود کاروان‌های امدادی را هم بر آن بسته است، در حملات شبانه نیروهای اسرائیلی کشته شدند.

بر پایه گزارش‌های منتشر شده ۳۶ تن از کشته‌شدگان در حمله اسرائیل به چادرهای آوارگان در منطقه مواصی خان یونس کشته شدند؛ منطقه‌ای که آوارگان باریکه غزه برای در امان ماندن از حملات شبانه روزی اسرائیل به آنجا پناه برده‌اند.

ارتش اسرائیل جمعه ۱۶ مه/ ۲۶ اردیبهشت اعلام کرد حملات خود به غزه را تحت عنوان «عملیات ارابه‌های گیدئون» گسترش می‌دهد تا مناطق استراتژیک در غزه را کنترل کند و اسرائیلی‌هایی را که در هفت اکتبر ۲۰۲۳ به دست نیروهای فلسطینی اسیر شدند را آزاد کند.

همزمان با افزایش حملات اسرائیل و گسترده شدن کمبود مواد غذایی، بهداشتی و درمانی در باریکه غزه، رسانه‌ها از آغاز دور تازه‌ای از گفت‌وگو برای رسیدن به آتش‌بس موقت در دوحه قطر خبر دادند.

گفت‌وگوها از شنبه ۱۷ مه/ ۲۷ اردیبهشت آغاز شده است اما رویترز و هاآرتص به نقل از منابعی که نامشان فاش نشد، گزارش کرد هیچ پیشرفتی در مذاکرات حاصل نشده است چون هر یک از طرفین از مواضع خود عقب ننشسته‌اند.

«بی بی سی ورلد» بامداد ۱۸ مه به نقل از یک مقام فلسطینی خبر داد حماس موافقت کرده است در ازای یک آتش‌بس ۶۰ روزه ۹ تن از اسیران اسرائیلی‌ را آزاد کند.

به گفته این منبع که «بی بی سی ورلد» او را یک «مقام رسمی» فلسطینی معرفی کرد، اجازه ورود ۴۰۰ کامیون کمک‌های بشردوستانه در روز و خروج بیماران از غزه از دیگر مفاد این پیشنهاد است.

او گفت اسرائیل خواهان اثبات زنده بودن و اطلاعات دقیق در باره تمام «گروگان‌»های باقیمانده است.

اسرائیل هنوز به صورت رسمی به این پیشنهاد واکنش نشان نداده است اما پیش از شروع مذاکرات گفته بود نیروهای نظامی خود را از غزه خارج نخواهد کرد.

دور تازه حملات اسرائیل به غزه پس از آتش‌بس موقت دو ماه از ۱۸ مارس ۲۰۲۵ آغاز شده است.

همزمان با حملات نظامی، اسرائیل بیش از هفتاد روز است که مانع ورود کمک‌های بشردوستانه به باریکه غزه می‌شود.

ممانعت از ورود کمک‌های بشردوستانه ساکنان غزه را در خطر سوء تغذیه گسترده و بیماری‌های عفونی قرار داده است. سازمان‌های امدادی بین‌المللی وضعیت در غزه را «فاجعه‌بار» و «وحشتناک» توصیف می‌کنند و نسبت به وقوع قحطی گسترده هشدار می‌دهند.

فیلیپ لازارینی، مدیرکل آژانس آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل در واکنش به حملات اسرائیل و ممانعت از ورود کمک‌های بشردوستانه گفت: «چند فلسطینی دیگر بر اثر بمباران، گرسنگی یا کمبود مراقبت‌های پزشکی در سرزمین مادری خود باید نابود شوند؟».

او افزود: «جنایات در نظر ما به یک هنجار جدید تبدیل و غیرقابل تحمل‌ها با بی‌تفاوتی قابل تحمل می‌شوند».

دبیرکل سازمان ملل نیز پیش از این خواستار توقف حملات و آتش‌بس دائمی شده بودند. اسرائیل اما هیچ یک از این درخواست‌ها و قطعنامه‌های شورای عالی امنیت سازمان ملل را نپذیرفته است و به حملات مرگبار ادامه می‌دهد.

دادگاه بین‌المللی کیفری بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر و یواآ گالانت، وزیر جنگ پیشین اسرائیل را به همراه رهبران کشته شده حماس به جنایت جنگی متهم و برای آنها قرار بازداشت صادر کرده است. اسرائیل و حامیان او در اروپا و ایالات متحده آمریکا اما گفته‌اند که این دستور قضایی را اجرا نمی‌کنند.

آفریقای جنوبی نیز در دیوان دادگستری بین‌المللی از اسرائیل به اتهام نسل‌کشی شکایت کرده است. گزارشگر امور فلسطین سازمان ملل چند مرتبه ارتکاب اسرائیل به جنایت جنگی و نسل‌کشی را تایید کرد اما هیچ یک از این اقدام‌ها و گزارش‌ها نتوانسته ماشین جنگی اسرائیل را متوقف کند.

در اسرائیل هم اعتراض‌ها به دولت نتانیاهو ادامه دارد. شامگاه شنبه ۱۷ مه معترضان بار دیگر به خیابان آمدند و خواستار توقف حملات و توافق برای آزادی اسیران اسرائیلی‌ شدند.

معترضان در تل‌آویو بنر و پلاکاردهایی به همراه داشتند که بر آنها نوشته شده بود: «دولت به مردم خود خیانت می‌کند»، «بی بی (نتانیاهو) خائن است» و «۵۸ فرد دیگر باقی مانده است» که به شمار اسیران اسرائیلی در غزه اشاره دارد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.