بریتانیا و فرانسه بهدنبال توافق مهاجرتی جدید؛ مکرون: نگذارید مهاجران «کار سیاه» داشته باشند
اشتغال غیررسمی یا کار سیاه را عمدتاً پناهجویان یا مهاجرانی انجام میدهند که هنوز وضعیت اقامتی باثباتی ندارند و از دیگر سو برای تأمین نیازهای اصلی خود راهی جز کار با دستمزد پایین، بدون بیمه و با ساعتهای کاری طولانی ندارند.

امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، و کیر استارمر، نخستوزیر بریتانیا
کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، و امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه، در دیداری در لندن در روز ۱۸ تیر/ ۹ ژوئیه، درباره ایجاد چارچوبی دوجانبه برای مهار مهاجرت غیرقانونی و تقویت همکاریهای مرزی گفتوگو کردند.
این دیدار که در پایان سفر رسمی مکرون به بریتانیا برگزار شد، از سوی خبرگزاری رویترز بهعنوان «نقطهای کلیدی در تلاشهای استارمر برای رسیدن به توافق جدیدی برای بازگرداندن مهاجران غیرقانونی از بریتانیا به فرانسه» توصیف شده است. در ازای آن، بریتانیا متعهد میشود پناهجویان قانونی را بر اساس سیستمی ساختاریافته و متقابل (one in, one out) بپذیرد.
بر اساس این طرح پیشنهادی:
مهاجرانی که از مسیرهای غیرقانونی (مثلاً با قایقهای کوچک) وارد بریتانیا میشوند، به فرانسه بازگردانده خواهند شد.
در مقابل، بریتانیا به همان تعداد، پناهجویان تأییدشده و دارای مدارک قانونی را خواهد پذیرفت.
در این گفتوگو، رئیسجمهوری فرانسه تأکید کرد که دولت بریتانیا باید با علل ریشهای «مهاجرت غیرقانونی» نیز مقابله کند، از جمله با کاهش فرصتهای اشتغال غیررسمی که معمولاً مهاجران فاقد مدرک را جذب میکند.
اشتغال غیررسمی یا کار سیاه را عمدتاً پناهجویان یا مهاجرانی انجام میدهند که هنوز وضعیت اقامتی باثباتی ندارند و از دیگر سو برای تأمین نیازهای اصلی خود راهی جز کار با دستمزد پایین، بدون بیمه و با ساعتهای کاری طولانی ندارند.
در سالهای اخیر، عبور پناهجویان از کانال مانش افزایش یافته و با کارزارهای راست افراطی، به یک موضوع پرمناقشه سیاسی در بریتانیا تبدیل شده است. استارمر تحت فشار شدید داخلی گروههای راستگرا قرار دارد تا در این زمینه دستاورد ملموسی ارائه دهد؛ بهویژه با رشد محبوبیت حزب راستگرای «اصلاحات بریتانیا» به رهبری نایجل فاراژ.
برخی مقامات بریتانیایی امیدوارند که همکاری مجدد با فرانسه، جایگزینی عملی برای طرحهای جنجالبرانگیزی مانند اخراج مهاجران به رواندا باشد و بتواند چالشهای مهاجرتی پس از برگزیت را با رویکردی مؤثرتر مدیریت کند.
اگرچه پس از این دیدار دستیابی به توافقی رسمی اعلام نشد، اما منابع دیپلماتیک تأیید کردهاند که مذاکرات میان دو کشور ادامه دارد و ممکن است در ماههای آینده چارچوبی مشترک برای همکاری مهاجرتی اعلام شود.
نظرها
نظری وجود ندارد.