اوجالان بر تغییر رویکرد پکک به سمت صلح تأکید کرد و خواستار نظارت قانونی بر روند صلح شد
رهبر زندانی پکک در یک پیام ویدئویی مهم بر خروج تاریخی این گروه از مبارزه مسلحانه دوباره تأکید کرد و خواستار تشکیل یک کمیسیون قانونگذاری برای نظارت بر روند صلح با دولت ترکیه شد.

دیدار هیئتی از حزب برابری و دموکراسی خلقها (DEM) با عبدالله اوجالان (وسط)، رهبر حزب کارگران کردستان (پکک) ـ ۲۷ فوریه ۲۰۲۵ ـ عکس از خبرگزاری آناتولی که در اختیار خبرگزاری فرانسه قرار داده است.
بهگزارش خبرگزاری کُردی رووداو، عبدالله اوجالان، رهبر زندانی حزب کارگران کردستان (پکک) در این پیام ویدئویی که در تاریخ ۲۹ خرداد / ۱۹ ژوئن فیلمبرداری و چهارشنبه ۱۸ تیر / ۹ ژوئیه منتشر شده است، لحظه کنونی را «مقطعی بسیار ارزشمند و تاریخی» توصیف کرد و بر تعهد خود به «فراخوان برای صلح و جامعه دموکراتیک» که در ماه فوریه صادر کرده بود، تأکید کرد و از اعضای پکک خواست که مقاومت مسلحانه را کنار گذاشته و راه حل سیاسی را برای تأمین حقوق کردها در پیش بگیرند.
در ماه مه (اردیبهشت) گذشته، پکک اعلام کرد که به درخواست اوجالان پایبند خواهد بود - اعلامیهای که رهبر زندانی آن را «پاسخی تاریخی» خواند.
اوجالان بهصراحت پایان رسمی استراتژی جنگ رهاییبخش ملی پکک را اعلام کرد و اظهار داشت که با بهرسمیت شناختن وجود کردها، مبارزه مسلحانه به «تکراری بیمورد و بنبست» تبدیل شده است.
او این تغییر رویکرد را به گفتوگوهای اخیر با حزب برابری و دموکراسی خلقها (DEM) مربوط دانست و تأکید کرد که این گفتوگوها «بر اساس اراده آزاد» انجام شده است.
حزب برابری و دموکراسی خلقها ماههاست که ابتکار صلح گستردهای را برای حل مناقشه چهار دههای رهبری میکند ؛ ماقشهای که بیش از ۴۰ هزار کشته برجای گذاشته و بیشتر آنها از نیروهای پکک بودهاند. آنکارا این ابتکار را در چارچوب کارزار «ترکیه عاری از ترور» خود قرار داده است.
رهبر زندانی پکک همچنین اعلام کرد که «مانیفست برای جامعهای دموکراتیک» تهیه شده است و آن را «نقطهعطفی تاریخی» خواند. او گفت که گام بعدی نیازمند «خلع سلاح داوطلبانه» و تشکیل «کمیسیونی جامع و قانونی» است که کار خود را تحت نظارت پارلمان ترکیه تنظیم کند.
اوجالان همچنین تأکید کرد که پکک اکنون «هدف دولت-ملت خود را کنار گذاشته» و استراتژی جنگ بنیادین خود را به فاز جدیدی از «سیاست و قانون دموکراتیک» تغییر داده است.
در اواخر ماه ژوئن، حزب برابری و دموکراسی خلقها به خبرگزاری رووداو گفت که قصد دارد پیشنهادی را به رئیس پارلمان برای ایجاد کمیسیونی ۴۰ تا ۵۰ نفره برای مدیریت روند صلح و ایجاد چارچوب قانونی و سیاسی آن ارائه دهد.
اوجالان در پیام ویدئویی خود بر وابستگی متقابل آزادی فردی و اجتماعی تأکید کرد و گفت:
جامعه تا حدی میتواند آزاد باشد که فرد آزاد باشد، و فرد تا حدی میتواند آزاد باشد که جامعه آزاد باشد.
او با ابراز اطمینان به «قدرت سیاست و صلح اجتماعی، نه اسلحه»، خواستار اجرای کامل طرح صلح شد.
پیام عبدالله اوجالان در روز چهارشنبه تنها چند روز پیش از برگزاری مراسم خلع سلاح در روز جمعه ۲۰ تیر / ۱۱ ژوئیه، در استان سلیمانیه در شرق اقلیم کردستان عراق منتشر میشود. در آنجا، انتظار میرود نخستین گروه از نیروهای پکک - که تخمین زده میشود بین ۳۰ تا ۴۰ نفر باشند – بهطور رسمی سلاحهای خود را بر زمین گذاشته و نابود کنند.
همزمان با برنامهریزی برای خلع سلاح اولین گروه از نیروهای پکک تونجر باکیرهان، رئیس مشترک حزب برابری و دموکراسی خلقها در گفتوگو با رووداو از دولت ترکیه خواست با اقدامات مشخص به این رویکرد مثبت پکک پاسخ دهد.
باکیرهان تأیید کرد که حزبش در مراسم خلع سلاح پکک در سلیمانیه شرکت خواهد کرد.
پکک در سال ۱۹۷۸ تأسیس شد. این حزب ابتدا بهدنبال ایجاد یک دولت مستقل کُردی بود. با این حال، در دهههای اخیر، تمرکز خود را به سمت تأمین حقوق سیاسی و فرهنگی کُردها در ترکیه تغییر داده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.