قانونگذار اروپایی: «ایران پناهجویان افغانستانی را به جهنم بازمیگرداند»
نویمن از اتحادیه اروپا خواست که بهفوریت مسیرهای صدور ویزای بشردوستانه برای افغانستانیها را باز کند و دالانهای خروج امن از ایران ایجاد نماید.

هانا نویمن، نماینده حزب سبزهای آلمان در پارلمان اروپا ـ عکس از خبرگزاری فرانسه
هانا نویمن، نماینده حزب سبز آلمان در پارلمان اروپا، روز چهارشنبه ۱۸ تیر/ ۹ ژوئیه در واکنش به اخراجهای گسترده پناهجویان افغانستانی از سوی ایران، این اقدام را یک «شکست جمعی» و «بازگرداندن اجباری به جهنم بدون طی هیچ روند قانونی» توصیف کرد.
او در یک رشته توئیت تند در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق)، اخراج اجباری مهاجران افغانستانی توسط جمهوری اسلامی را «جنایتی در حال وقوع» خواند و تأکید کرد که ایران در حال بازگرداندن افغانستانیهای آسیبپذیر به وضعیتهایی است که ناقض اصول انسانی بینالمللی است.
نویمن نوشت:
این اخراج اجباری است؛ در مقیاسی وسیع، با ایجاد رعب و بدون بررسی قانونی، بدون دسترسی به روند پناهندگی و بدون طی هیچ فرآیند حقوقی.
او همچنین مواضع پیشین اتحادیه اروپا را که سه سال پیش افغانستانیها را به پناهبردن در کشورهای همسایه مانند ایران تشویق میکرد، «ریاکارانه» توصیف کرد و گفت اروپا نتوانسته از این وعدهها حمایت عملی کند.
نویمن یادآور شد که ایران امضاکننده پروتکلهای سازمان ملل در امور پناهندگان است، اما در حال اجرای «اخراجهای غیرقانونی و دستهجمعی» است.
او گفت که سیاست کنونی جمهوری اسلامی را نمیتوان به وضعیت آشفته پس از جنگ نسبت داد:
این وضعیت، هرجومرج پس از جنگ نیست؛ این یک سیاست عامدانه دولتی است.
گزارشها حاکی از آن است که حتی افرادی با ویزاهای معتبر، مدارک تحصیلی، یا کسانی که نسل دوم و سوم متولد ایران هستند و پیوندی با افغانستان ندارند هم از کشور اخراج شده و در مرزها رها میشوند.
نویمن هشدار داد که زنان افغانستان به محیطهایی بازگردانده میشوند که در آن موجودیتشان به رسمیت شناخته نمیشود:
این بازگشت نیست، بلکه رها کردن است. بدون غذا، بدون مدارک. زنان تنها بهدلیل نداشتن سرپرست مرد، پناهگاه دریافت نمیکنند.
او تأکید کرد:
ایران کشور میزبانی امن نیست، پاکستان هم نمیتواند مرزهایش را باز نگه دارد، و طالبان نیز هیچ تمایلی به پذیرش این افراد ندارند.
در پایان، نویمن از اتحادیه اروپا خواست که بهفوریت مسیرهای صدور ویزای بشردوستانه برای افغانستانیها را باز کند و دالانهای خروج امن از ایران ایجاد نماید.
او همچنبن خواستار تأمین فوری منابع مالی اضطراری برای کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) و سازمان بینالمللی مهاجرت (IOM) برای رسیدگی به این بحران انسانی شد.
نظرها
مرجان
کدام کشور در دنیا هست که ده درصد جمعیتش را مهاجر موقت و بعضاً غیرقانونی تشکیل داده باشد؟ جنگ و بعدش زد و بند با طالبان را اروپا و آمریکا راه می اندازند چرا تبعات و نام امنی را باید مردم ایران بپردازند؟؟؟؟