ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ناظم بریهی، زندانی سیاسی عرب به اعتصاب غذای خشک خود ادامه می‌دهد

این زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد از جمعه ۲ آبان دست به اعتصاب غذای خشک زده و مسئولان زندان شیبان اهواز او را به سلول انفرادی منتقل کرده‌اند. هشت زندانی دیگر که در این زندان اعتصاب غذا کرده‌اند در سلول انفرادی به‌سر می‌برند.

به‌گزارش سازمان حقوق بشر کارون، ناظم بریهی، زندانی سیاسی عرب در سلول انفرادی وارد چهارمین روز از اعتصاب غذای خشک خود شد.

بنا به این گزارش‌، وضعیت جسمانی این زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد در سلول انفرادی وخیم اعلام شده است و مقامات زندان شیبان با اعمال فشار بر هم‌بندهای او، از آن‌ها خواسته‌اند تا بریهی را متقاعد به شکستن اعتصاب غذایش کنند.

انتقال ناظم بریهی به سلول انفرادی پس از آن صورت گرفت که او در روز چهارشنبه ۲۹ مهر، در پیامی نسبت به کنار گذاشته‌شدن زندانیان سیاسی عرب از طرح‌های عفو عمومی اعتراض کرده و از نهادهای حقوق بشری درخواست کرده بود برای حمایت از این زندانیان اقدام فوری انجام دهند.

بریهی در پیام خود اعلام کرده که طی سال‌های گذشته نهادهای امنیتی بارها وعده آزادی یا عفو او و دیگر زندانیان سیاسی عرب را داده‌اند، اما در مرحله اجرا از تحقق این وعده‌ها جلوگیری کرده‌اند.

او همچنین با اشاره به وضعیت جسمی نامناسبش، از مشکلاتی چون قارچ پوستی، نارسایی کلیه، درد و التهاب مفاصل سخن گفته و تأکید کرده که به‌دلیل بی‌توجهی مسئولان، چندین بار ناچار به اعتصاب غذا شده است.

ناظم بریهی، اهل حمیدیه خوزستان است و ۳۹ سال سن دارد. او در ۱۹ شهریور ۱۳۸۴، زمانی‌که نوجوان بود همراه با شش فعال مدنی دیگر بازداشت شد. وزارت اطلاعات به‌رغم این‌که متهمان بازداشت‌شده در خوزستان هیچ شناختی با همدیگر نداشتند آن‌ها را در یک پرونده امنیتی قرار داد و آن‌ها را به اتهام تهيه بمب و يا بمب‌گذاری در لوله‌های نفتی اهواز محاکمه کرد در حالی‌که فعالان حقوق بشر می‌گویند این شش نفر عامل هیچ انفجارى نبوده‌اند.

ناظم بریهی پس از تحمل هفت ماه بازجویی و شکنجه، در دادگاه انقلاب به اتهام‌های «اقدام علیه امنیت ملی»، «افساد فی‌الارض» و «محاربه با خدا» ابتدا به اعدام محکوم شد اما بعد این حکم در دیوان عالی کشور نقض و به حبس ابد کاهش یافت. با وجود گذشت بیش از ۲۰ سال از دوران محکومیت، این زندانی سیاسی عرب تاکنون از حق مرخصی محروم بوده است.

ناظم بریهی یک بار نیز در خرداد ۱۴۰۱، در هفدهمین سال حبس خود در اعتراض به تداوم محرومیت از حق درمان و بی‌توجهی مسئولان زندان شیبان اهواز برای پیگیری وضعیت درمان او اعلام اعتصاب غذا کرده بود.

در حال حاضر نگرانی‌ها نسبت به وضعیت جسمانی او به‌ویژه با توجه به ادامه اعتصاب غذای خشک در شرایط سلول انفرادی افزایش یافته است.

زندان شیبان اهواز از جمله زندان‌های بدنامی است که شرایط بهداشتی نامناسبی دارد و زندانیان از تغذیه مناسب برخوردار نیستند. از سلول‌های انفرادی این زندان نیز به‌دلیل غیربهداشتی بودن آن‌ها و فقدان امکانات اولیه، همواره برای فشار بر زندانیان سیاسی و عقیدتی استفاده می‌شود.

نیروهای امنیتی این زندان، جمعه ۲ آبان نیز هشت زندانی عقیدتی به نام‌های خلیل مروانی، علی باوی، خلیل خزرجی، یونس غرباوی، عباس حمادی، حسین سیلاوی، عبدالمجید هاشمی و علی بروایه را که در اعتصاب غذا به‌سر می‌برند، به سلول‌های انفرادی منتقل کردند.

این زندانیان از روز دوشنبه ۲۸ مهر در اعتراض به عدم برخورداری از عفو، بخشودگی و مرخصی درمانی اقدام به اعتصاب غذا کرده بودند.

منابع مطلع به سازمان حقوق بشر کارون گفته‌اند که این انتقال با دستور مستقیم خسرو طرفی، رئیس زندان شیبان، صورت گرفته و هدف آن اعمال فشار و تنبیه اعتصاب‌کنندگان است.

زندانیان عقیدتی و سیاسی در زندان شیبان سال‌هاست از طرح‌های عفو عمومی و حتی مرخصی درمانی محروم مانده‌اند. بسیاری از آنان با بیماری‌های جدی و مزمن از جمله دیابت، نارسایی کلیه و کبد، مشکلات قلبی‌ـ‌عروقی، آسم، التهاب مفاصل، فتق، بیماری‌های پوستی، مشکلات روانی و حتی نابینایی مواجه هستند، اما همچنان از دسترسی به درمان مناسب محروم‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.