۲۵ کشور خواستار «پایان فوری» جنگ در غزه شدند
این کشورها رویکرد دولت اسرائیل در ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه را مورد انتقاد قرار داده و آن را «خطرناک، بیثباتیآفرین و محرومکننده مردم غزه از کرامت انسانیشان» توصیف کردهاند.

بمباران اردوگاه آوارگان فلسطینی در خانیونس واقع در جنوب نوار غزه توسط اسرائیل ـ ۱۹ آوریل ۲۰۲۵ ـ عکس از خبرگزاری فرانسه
۲۵ کشور از جمله فرانسه و بریتانیا دوشنبه ۳۰ تیر / ۲۱ ژوئیه با انتشار بیانیهای مشترک خواستار پایان فوری جنگ در نوار غزه شدند.
امضاکنندگان این بیانیه با اعلام اینکه «رنج غیرنظامیان در غزه به اوج خود رسیده است»، نوشتهاند:
ما گرد هم آمدهایم تا پیامی ساده و فوری ارسال کنیم: جنگ در غزه باید فوراً متوقف شود.
این کشورها افزودهاند:
ما آمادهایم اقدامات بیشتری برای حمایت از آتشبس فوری و مسیری سیاسی به سوی امنیت و صلح برای اسرائیلیها، فلسطینیها و کل منطقه انجام دهیم.
«قتل غیرانسانی غیرنظامیان»
۲۵ کشور امضاکننده، روش ارسال کمکهای بشردوستانه دولت اسرائیل را مورد انتقاد قرار داده و آن را «محرومکننده ساکنان غزه از کرامت انسانیشان» دانستهاند. آنها به طور مشخص «قتل غیرانسانی غیرنظامیان، از جمله کودکان، که در جستوجوی ابتداییترین نیازهای خود یعنی آب و غذا هستند» را محکوم کردند. بهگفته آنها «بیش از ۸۰۰ فلسطینی در جستوجوی کمک کشته شدهاند».
بهتازگی بیش از ۸۰ نفر از ساکنان غزه که تلاش میکردند به مواد غذایی دسترسی پیدا کنند، کشته شدند. گزارشهای مکرری در مورد حوادث مرگبار در نزدیکی مراکز توزیع «بنیاد بشردوستانه غزه» (GHF) وجود دارد. این بنیاد مورد حمایت اسرائیل و ایالات متحده آمریکا است.
آنها همچنین یادآور شدند که «اسرائیل باید به حقوق بینالملل بشردوستانه احترام بگذارد» و طرح شهرکسازی اعلامشده توسط اداره مدنی اسرائیل را به اتفاق آرا محکوم کردند.
در ادامه آمده است که:
ما قاطعانه هرگونه اقدامی در جهت تغییرات ارضی یا جمعیتی در سرزمینهای اشغالی فلسطین را رد میکنیم.
۲۵ کشور امضاکننده ـ آلمان امضا نکرد
در مجموع، ۲۵ وزیر امور خارجه این بیانیه را امضا کردهاند. به ترتیب حروف الفبا: استرالیا، اتریش، بلژیک، کانادا، دانمارک، اسپانیا، استونی، فنلاند، فرانسه، ایسلند، ایرلند، ایتالیا، ژاپن، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، نیوزلند، نروژ، هلند، لهستان، پرتغال، بریتانیا، اسلوونی، سوئد و سوئیس.
همچنین کمیسر اتحادیه اروپا در امور برابری، مدیریت بحران و کمکهای بشردوستانه نیز آن را امضا کرده است.
در مقابل، آلمان این درخواست را امضا نکرد.
این در حالی است که اخیراً فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان از حزب دموکرات مسیحی این کشور (CDU) در کنفرانس مطبوعاتی تابستانی خود از رویکرد اسرائیل انتقاد کرده و گفته بود وقایع غزه «دیگر قابل قبول است».
یوهان وادفول، وزیر امور خارجه آلمان (از حزب دموکرات مسیحی) نیز نگرانی خود را در مورد «وضعیت فاجعهبار انسانی» در غزه ابراز کرد. او در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که امروز (دوشنبه) با همتای اسرائیلی خود تلفنی صحبت کرده است. وادفول نوشت:
ما از اسرائیل میخواهیم که فوراً توافقنامههای با اتحادیه اروپا را برای تسهیل کمکهای بشردوستانه اجرا کند.
آمریکا: اسرائیل را به «هیچ کاری مجبور نمیکنیم»
در همین حال، توماس باراک، فرستاده ویژه آمریکا، گفته است که دولت ایالات متحده نمیتواند اسرائیل را به انجام کاری مجبور کند. او این سخنان را در جریان بازدید از بیروت، در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره درخواستهای لبنان مبنی بر ارائه تضمین امنیتی آمریکا برای عدم حمله اسرائیل به خاک لبنان، بیان کرد.
باراک گفت: «آمریکا کاری به مجبور کردن اسرائیل برای انجام هیچ کاری ندارد.» او همزمان توضیح داد که ایالات متحده لبنان را مجبور به خلع سلاح حزبالله نمیکند. همچنین، هیچ تحریمی علیه مقامات دولتی لبنان در صورت عدم خلع سلاح حزبالله در نظر گرفته نمیشود. باراک افزود: «هیچ پیامد، هیچ تهدید، و هیچ فشاری در کار نیست.»
دستکم ۱۳ کشته در حملات اسرائیل
بهگفته منابع فلسطینی، در حملات اسرائیل در طول شب گذشته و امروز (دوشنبه)، چندین نفر در نوار غزه کشته شدند. خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از مقامات بیمارستانی و مقامات حماس گزارش داد که در میان دستکم ۱۳ کشته، دو زن و پنج کودک نیز دیده میشوند.
محمد سلمیه، مدیر بیمارستان شفا در غزه، اعلام کرد که دستکم دو نفر صبح امروز در حالی که گروهی از مردم در منطقه گذرگاه نتزاریم منتظر کامیونهای کمکرسانی بودند، توسط سربازان اسرائیلی هدف گلوله قرار گرفتند و کشته شدند.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که شب گذشته به یک چادر در منطقه المواصی حمله شده است. در این حمله دستکم پنج نفر– یک زوج، دو فرزندشان و یک نفر از خویشاوندان آنها – کشته شدند. بر اساس این گزارش، حملات دیگری نیز در این منطقه که بسیاری از فلسطینیهای آواره به آن پناه بردهاند، صورت گرفته است. همچنین گفته شد که یک خانه مسکونی در شهر غزه مورد حمله قرار گرفته است.
نظرها
نظری وجود ندارد.