آغاز روند صدور ویزا برای همکاران افغانستانی نیروهای آمریکایی در امارات
این توافق پس از انتشار گزارشهایی نگرانکننده در هفته گذشته صورت گرفت؛ گزارشهایی که حکایت از آمادگی امارات برای بازگرداندن اجباری برخی از پناهجویان به افغانستان داشتند

نیروهای ارتش آمریکا در افغانستان - منبع: ارتش آمریکا
فرآیند رسمی صدور ویزا در امارات متحده عربی برای افغانستانیهایی که در کنار نیروهای آمریکایی کار کردهاند، آغاز شده است؛ هدف از این روند، فراهمسازی زمینه انتقال ایمن و نهایی این افراد به ایالات متحده آمریکا است.
دولت ترامپ به توافقی با امارات متحده عربی دست یافته است که براساس آن، اخراج مترجمان و نظامیان افغانستانی همکار با آمریکا متوقف میشود. این توافق تضمین میکند که این افراد در خاک امارات باقی بمانند تا زمانی که روند بررسی درخواست ویزای آنان از سوی آمریکا تکمیل شود.
این توافق پس از انتشار گزارشهایی نگرانکننده در هفته گذشته صورت گرفت؛ گزارشهایی که حکایت از آمادگی امارات برای بازگرداندن اجباری برخی از پناهجویان به افغانستان داشتند. این اقدام نگرانیهای جدی نهادهای حقوق بشری و ناظران بینالمللی را برانگیخت.
طبق گزارش وبسایت Just the News، این تصمیم در هماهنگی با معاون رئیسجمهور، وزیر امور خارجه آمریکا و رئیس دفتر کاخ سفید اتخاذ شده و مقامهای اماراتی نیز در مذاکرات مشارکت داشتهاند.
یک مقام ارشد کاخ سفید به این رسانه گفت که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا دستور داده تلاش همهجانبهای برای اسکان دائم و ایمن این همکاران افغانستانی آغاز شود. وزارت امور خارجه آمریکا هماکنون بهصورت فعال پروندههای این افراد را بررسی میکند.
این تحول، امید تازهای را برای هزاران افغانستانی آسیبپذیر که به حمایت از عملیات آمریکا در افغانستان کمک کردهاند، زنده کرده است؛ افرادی که سالها با تأخیر و بلاتکلیفی در مسیر دریافت ویزا و انتقال مواجه بودند.
پیش از این سعید الزعابی، مشاور ویژه وزیر خارجه امارات، به مقامهای آمریکایی اطلاع داده بود که دو خانواده افغانستانی در اوایل ژوئیه بهطور «ایمن و موفق» به افغانستان بازگردانده شدهاند. با این حال، رویترز گزارش داد که سفارت طالبان در امارات این خانوادهها را تحت فشار قرار داده تا بین امضای بازگشت داوطلبانه یا بازداشت شدن یکی را انتخاب کنند.
برآوردها نشان میدهد که حدود ۱۷ هزار پناهجوی افغانستانی همکار نیروهای آمریکایی در امارات به سر میبرند.
در دولت جو بایدن، حدود ۲۰۰ هزار پناهجوی افغان به ایالات متحده منتقل شدند. اما با بازگشت ترامپ به ریاستجمهوری، فرآیند اسکان مجدد متوقف شد.
نظرها
نظری وجود ندارد.