سه زندانی سیاسی محکوم به اعدام در اهواز درخواست تجدیدنظر کردند
در پرونده مسعود جامعی، علیرضا مرداسی و فرشاد اعتمادیفر ابهامات فراوان از جمله نقض اصول اساسی دادرسی عادلانه و عدم دسترسی مؤثر به وکیل انتخابى و گرفتن اعترافات اجباری، وجود دارد.

از راست: فرشاد اعتمادیفر، مسعود جامعی و علیرضا مرداسی (حمیداوی)
سازمان حقوق بشر کارون اعلام کرد که مسعود جامعی و علیرضا مرداسی (حمیداوی)، دو شهروند عرب اهل اهواز، و فرشاد اعتمادیفر از اهالی استان کهگیلویه و بویراحمد اعتراض خود را نسبت به حکم اعدام صادرشده علیه آنها ثبت و تقاضاى تجدیدنظر خواهى کردهاند.
اتهامات این سه زندانی سیاسی «افساد فیالارض»، «عضویت در گروههای باغى مخالف نظام جمهوری اسلامی»، «تبلیغ علیه نظام» و «اجماع و تبانی» اعلام شده است.
بر اساس آیین دادرسى کیفرى جمهوری اسلامی، محکومان به اعدام در ایران ۲۰ روز پس از تاریخ ابلاغ حکم اعدام فرصت دارند که تقاضاى تجدید نظر کنند. این فرجامخواهی در دیوان عالی کشور بررسی میشود. دیوان عالی کشور یا حکم را تأیید میکند و یا اگر نقض کرد پرونده را به دادگاه بدوى یا دادگاه همعرض براى رسیدگى مجدد میفرستد. در صورت تأیید حکم اعدام در دیوان عالی کشور، این حکم قطعى و قابل اجرا خواهد بود.
شعبه یک دادگاه انقلاب اهواز به ریاست قاضی ادیبیمهر هر یک از این سه زندانی سیاسی را به دو بار اعدام و یک سال زندان محکوم کرده است.
منابع مطلع از نقض جدی اصول دادرسی عادلانه در روند رسیدگی به این پرونده خبر دادهاند. از جمله این موارد میتوان به محرومیت متهمان از حق دسترسی مؤثر به وکیل، اعمال فشارهای امنیتی گسترده، و اخذ اعترافات تحت اجبار و شکنجه اشاره کرد.
در همین پرونده، دو شهروند دیگر به نامهای سامان حرمتنژاد و داوود حرمتنژاد به ترتیب به ۱۲ و ۱۵ سال زندان محکوم شدهاند.
بر اساس این گزارش، هر پنج متهم در سال ۱۴۰۲ بازداشت شدهاند و از زمان بازداشت تاکنون، در وضعیت نامعلومی از حیث دسترسی به حقوق قانونی و ارتباط با خانواده قرار داشتهاند.
مسعود جامعی (باوی)، زندانی سیاسی عرب اهل روستای «الشاخه و البنه (شاخ کوپال)» از توابع اهواز، مبتلا به سرطان معده، بیماریهای کبدی و فشار خون بالا است و در طول بیش از ۱۳ ماه بازداشت، در زندان شیبان اهواز از دریافت درمان تخصصی محروم بوده است.
جامعی ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ توسط نیروهای اداره اطلاعات در اهواز بازداشت شد و پس از شکنجههای شدید جسمی و روانی و طی مراحل بازجویی، به زندان شیبان منتقل شد. او پیش از بازداشت در شرکت ملی نفت مشغول به کار بود.
همسر او زینب حزباپور (حزبه) و سه فرزندشان به نامهای ناهید (۲۲ ساله)، دلال (۲۰ ساله) و رقیه (۱۶ ساله) چهار عضو دیگر خانواده مسعود جامعی نیز در پی فشارهای امنیتی تحت پیگرد قرار گرفته و در دادگاه انقلاب شهرستان باوی محاکمه شدهاند.
نظرها
نظری وجود ندارد.