ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مراسم تحویل سلاح پ‌ک‌ک در سلیمانیه برگزار شد

در این مراسم، گروهی از نیروهای پ‌ک‌ک سلاح‌های خود را بر زمین گذاشتند و گامی در راستای پایان دادن به بیش از چهار دهه درگیری برداشته شد. این سلاح‌ها نابود شدند. ترکیه اما به حملات خود ادامه داده است.

به‌گزارش خبرگزاری کُردی رووداو، روز جمعه ۲۰ تیر / ۱۱ ژوئیه نمایندگانی از سراسر طیف سیاسی کُرد، از جمله حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) و دولت اقلیم کردستان (KRG)، در مراسم خلع سلاح پ‌ک‌ک در استان سلیمانیه اقلیم کردستان شرکت کردند.

دو تن از اعضای ارشد کنفدراسیون جوامع کردستان (KCK)، گروهی که پ‌ک‌ک را نیز شامل می‌شود؛ بسه هوزات، رئیس مشترک شورای اجرایی کنفدراسیون جوامع کردستان و مصطفی کاراسو، عضو شورای اجرایی آن  در این مراسم شرکت داشتند.

رؤسای مشترک حزب برابری و دموکراسی خلق‌ها (DEM) در ترکیه، که میانجی‌گری مذاکرات بین ترکیه و پ‌ک‌ک را بر عهده دارد، نیز در این مراسم حضور داشتند.

از اقلیم کردستان، دلشاد شهاب نماینده نچیروان بارزانی، رئیس‌جمهور اقلیم و طارق احمد نماینده وزارت کشور آن شرکت کردند.

همچنین هیمن هورامی، به نمایندگی از مسعود بارزانی، رهبر حزب دموکرات کردستان (KDP) و نماینده‌ای از اتحادیه میهنی کردستان (PUK) نیز در مراسم شرکت داشتند

سازمان اطلاعات عراق نیز هیئتی را به این مراسم اعزام کرد.

در این مراسم گروهی از اعضای پ‌ک‌ک در یک صف، یک به یک سلاح‌های خود را تحویل دادند و سپس همه سلاح‌ها سوزانده شدند.

این رویداد نقطه عطفی مهم در طرح صلح چندماهه برای پایان دادن به درگیری چهار دهه‌ای است که بیش از ۴۰ هزار نفر را به کام مرگ کشانده است.

خلع سلاح در پاسخ به درخواست فوریه عبدالله اوجالان، بنیانگذار زندانی پ‌ک‌ک، برای دست کشیدن از مبارزه مسلحانه به سود راه‌حلی سیاسی است.

در فوریه، عبدالله اوجالان از پ‌ک‌ک خواست تا مبارزه مسلحانه خود را کنار بگذارد و پ‌ک‌ک در یکم مارس آتش‌بس و در ماه مه انحلال خود و پایان مبارزه مسلحانه خود را اعلام کرد.

برگزاری مراسم در غار تاریخی جاسانا

حکیم عبدالکریم، عضو کنگره ملی کردستان پیش از مراسم به رووداو گفت این رویداد در غار جاسانا، واقع در حدود ۵۰ کیلومتری غرب شهر سلیمانیه، برگزار می‌شود.

این غار نقش مهمی در تاریخ کُردها ایفا کرده است. در سال ۱۹۲۳، در طول انقلابی به‌رهبری شیخ محمود حفید، غار جاسانا مقر و پناهگاه او پس از بمباران سلیمانیه توسط ارتش بریتانیا بود. حفید اغلب به عنوان پادشاه کردستان شناخته می‌شود. او در همین غار بود که چاپخانه‌ای تأسیس کرد و اولین شماره روزنامه «بانگ حق» (فراخوان حقیقت) را در ۲۸ مارس ۱۹۲۳ منتشر کرد که اولین روزنامه انقلابی کُرد و ارگان مهم جنبش آزادی‌بخش محسوب می‌شود.

دهه‌ها بعد، در دوران رژیم بعث عراق، غار جاسانا اهمیت خود را به عنوان پناهگاه و سنگر نیروهای پیشمرگه در تلاش‌های مقاومت خود در کوهستان‌های سورداش، دوکان و پیرمگرون دوباره به‌دست آورد.

ترکیه به حملات خود ادامه داده است

طبق گزارش یک نهاد نظارتی جنگ، حملات و عملیات نظامی ترکیه در اقلیم کردستان، به‌ویژه در استان دهوک، حتی در حالی که اولین گروه از نیروهای پ‌ک‌ک برای بر زمین گذاشتن سلاح‌های خود آماده می‌شدند، ادامه یافته است.

تیم‌های صلح‌ساز جامعه مستقر در ایالات متحده (CPT)، که فعالیت نظامی ترکیه در شمال عراق را رصد می‌کند، در آخرین گزارش ماهانه خود گفت:

حملات و عملیات نظامی ترکیه حتی با نزدیک شدن به مراسم خلع سلاح ثابت مانده‌اند اگرچه به‌طور فزاینده‌ای در مناطق خاص متمرکز شده‌اند.

این گزارش افزود:

قابل توجه است که از زمان افزایش حملات در ماه مه، هیچ تلفات غیرنظامی گزارش نشده است.

بر اساس این گزارش، بمباران‌ها و حملات ترکیه در ماه ژوئن نسبت به ماه قبل هشت درصد افزایش یافت و از سطوح ثبت‌شده پیش از آتش‌بس فراتر رفت. این گزارش دست‌کم ۵۵۰ بمباران و حمله را در سراسر اقلیم کردستان در ماه گذشته ثبت کرده است. ۹۸ درصد آن‌ها در استان دهوک، به‌ویژه در منطقه «آمدی»، رخ داده است. از این حملات، ۵۲۵ مورد گلوله‌باران توپخانه‌ای و ۲۵ مورد حملات هوایی بود. تنها ۹ مورد گلوله‌باران توپخانه‌ای در منطقه سیدکان استان اربیل ثبت شده است.

گزارش همچنین جزئیاتی از میزان آوارگی غیرنظامیان در سراسر اقلیم کردستان و شمال عراق بر اثر عملیات نظامی ترکیه ارائه داد. در مجموع ۱۸۳ روستا به‌طور کامل در نتیجه مستقیم عملیات ترکیه تخلیه شده‌اند، از جمله ۱۰۷ روستا در دهوک، ۶۵ روستا در اربیل، هشت روستا در سلیمانیه و سه روستا در نینوا.

۶۰۲ روستای دیگر نیز در حال حاضر در معرض خطر تخلیه کامل قرار دارند. این روستاها مناطقی هستند که بخش بزرگی از ساکنان آن‌ها به‌دلیل بمباران‌های مکرر فرار کرده‌اند و تنها تعداد کمی از خانواده‌ها باقی مانده‌اند. از این تعداد، ۲۲۵ روستا در دهوک، ۱۸۸ روستا در اربیل، ۱۸۲ روستا در سلیمانیه و هفت روستا در نینوا قرار دارند.

در سال‌های اخیر، بیشتر درگیری‌ها میان ترکیه و نیروهای پ‌ک‌ک به اقلیم کردستان منتقل شده است، جایی که پ‌ک‌ک در آن مستقر است.

پ‌ک‌ک پس از تأسیس در ابتدا از استقلال کرد حمایت می‌کرد، اما بعدها تمرکز خود را به تأمین حقوق سیاسی و فرهنگی برای کُردها در ترکیه تغییر داد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.