رنگین کمان ضد جنگ درآسمان ایران
هستی پودفروش، روزنامهنگار در این گزارش با چند عضو خانواده LGBTQ+ درباره جنگ ۱۲ روزه صحبت کرده است.

منبع: شاتراستاک
در پی حمله اسرائیل به ایران، افراد و گروههایی به محکومیت این حمله برخاستند که از زخمخوردگان جمهوری اسلامی به شمار میروند. این در حالی است که موضعگیری این افراد و گروهها در برابر جنگ، از دید بخشی از افکار عمومی ایرانیان، ایستادن در کنار جمهوری اسلامی قلمداد شد و حتی واکنشهای تندی به همراه آورد. از جمله کسانی که با وجود طرح چنین اتهاماتی به موضعگیری علیه اسرائیل برخاستند، چهرههایی از جامعه ایرانی ال جی بی تی در داخل و خارج ایران بودند.
پریسا نیا یکی از رنگین کمانیهای ضد جنگ در صفحه اینستاگرام خود نوشته:
با بدنی که هم جمهوری اسلامی حذفش میکند و هم راستهای حامی اسرائیل و هم بخشی از کوییرهای سلطنت طلب. برای من ضد جنگ بودن یعنی ایستادن در برابر تمام شکلهای فاشیست.
سهراب یکی از کوییرهای ساکن ایران است. او در حساب کاربری ایکس خود در روزهای جنگ نوشته بود:
من و امثال من چه شما باشید چه نباشید پشت کشورمون هستیم و مقابله میکنیم با جنگ و کشتن آدما. ولی شما تضمین میکنید دیگه اعدام نکنید؟ تضمین میکنید دیگه زنی به خاطر حجاب یا هر چیز دیگهای کشته نشه؟ تضمین میکنید امنیت اقتصادی داشته باشیم؟ حقوق افراد ال جی بی تی پلاس رو تضمین میکنید؟
برایان عرفانی طراح لباس و مدیر هنری ساکن لندن است. او در حساب شخصی ایکس خود نوشته:
آنهایی که در بغل ترامپ پریده اند را چه کنیم؟ این خراب شده زندگی مردم است… امیدوارم این خانه مقاومت کند و بماند شاید بشود آن چیزی که می توانست باشد.
برخی از افراد جامعه ال جی بی تی که علیه جنگ موضع گرفتهاند، چهرههایی شاخصند. آتش یعقوبیان از جامعه کوییر ایران، نویسنده و رواندرمانگر ساکن نیویورک است. او در صفحه اینستاگرامش در جواب دوستی که از او درباره جنگ ایران و اسرائیل پرسیده به انگلیسی نوشته: «جنگ آزادی نمیآورد.»
یعقوبیان از طریق صفحهاش یوگا آموزش میدهد. اهل سtر است و به صلح درونی انسان باور دارد. او معتقد است که دیدگاههای سیاسی جامعه الجیبیتی ایرانی تحت تأثیر تجربههای شخصی، تفاوتهای نسلی، طبقه اجتماعی، میزان تحصیلات و آشنایی با جنبشهای جهانی شکل گرفته است.
یعقوبیان از جمله افراد جامعه رنگین کمانی است که اعتقاد دارد مخالفت با جمهوری اسلامی نباید به معنای حمایت از حمله نظامی خارجی، از جمله حمله اسرائیل قلمداد شود. او در توضیح این موضع خود به رادیو زمانه گفت:
نفرت از رژیم قوی است، اما در عین حال، جامعه کوئیر نمیخواهد مردم ایران که در چهل سال گذشته رنج زیادی کشیدهاند، بیش از این آسیب ببینند. بسیاری از ما مخالف جنگ و کشتار غیرنظامیان بیگناهیم.
یعقوبیان نگران است که این درگیری نظامی بیشتر از هر چیز به مردم عادی ایران، بهویژه جامعه رنگینکمانی آسیب بزند: «افراد کوئیر در شرایط صلح نیز در ایران آسیب پذیرند چه برسد حالا و شرایط جنگی».
یعقوبیان در آخر نتیجه میگیرد:
مطمئناً جنگ آزادی نمیآورد، فقط ویرانی بهجا میگذارد. ما با جمهوری اسلامی مخالفیم، اما خشونت دولت اسرائیل را نیز محکوم میکنیم.
جامعه ضد جنگی که آتش یعقوبیان به آن تعلق دارد کم شمار نیستند. شادی امین چهره شناخته شده جامعه ال جی بی تی کیوی ایرانی است که در صفحه اینستاگرام خود در برنامه زندهای حمله اسراییل به ایران را محکوم کرد و گفت:
ما می دانیم کجا ایستادهایم. ما کنار مردم ایران که خانههایشان در این حملهها ویران شده ایستادهایم. من کنار مردم ایرانم که در کنار جنگطلبان خارجی و داخلی ایستادهاند و میدانم اسراییل هیچ ابایی از کشتن انسانها ندارد. در کنار محکومیت حمله اسراییل به ایران، شعار زن زندگی آزادی را فراموش نکنیم.
