ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تداوم بازداشت افشین حیرتیان و ادامه احضار فعالان مدافع حقوق کودکان کار

فشار و زدن اتهام به کنشگران چپ در ارتباط با تشکل «جمعیت دفاع از حقوق کودکان کار» با این هدف ادامه دارد که آن‌ها را وادار به اعترافات اجباری کنند.

با گذشت ۱۴ روز از بازداشت افشین حیرتیان، هنرمند تئاتر، کنشگر آنارشیست و همکار «جمعیت دفاع از حقوق کودکان کار و خیابان، احضار و آزار دیگر فعالان ادامه دارد.

مأموران امنیتی جمهوری اسلامی در تهران  ۲۰ آبان با حکم دادسرای ناحیۀ ۳۳ افشین حیرتیان، از اعضای «جمعیت دفاع از حقوق کودکان کار و خیابان» و شهروند بهائی را در منزل مادری خود با اعمال خشونت بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.

مأموران همچنین خانه را تفتیش کرده و شماری از وسایل شخصی افشین حیرتیان و خانواده‌اش را ضبط کردند.

مرکز «جمعیت دفاع از حقوق کودکان کار و خیابان» که به حدود ۴۰۰ کودک بازمانده از تحصیل خدمات آموزشی، مهارتی و همچنین واحدهای مددکاری و روان‌شناسی ارائه می‌داد، همزمان با بازداشت حسین میربهاری، بنیان‌گذار «جمعیت دفاع از حقوق کودکان کار و خیابان» در ۲۳ مهر پلمب شد.

حسین میربهاری ۳۱ خردادماه سال جاری نیز بازداشت و در ۲۹ تیرماه، با تودیع وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود و اکنون در انتظار تأمین وثیقه پنج میلیارد تومانی است.

افشین حیرتیان در میان فعالان چپ با گرایشات آنارشیستی شناخته می‌شود. او از سال ۱۳۸۹ تاکنون چندین بار بازداشت و زندانی شده است، از جمله در جریان برگزاری تجمع روز جهانی کارگر در سال ۱۳۹۷.

از زمان بازداشت حیرتیان تاکنون برخی دیگر از فعالان آنارشیست و همکاران جمعیت دفاع از کودکان احضار و بازجویی شده‌اند.

منابع آگاه می‌گویند یکی از افرادی که تاکنون چند بار احضار شده‌اند، محدثه الفت شایان، دانشجوی علوم اجتماعی و داوطلب جمعیت «جمعیت دفاع از حقوق کودکان کار و خیابان»، است. او افزون بر فعالیت در حوزه کودکان، تاکنون چند ترجمه و تألیف درباره آنارشیسم و نیز در انتقاد از جنایت‌های اسرائیل و دفاع از حقوق مردم فلسطین منتشر کرده است.

فشار و ایراد اتهام به داوطلبان «جمعیت دفاع از حقوق کودکان کار و خیابان» و کنشگران چپ در ارتباط با این تشکل با این هدف ادامه دارد تا درباره حامیان مالی جمعیت و ارتباط با دولت‌های خارجی به اعتراف اجباری تن دهند.

در روزهای پس از جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و ایران که جمهوری اسلامی زیر بار اتهام نفوذ عوامل خارجی در نهادهای امنیتی قرار داشته است، با هدف فرافکنی این اتهامات و انتقادها، دست به بازداشت‌ و تهدید علیه نهادها و کنشگران مدنی، به‌ویژه فعالان چپ، زده است.

در روزهای گذشته حکومت ایران گروهی از پژوهشگران و نویسندگان و مترجمان چپ، از جمله پرویز صداقت، مهسا اسدالله‌نژاد، شیرین کریمی، محمد مالجو و هیمن رحیمی را هم بازداشت و پس از چند روز آزاد کردند.

در روز ۱۹ آبان نیز مأموران امنیتی پس از یورش به منزل بستگان کیوان مهتدی، مترجم و فعال کارگری، او را به دادسرای امنیت احضار کردند.

افزایش این فشارها در روزهای اخیر و در سالگرد اعتراضات آبان ۱۳۹۸، این گمانه را تقویت کرد که این اقدامات جهت پیشگیری از هرگونه اعتراض به افزایش مجدد قیمت بنزین صورت می‌گیرند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.