اتحادیه اروپا از توافق با اسرائیل برای ورود کمکهای بشردوستانه به غزه خبر داد
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا میگوید در «روزهای آینده» اجازه ورود کمکهای بشردوستانه از طریق گذرگاههای بیشتر و با کامیونهای بیشتر برای مردم غزه فراهم خواهد شد. حماس با آزادی ۱۰ گروگان اسرائیلی موافقت کرد اما مذاکرات آتشبس همچنان مسائل حلنشدهای دارد.

کودکان آواره فلسطینی برای دریافت غذا در مدرسهای در رفح واقع در جنوب غزه گرد آمدهاند ـ ۱۹ فوریه ۲۰۲۴ ـ عکس از خبرگزاری فرانسه
بهگزارش خبرگزاری فرانسه، کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پنجشنبه ۱۹ تیر / ۱۰ ژوئیه اعلام کرد که اتحادیه اروپا با اسرائیل برای گسترش کمکهای بشردوستانه به غزه به توافق رسید.
کایا کالاس در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر) نوشت:
این توافق به معنای آن است که گذرگاههای بیشتری گشوده خواهند شد و کامیونهای حامل کمکها و مواد غذایی بیشتری وارد نوار غزه خواهند شد.
او با بیان اینکه «ما روی اسرائیل حساب میکنیم که تمام اقدامات توافق شده را اجرا کند»، خاطرنشان کرد که این اقدامات «در روزهای آینده» بهاجرا گذاشته خواهند شد.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین توضیح داد که این توافق به این معناست که «زیرساختهای حیاتی ترمیم خواهند شد و از کارکنان نهادهای بشردوستانه محافظت خواهد شد».
گذرگاههای جدید
بر اساس بیانیهای که کایا کالاس منتشر کرده است، در عمل این توافق شامل «افزایش قابل توجه شمار کامیونهای حامل مواد غذایی و غیرغذایی که روزانه وارد غزه میشوند» و همچنین بازگشایی «گذرگاههای جدید» در شمال و جنوب نوار غزه میشود.
این توافق همچنین شامل بازگشایی مسیرهای ارسال کمک از اردن و مصر و «امکان توزیع مواد غذایی از طریق نانواییها و آشپزخانههای عمومی در سراسر نوار غزه» است.
تحویل سوخت به سازمانهای بشردوستانه نیز «تا سطح قابل اجرا» از سر گرفته خواهد شد.
کایا کالاس قرار بود در روزهای آینده، پس از تصمیم برای بازنگری در توافق همکاری میان اسرائیل و اروپا فهرستی از اقدامات احتمالی را به ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا ارائه دهد.
گزارشی از کمیسیون اروپا که در اواخر ماه ژوئن به وزیران خارجه اروپا ارائه شد، معتقد است که اسرائیل بند ۲ این توافق را در زمینه احترام به حقوق بشر نقض کرده است.
تحریمهای احتمالی علیه اسرائیل
بر اساس این گزارش برخی از کشورهای اروپایی، از جمله اسپانیا، خواستار تعلیق این توافق همکاری، دستکم به صورت جزئی هستند، اما چندین کشور دیگر با آن مخالفند.
رهبران اروپا که در اواخر ماه ژوئن در یک نشست گرد هم آمده بودند، از وزیران خود خواستند تا «مذاکرات را برای پیگیری ادامه دهند»، اما «با در نظر گرفتن تحولات میدانی».
توافق حاصلشده با اسرائیل در مورد کمکهای بشردوستانه، که روز پنجشنبه توسط کایا کالاس اعلام شد، باید به کشورهای اروپایی نزدیکتر به اسرائیل اجازه دهد تا هرگونه بحث در مورد تحریمهای احتمالی را به تعویق بیندازند.
وزیران خارجه اتحادیه اروپا سهشنبه آینده در بروکسل گرد هم میآیند. یک روز قبل از آن نیز جلسهای با «همسایههای جنوبی» اتحادیه اروپا، از جمله اسرائیل، برنامهریزی شده است.
حماس: آماده آزادی ۱۰ گروگان هستیم
در همین حال، گروه حماس روز چهارشنبه در بیانیهای اعلام کرد که با آزادی ۱۰ گروگان اسرائیلی موافق است. حماس گفت این توافق در جریان مذاکرات «دشوار» آتشبس با اسرائیل حاصل شده است.
با این حال، مذاکرات در مورد تأمین کمکهای بشردوستانه، خروج ارتش اسرائیل از نوار غزه و «ضمانتهای واقعی برای یک آتشبس دائمی» همچنان ادامه دارد.
تلاشها برای آتشبس در غزه و آزادی گروگانها اخیراً دوباره جان تازهای گرفته است. از روز یکشنبه، اسرائیل و حماس در قطر دوباره در مورد توافق گفتوگو میکنند. پیشنهاد میانجیهای بینالمللی برای یک آتشبس ۶۰ روزه روی میز است. مصر و قطر بین دو طرف درگیر میانجیگری میکنند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، اوایل هفته جاری میزبان بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در واشنگتن بود تا با او در مورد پایان دادن به این «فاجعه» گفتوگو کند. ترامپ در پاسخ به پرسش یک خبرنگار مبنی بر اینکه او آتشبس در نوار غزه را چقدر واقعی میداند، گفت: «من فکر میکنم این هفته یا هفته آینده بختی برای دستیابی به توافق داریم.»
نتانیاهو تأکید کرده بود که دولتش بر تلاشها برای آزادی گروگانهای باقیمانده در نوار غزه تمرکز دارد. افزون بر این، نابودی حماس همچنان یک هدف اصلی اسرائیل است. روزنامه «تایمز اسرائیل» به نقل از او نوشته است که نه او و نه ترامپ با توافق «به هر قیمتی» موافق نخواهند بود.
ادامه حملات اسرائیل به غزه
در همین حال، جنگ در نوار غزه محاصره شده ادامه دارد. وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که در حملات اسرائیل به غزه در ۲۴ ساعت گذشته، ۸۲ فلسطینی کشته و ۲۴۷ نفر زخمی شدهاند.
این آمار شامل کشتهشدن ۹ امدادگر و زخمی شدن بیش از ۷۸ امدادگر دیگر میشود که شمار کل کشتهشدگان در مراکز امدادرسانی از ۶ خرداد / ۲۷ مه، زمان آغاز عملیات بنیاد «کمکهای بشردوستانه غزه» (GHF) که مورد حمایت اسرائیل و آمریکاست، را به ۷۸۲ نفر میرساند.
وزارت بهداشت غزه همچنین اعلام کرد که بیش از پنج هزار و ۱۷۹ فلسطینی نیز در آن نقاط توزیع کمکهای غذایی این بنیاد زخمی شدهاند.
بهگفته وزارت بهداشت غزه، در حملات اسرائیل به غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون ۵۷ هزار و ۷۶۲ فلسطینی کشته و ۱۳۷ هزار و ۶۵۶ نفر زخمی شدهاند.
نظرها
ITEM'S - BOX
توافق ابراهیمی بوده!!
ابتدای خلقت خودم
ژشت توهین آمیز و مسخره به درد نخور !!