افراد رنگین کمانی با گرایشهای جنسی متفاوت پس از مهاجرت از ایران میتوانند در قالب گروهها و جوامع مورد حمایت خودشان مطالباتشان را به شکل گردهمایی، تظاهرات یا اعتراضات بیان کنند. در این میان برخی از آنها با ورود به دانشگاهها جذب جریان فکری موسوم به پروگرسیو میشوند. جریان پروگرسیو یا پیشرو عمدتاً از جنبش چپ عدالتخواه برخاسته و از هنگام آغاز جنگ غزه، به حمایت از فلسطینیان محصور در این باریکه و محکومیت حمله اسرائیل به آنان پرداخت. برخی از ال جی بی تیهای ایرانی خارج از این جریان نیز با این اعتراضات همراه شدند.
الهه اجباری دختر جوانی است که به جامعه ال جی بی تی کیو تعلق دارد و خود را متعلق به جریان پروگرسیو میداند. او پستهایی در حمایت از مردم فلسطین دارد که در یکی از آنها با انتشار ویدیوی سخنرانی نتانیاهو مینویسد:
برای یادآوری، نتانیاهو دشمن آزادی و جنایتکار جنگی است.
اجباری که فعال حقوق بشر و دانشجوی روابط بین الملل در هانوفر آلمان است، در خصوص آن تعداد از ال جی بی تیهای ایرانی که از حمله اسرائیل به ایران حمایت میکنند، به رادیو زمانه میگوید که آنها قربانی صورتیشویی (پینکشویی) اسرائیل در رسانهها شدهاند. صورتیشویی یعنی اینکه فرد یا نهادی مدافع حقوق ال جی بی تیها معرفی شود در حالی که لزوماً چنین نیست. الهه اجباری میگوید:
اسرائیل سعی دارد خود را مدافع حقوق جامعه ال جی بی تی کیو نشان دهد چهرهای شبیه به کشورهای اروپایی. در حالی که اسرائیل به ذات حکومتی برآمده از ایدئولوژی دینی است.
اجباری معتقد است کسانی که حمله اسرائیل را نه حمله به مردم ایران بلکه حمله به جمهوری اسلامی قلمداد میکنند، رسانههای بیشتری در اختیار دارند و به همین دلیل ممکن است بهظاهر پرشمارتر از مخالفان جنگ به نظر بیایند.
الهه اجباری در نقد افرادی از جامعه ال جی بی تی کیو که مروج نگاه حمایتگر از جنگند، میگوید:
اگرچه به نظر میرسد با توجه به اینکه جامعه ال جی بی کیوی ایرانی به دلیل آسیبهای روانیای که حکومت جمهوری اسلامی به آن وارد کرده به شکل منطقی باید با حمله اسراییل علیه ایران حمایت کند اما اتفاقا این نگاه منطقی نیست زیرا این جامعه، متعلق به جریان پروگرسیو است و ذاتا مخالف سنت است. ما میگوییم دنیا باید دنیای تفاوت باشد و تحمیل معنایی ندارد. بنابراین جامعه ال جی بی تی باید به شکلی ذاتی نگاهی ضد جنگ داشته باشه.
او معتقد است اسرائیل با دست گذاشتن روی زخمهای ایرانیان از جمله جنبش زن زندگی آزادی حمله به ایران را عادی سازی کرده و این نکته در اظهار نظرهای برخی از افراد جامعه ال جی بی تی کیو بی تأثیر نبوده است.
حمایت ضمنی نتانیاهو از جنبش آزادی خواهانه ایرانیان، بسیاری را بر آن داشت تا در کشاکش این حمله به استقبال اسراییل بروند. مجیده قاضی زاده کارشناس ارشد ریاضیات محض و تاریخ علم از جامعه ال جی بی تی کیوست که بارها به دلیل نظراتش در محکومیت جنگ مورد انتقاد قرار گرفته است. او به رادیو زمانه می گوید:
این تفکر که اگر با ما در مورد تجاوزگری اسراییل با جمهوری اسلامی فصل مشترک داریم درست است اما این دلیل نمیشود در هزار مورد دیگر موافق او باشیم. به اعتقاد من هر دو حکومت فاجعهاند جمهوری اسلامی خود نیز به اقلیتهای دینی و قومی ایران ظلم می کند و از این جهت شبیه اسراییل است.
قاضی زاده که سالها در ایران زیر فشارهای جمهوری اسلامی زیسته معتقد است که «حمله یک کشور نسلکش مانند اسراییل وضعیت ایران را از پیش بدتر خواهد کرد». او میگوید:
عدهای گمان می کنند با حمله بیگانه، کشور به آزادی می رسد در حالی که ما می بینیم این حکومت در غزه چه کرده است.
این نگاه ضد جنگ البته بین همه افراد جامعه رنگین کمانی یکدست نیست. هستند افرادی که یا از حمله اسراییل حمایت کرده و یا سعی در بی طرفی داشتهاند. از جمله افرادی که از جامعه ال جی بی تی نگاه منفی به حمله اسرائیل به ایران ندارد، امید ایروانیپور که مشاور حقوق بشر سازمان اتحاد علیه ایران هستهای است به رادیو زمانه گفت:
من این حمله را نه محکوم و نه حمایت کردم. مسئله سیاه و سفید نیست. بستگی به زاویه دید ملی دارد بنابراین، جنگ میتواند آسیبزا یا فرصتساز باشد.
نظرها
نظری وجود ندارد.