ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

۸۰ درصد ایران بار دیگر تعطیل و نیمه‌تعطیل شد

کمبودها در ایران بیداد می‌کند. در این میان در گرمای شدید تابستان کمبود برق و آب زندگی مردم را مختل کرده و بار دیگر بیش از دو ‌سوم استان‌های ایران را به تعطیلی کشانده است. اعتراضات مردمی به کمبود انرژی بیشتر می‌شود.

به‌گزارش خبرگزاری رکنا در پی گرمای شدید و بحران انرژی، چهارشنبه یکم مرداد اداره‌های ۱۵ استان تعطیل شد و دو استان دورکار و چند استان با کاهش ساعت کاری فعالیت می‌کنند.

دولت علت این تعطیلی‌ها را «افزایش بی‌سابقه دمای هوا، تابش شدید اشعه فرابنفش و ناترازی آب و برق» اعلام کرده‌ است. « ناترازی» اصطلاحی است که مسئولان جمهوری اسلامی به جای «کمبود» به‌کار می‌برند تا کمبودها را پنهان کنند.

بر اساس اعلام رسمی، روز چهارشنبه اداره‌های استان‌های تهران، مرکزی، مازندران، گلستان، بوشهر، کرمانشاه، قزوین، فارس، خراسان رضوی، گیلان، خراسان جنوبی، چهارمحال‌ و بختیاری، البرز، یزد و آذربایجان‌شرقی (شهرهای تبریز و اسکو) تعطیل هستند.

در همین حال، اداره‌های استان‌های ایلام و خوزستان به‌صورت دورکاری فعالیت می‌کنند و ساعات کاری اداره‌ها در برخی از استان‌ها کاهش یافته است؛ در سمنان، لرستان و سیستان‌ و بلوچستان ساعات کاری از ۶ صبح تا ۱۱ ظهر و در آذربایجان‌ غربی از ۷ صبح تا ۱۲ ظهر اعلام شده است.

بدین ترتیب در روز چهارشنبه تنها اداره‌های شش استان اصفهان، کردستان، آذربایجان غربی، اردبیل، زنجان و همدان فعالیت عادی دارند.

تعطیلی استان‌ها به‌دلیل کمبود انرژی به امری متداول در ایران تبدیل شده است. سال گذشته چندین بار دولت در ۸۰ درصد استان‌های ایران تعطیل عمومی اعلام کرد. دلیلی که رسماً برای این تعطیلی‌ها اعلام شد یا سردی و گرمی هوا و یا صرفه‌جویی در انرژی و یا آلودگی هوا بود.

روز گذشته، سه‌شنبه ۳۱ تیر فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره احتمال تعطیلی مجدد در روزهای آینده، گفت:

اگر واقعاً برای مدیریت مصرف آب لازم باشد این کار انجام شود، ممکن است انجامش دهیم.

مهاجرانی که پیشنهاد کرده بود مردم در روزهای تعطیل «استراحت و سفر» کنند، در این‌باره گفت:

فصل تابستان فصل سفر است. فراموش نکنیم ما از یک فشار سنگین و درگیری ۱۲ روزه در دفاع از کشور درآمده‌ایم و واقعاً فرصتی است تا مردم نفسی بکشند. متوجه مشکلات اقتصادی مردم هم هستیم، اما مردم ما در همین شرایط در عید به سفر رفتند و این‌جا هم صرفاً به مردم به‌عنوان یک شهروند توصیه کردیم.

شرکت آب و فاضلاب ایران اعلام کرده که تهران در بدترین وضعیت منابع آبی در ۱۰۰ سال اخیر قرار گرفته است. بر اساس گزارش‌های هفتگی شرکت مدیریت منابع آب ایران؛ «در سال آبی جاری تا ۲۱ تیرماه، تنها ۳۸ درصد مخزن سد امیرکبیر که یکی از چهار سد تأمین‌کننده آب استان‌ تهران محسوب می‌شود، پُر است و این میزان پرشدگی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از کاهش ۵۸ درصدی حکایت می‌کند. مخزن سد لار تنها ۷ درصد پُر شده که نسبت به سال قبل ۲۴ درصد کاهش پیدا کرده است.

این وضعیت در استان‌های دیگر ایران مشابه است. در همدان آب بارها به‌مدت طولانی قطع می‌شود و تأمین آب از طریق تانکر، توزیع آب معدنی، و حتی انتقال اضطراری از سایر استان‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

از سوی دیگر، فرسودگی تجهیزات نیروگاهی، عدم سرمایه‌گذاری کافی در تولید و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، اتلاف انرژی در شبکه‌های انتقال و توزیع و مصرف بی‌رویه برق به‌ویژه در فصل گرما، خشکسالی و کاهش تولید برق آبی، کشور را با بحران برق نیز مواجه کرده است و در گرمای شدید این روزها برق شهرها مدام قطع می‌شود.

هم‌زمان با شدت گرما در ایران، روز دوشنبه ۳۰ تیر شاخص اشعه فرابنفش در تهران به بیشترین حد قابل‌ثبت رسید و به‌گفته سازمان هواشناسی، این شاخص در ساعت ۱۲ ظهر دوشنبه، هم‌زمان با بیشترین تابش خورشید، به عدد ۱۱ رسید و در بالاترین محدوده خطرناک قرار گرفت.

در این شرایط مردم تحت فشار شدید قرار گرفته‌اند و زندگی روزمره آن‌ها مختل شده است.

در دو روز گذشته اعتراض‌های مردمی به این کمبودها و مدیریت کشور نیز به‌شکل پراکنده از جمله در سبزوار و نسیم‌شهر استان تهران شکل گرفت. در نسیم‌شهر سه روز آب کاملاً قطع شده بود و در سبزوار مردم از قطع بی‌وقفه برق و آب به خیابان آمدند و علیه ناکارآمدی حکومت اعتراض کردند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.