ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

صدها هنرمند و فعال اجتماعی خواهان پایان دادن به رفتار غیرانسانی با افغانستانی‌ها در ایران شدند

امضاکنندگان نامه از حکومت جمهوری اسلامی خواسته‌اند که به برخورد غیر انسانی با افغانستانی‌ها در ایران فوراً پایان دهد و از تمامی شهروندان درخواست کرده‌اند که نسبت به این «ظلم آشکار» ساکت ننشینند.

بیش از یک‌هزار و ۳۰۰ کنشگر، روزنامه‌نگار، سینماگر و شهروند ایرانی و افغانستانی در نامه‌ای خطاب به مسئولان حکومت ایران خواهان توقف فوری برخورد‌های غیر انسانی با افغانستانی‌ها در ایران شدند و از شهروندان ایران خواستند به این برخوردها واکنش نشان دهند تا سکوت آن‌ها به همدستی و خواست عمومی برای برخورد با افغانستانی‌ها تعبیر نشود.

آن‌ها با تأکید بر این‌که موج افغانستانی‌ستیزی در ایران در ماه‌های گذشته به بالاترین حد خود رسیده است، نوشته‌اند:

اخراج مهاجران که تا دیروز با توجیهات غیرقابل اثبات «تغییر ترکیب جمعیتی»، «بالا بردن نرخ بیکاری و افزایش مشکلات اقتصادی در جامعه‌ی ایران»، «افزایش جرم و بزه» و دلایل ستیزه‌جویانه‌ی دیگر انجام می‌گرفت حالا و پس از آغاز جنگ ۱۲ روزه، با اتهام تازه‌‌ و بی‌سند «عناصر اصلی جاسوسی و شبکه‌ی نفوذ» روبرو شده تا انتقام حمله‌ی جنایتکارانه‌ی اسرائیل را از بی‌صداترین و تحت‌ظلم‌ترین اقلیت مهاجر بگیرد. اتهامی که نه به چند نفر یا چند دسته و گروه از این جمعیت میلیونی، که به تمام افغانستانی‌ها نسبت داده می‌شود.

در روزهای اخیر، چندین نفر از مهاجران افغانستانی در تلویزیون دولتی ایران برای اعترافات اجیاری به نمایش گذاشته شدند. آن‌ها تحت اتهامات واهی دستگیر شده و مسئول «ترور» یا «جاسوسی» معرفی شدند. همچنین گزارش‌هایی از بازرسی‌های متعدد در محله‌های پناه‌جویان افغانستانی منتشر شده است.

امضاکنندگان نامه «اخراج مهاجران غیر قانونی» را «عبارتی بزک‌شده برای برخورد غیر انسانی با تمام مهاجران چه قانونی و چه غیر قانونی» دانسته و افزوده‌اند:

شیوه‌های وحشیانه و غیر انسانی دستگیری، انتقال و نگهداری در اردوگاه‌ها و سپس اخراج مهاجران که برخی از آن‌ها از مدارک قانونی مهاجرت برخوردار هستند، رعب و بی‌پناهی عظیمی نه فقط در پناه‌آوردگان سال‌های اخیر، که در دل افغانستانی‌ها و افغانستانی‌تبارهایی ایجاد کرده که در ایران به‌دنیا آمده‌اند و دهه‌هاست ساکن ایرانند و ایران را کشور خود می‌دانند.

خبرگزاری مهر جمعه ۶ تیر اعلام کرد که بر اساس سیاست‌های ابلاغ‌شده به فرمانده انتظامی کشور همه «اتباع غیرمجاز» باید ایران را ترک کنند. اما گزارش‌ها حاکی از آن است که اخراج مهاجران افغانستانی تنها به «اتباع غیرمجاز» محدود نمی‌شود و بسیاری از آن‌ها که سال‌هاست در ایران به‌شکل قانونی زندگی می‌کنند و ایرانی محسوب می‌شوند نیز مشمول این اخراج‌ها شده‌اند.

آوند عزیزآقا، سخنگوی سازمان بین‌المللی مهاجرت دوشنبه ۹ تیر/ ۳۰ ژوئن به خبرگزاری فرانسه گفت بازگشت ۲۳۳ هزار و ۹۴۱ افغانستانی از ایران طی ۲۸ روز نخست ماه ژوئن ثبت شده است.

بیش از نیمی (۵۶٬۴ درصد) از افغانستانی‌ها که در ژوئن مجبور شدند ایران را ترک کنند در یک هفته آخر، یعنی ۲۱ تا ۲۸ این ماه به افغانستان بازگردانده شدند. سازمان بین‌المللی مهاجرت گفت بازگشت ۱۳۱ هزار و ۹۱۲ افغانستانی از ایران را در فاصله ۲۱ تا ۲۸ ژوئن ثبت کرده است.

امضاکنندگان نامه از حکومت ایران خواسته‌اند که به برخورد غیر انسانی با افغانستانی‌ها در ایران فوراً پایان دهد و از تمامی شهروندان ایرانی درخواست کرده‌اند که نسبت به این «ظلم آشکار» ساکت ننشینند.

آن‌ها گفته‌اند:

ظلمی که این روزها بر افغانستانی‌ها و اقلیت‌‌های بی‌صدای دیگر روا داشته می‌شود، بیش از هر چیز نابودگر ارزش‌های مورد اتکای ما یعنی انسان‌دوستی، عدالت‌خواهی و آزادی است.

از جمله امضاکنندگان این بیانیه می‌توان به این افراد اشاره کرد: بابک احمدی، نویسنده، مترجم، منتقد هنری و پژوهشگر؛ ترانه علیدوستی، بازیگر سینما؛ ابراهیم مختاری، فیلمساز؛ لیلی فرهادپور، بازیگر و نویسنده؛ پرستو دوکوهکی روزنامه‌نگار؛ ژیلا بنی‌یعقوب، روزنامه‌نگار؛ شیوا نظرآهاری، فعال اجتماعی و کنشگر حقوق بشر؛ ضیا نبوی، فعال سابق دانشجویی و فعال مدنی؛ علی معظمی، نویسنده و مترجم؛ کیوان مهتدی، مترجم و فعال کارگری؛ منیره برادران، زندانی سیاسی و نویسنده؛ مهرانگیز کار، حقوقدان و فعال حقوق بشر؛ و نوشین احمدی نویسنده و فعال حقوق زنان.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.