موج بلند مهاجرستیزی و انفعال کنشگران
گفتوگو با حمیدرضا واشقانی فراهانی
گفتوگویی با حمیدرضا واشقانی فراهانی درباره مهاجرستیزی و اخراج افغانستانیها از ایران.

اخراج مهاجران افغانستانی عکس از محسن کریمی/آفپ
ایران قصد دارد دو میلیون افغانستانی را که در طرح سرشماری شرکت کردند، اخراج کند. سازمان بینالمللی مهاجرت میگوید در چهار ماه نخست سال ۲۰۲۵ بازگشت ۲۶۵ هزار افغانستانی را از ایران ثبت کرده است که ۷۵ درصد آنها، یعنی نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر اخراج شدهاند.
خشونت بر افغانستانیها در دو سطح حکومت و جامعه روز به روز بیشتر میشود تا آنجا که خشونت فیزیکی بر آنها به امری عادی و پذیرفته شده بدل شده است.
دولت، مجلس، رسانهها و شبکههای اجتماعی به ماشین تولید نفرت از مهاجرانی که بسیاری از آنها متولد ایران هستند و بخشی از «جامعه ایران» بدل شدهاند و بدون توجه به وضعیت افغانستان تحت سلطه طالبان، اخراج افغانستانیها را یک «مطالبه ملی» بازنمایی میکنند. زمانه در گفتوگو با حمیدرضا واشقانی فراهانی که سالهای طولانی در حوزه حقوق کودکان و کودکان مهاجر فعالیت کرده است، موج بلند مهاجرستیزی و خشونت بر افغانستانی و همچنین انفعال «کنشگران ایرانی» در برابر این خشونت و مهاجرستیزی را بررسی کرده است.
او معتقد است هدفگیری اصلی این موج مهاجرستیزانه زنان و کودکان افغانستانی هستند، چرا که مردان میتوانند درخواست ویزای کار بدهند و به ایران بازگردند.
به گفته او در میان جناحهای سیاسی در ایران و بخشی از مخالفان حکومت در خارج از کشور توافقی بر سر قوانین مهاجرستیزانه و اخراج افغانستانیها وجود دارد.
این گفتوگو را در سایت زمانه بشنوید:
نظرها
نظری وجود ندارد.