ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عراقچی: ایران نمی‌تواند غنی‌سازی هسته‌ای را کنار بگذارد

عراقچی به فاکس نیوز گفت به تأسیسات هسته‌ای ایران خسارت‌های جدی وارد شده اما تهران نمی‌تواند برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را کنار بگذارد. دونالد ترامپ در واکنش گفت اگر لازم باشد دوباره حمله می‌کنیم.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دوشنبه ۳۰ تیر / ۲۱ ژوئیه در برنامه «گزارش ویژه با برت بایر» شبکه فاکس نیوز درباره ادامه غنی‌سازی اورانیوم در تأسیسات هسته‌ای ایران پس از حملات هوایی ایالات متحده آمریکا گفت:

متوقف شده است زیرا خسارت‌ها جدی و شدید است. اما واضح است که ما نمی‌توانیم غنی‌سازی را کنار بگذاریم زیرا این دستاورد دانشمندانمان و بیش از آن، یک مسئله غرور ملی است.

عراقچی افزود خسارت‌های وارد شده به تأسیسات هسته‌ای ایران پس از حملات آمریکا و اسرائیل در حال ارزیابی بیشتر است.

او همچنین گفت که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، «در سلامت کامل» است و تهران آماده گفت‌وگو با واشنگتن است، اما این گفت‌وگوها «در حال حاضر» مستقیم نخواهد بود.

پیش از جنگ، تهران و واشنگتن پنج دور مذاکرات هسته‌ای با میانجی‌گری عمان برگزار کردند، اما نتوانستند در مورد میزان مجاز غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران به توافق برسند. اسرائیل و واشنگتن می‌گویند ایران به غنی‌سازی در سطوحی نزدیک شده بود که به آن اجازه می‌داد به سرعت سلاح هسته‌ای تولید کند، در حالی که تهران می‌گوید برنامه غنی‌سازی آن صرفاً برای اهداف غیرنظامی است.

اسرائیل، متحد آمریکا، در ۲۳ خرداد / ۱۳ ژوئن به ایران حمله کرد و سپس این دو رقیب خاورمیانه‌ای به مدت ۱۲ روز درگیر جنگ هوایی شدند که در آن واشنگتن نیز تأسیسات هسته‌ای ایران را بمباران کرد. آتش‌بس در ۳ تیر / ۲۴ ژوئن برقرار شد اما توافقی در این زمینه امضا نشد.

در پی مصاحبه عراقچی با شبکه فاکس نیوز، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در شبکه‌ اجتماعی تروت سوشال واکنش نشان داد و نوشت:

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران درباره سایت‌های هسته‌ای ایران گفته است: «خسارت‌ها بسیار شدید است، آن‌ها نابود شده‌اند». البته که همین‌طور است، درست همان‌طور که گفته بودم، و اگر لازم باشد دوباره همین کار را خواهیم کرد!

پیش از این شبکه سی‌ان‌ان گفته بود که «حملات نظامی ایالات متحده به سه سایت هسته‌ای ایران، اجزای اصلی برنامه هسته‌ای این کشور را نابود نکرده و احتمالاً تنها آن را ماه‌ها به عقب انداخته است.»

دونالد ترامپ در پیام خود در شبکه‌ اجتماعی تروت سوشال به این موضوع اشاره کرد و شبکه سی‌ان‌ان را «دروغ‌پراکن» دانست و افزود این شبکه «باید آن "خبرنگار" قلابی خود را فوراً اخراج کند و از من و خلبان‌های بزرگی که سایت‌های هسته‌ای ایران را نابود کردند عذرخواهی کند.»

ایران و سه کشور اروپایی طرف برجام (بریتانیا، فرانسه و آلمان) قرار است که روز جمعه ۳ مرداد / ۲۵ ژوئیه در سطح معاون‌های وزیران خارجه درباره موضوع هسته‌ای ایران در استانبول گفت‌وگو کنند.

عباس مقتدایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران روز دوشنبه ۳۰ تیر درباره این مذاکرات و مسئله استفاده کشورهای اروپایی از مکانیسم ماشه گفت:

در صورت استفاده‌ اروپا از مکانیسم ماشه، گزینه‌ ایران مجموعه وسیعی از آبراهه‌ها و امنیتی که ایجاد کردیم است. این علاوه بر این‌که شامل منطقه، خلیج فارس و تنگه هرمز می‌شود سایر مناطق دریایی را با توجه به ظرفیت‌ها و پیشرفت‌های دریایی ایران شامل می‌شود.

محمد کوثری عضو دیگر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز روز یکشنبه درباره احتمال بستن تنگه هرمز از سوی ایران گفت:

اقدامات لازم در این خصوص انجام شده و اگر شورای عالی امنیت ملی تصمیم نهایی را بگیرد، این کار در کوتاه‌ترین زمان ممکن قابل اجراست.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.