ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آمریکا تحریم‌های نفتی ونزوئلا را کاهش داد

واشنگتن با صدور مجوزهای تازه، راه بازگشت شرکت‌های بزرگ نفتی به ونزوئلا و مذاکره برای سرمایه‌گذاری‌های جدید انرژی را هموار کرد؛ اقدامی که بزرگ‌ترین کاهش تحریم‌ها علیه کاراکاس در سال‌های اخیر به‌شمار می‌رود.

به‌گزارش رویترز، دولت آمریکا روز جمعه ۲۴ بهمن / ۱۳ فوریه تحریم‌های بخش انرژی ونزوئلا را کاهش داد و دو مجوز عمومی صادر کرد که به شرکت‌های بزرگ انرژی جهان اجازه می‌دهد فعالیت‌های نفت و گاز خود را در این کشور عضو اوپک از سر بگیرند و سایر شرکت‌ها نیز برای سرمایه‌گذاری‌های جدید انرژی وارد مذاکره شوند.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا مجوزی صادر کرد که به شرکت‌های شورون، بی‌پی، انی، شل و رپسول اجازه می‌دهد عملیات نفت و گاز خود را در ونزوئلا از سر بگیرند. این شرکت‌ها همچنان در این کشور دفتر دارند.

بر اساس این مجوز، پرداخت حق امتیاز و مالیات‌های ونزوئلا باید از طریق «صندوق سپرده دولت‌های خارجی» که تحت کنترل آمریکا است انجام شود.

مجوز دیگر به شرکت‌های سراسر جهان اجازه می‌دهد با شرکت نفت دولتی ونزوئلا، پی‌دی‌وی‌اس‌ای، برای سرمایه‌گذاری‌های جدید در بخش نفت و گاز قرارداد امضا کنند. این قراردادها مشروط به دریافت مجوزهای جداگانه از دفتر کنترل دارایی‌های خارجی است.

این مجوزها شامل انجام تراکنش با شرکت‌ها یا نهادهای روسیه، ایران یا چین، یا شرکت‌هایی که تحت مالکیت یا کنترل مشترک با افراد این کشورها هستند، نمی‌شود.

این اقدام بزرگ‌ترین کاهش تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا از زمان برکناری رئیس‌جمهور این کشور، نیکلاس مادورو، در ماه گذشته توسط نیروهای آمریکایی به‌شمار می‌رود.

آمریکا از سال ۲۰۱۹ و در دوره نخست ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ تحریم‌هایی را علیه ونزوئلا اعمال کرده بود. ترامپ اکنون در پی جذب ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شرکت‌های انرژی در بخش نفت و گاز ونزوئلا است.

کریس رایت، وزیر انرژی آمریکا، روز پنج‌شنبه و در دومین روز سفر خود به ونزوئلا گفت فروش نفت این کشور از زمان بازداشت مادورو به یک میلیارد دلار رسیده و انتظار می‌رود طی ماه‌های آینده پنج میلیارد دلار دیگر نیز فروش انجام شود. او افزود آمریکا تا زمانی که ونزوئلا «دولت نماینده» تشکیل دهد، کنترل درآمدهای حاصل از فروش نفت را در اختیار خواهد داشت.

از ماه گذشته، وزارت خزانه‌داری آمریکا چندین مجوز عمومی دیگر نیز برای تسهیل صادرات، ذخیره‌سازی، واردات و فروش نفت ونزوئلا صادر کرده است. همچنین ارائه کالاها، فن‌آوری، نرم‌افزار یا خدمات آمریکایی برای اکتشاف، توسعه یا تولید نفت و گاز در ونزوئلا مجاز اعلام شده است.

دولت ونزوئلا در سال ۲۰۰۷ و در دوران ریاست‌جمهوری هوگو چاوز دارایی‌های شرکت‌های اکسون موبیل و کونوکو فیلیپس را مصادره کرده بود. دولت ترامپ اکنون در تلاش است این شرکت‌ها را نیز به سرمایه‌گذاری دوباره در ونزوئلا ترغیب کند.

ماه گذشته دارن وودز، مدیرعامل اکسون موبیل در دیداری با ترامپ در کاخ سفید اعلام کرد که در حال حاضر سرمایه‌گذاری در ونزوئلا «غیرقابل انجام» است. با این حال، وزیر انرژی آمریکا گفته است اکسون که دیگر دفتری در ونزوئلا ندارد، در حال گفت‌وگو با دولت این کشور و جمع‌آوری اطلاعات درباره بخش نفت آن است. این شرکت هنوز واکنشی رسمی نشان نداده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.