ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کایا کالاس: مذاکرات هسته‌ای بدون حضور کارشناسان می‌تواند به توافقی ضعیف‌تر و ایرانی خطرناک‌تر منجر شود

مقامات اروپایی در قبرس بر ضرورت کاهش تنش در خاورمیانه تأکید کردند. امانوئل مکرون در این‌باره هشدار داد و گفت «به سود همه ماست که هرچه سریع‌تر ثبات بازگردد».

در حالی که مذاکرات میان واشنگتن و تهران در وضعیت بن‌بست قرار گرفته است، کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز جمعه ۴ اردیبهشت / ۲۴ آوریل هشدار داد که گفت‌وگوها با ایران باید حتماً با حضور کارشناسان هسته‌ای انجام شود، در غیر این صورت نتیجه آن می‌تواند «ایران خطرناک‌تر از گذشته» باشد.

کالاس گفت:

اگر مذاکرات فقط درباره موضوع هسته‌ای باشد و کارشناسان هسته‌ای پشت میز نباشند، در نهایت به توافقی ضعیف‌تر از برجام خواهیم رسید.

او با اشاره به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ (برجام) که آمریکا در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد، تأکید کرد:

اگر مشکلات منطقه‌ای، برنامه‌های موشکی، حمایت ایران از نیروهای نیابتی و همچنین فعالیت‌های ترکیبی و سایبری در اروپا مورد رسیدگی قرار نگیرد، در نهایت با ایرانی خطرناک‌تر مواجه خواهیم شد.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز به‌تازگی در مصاحبه‌ای با روزنامه «دیلی تلگراف»، ضمن استقبال از تمدید آتش‌بس میان ایران و آمریکا اعلام کرده بود که هرگونه توافق احتمالی میان ایالات متحده و ایران بدون نظارت آژانس تحت امر او، بی‌ارزش خواهد بود. او گفته بود «بدون راستی‌آزمایی، هیچ توافقی عملاً توافق نیست»، در غیر این صورت، تنها با یک «توهمِ توافق» یا وعده‌ای روبه‌رو هستیم که هیچ‌کس نمی‌تواند اجرای آن را با اطمینان احراز کند.

در همین حال، رهبران اروپایی در نشستی در قبرس بر ضرورت افزایش تلاش‌ها برای کاهش تنش در خاورمیانه تأکید کردند؛ نشستی که پیش از یک ضیافت کاری با حضور رؤسای جمهور لبنان، مصر، سوریه و ولیعهد اردن برگزار شد.

در این چارچوب، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، بار دیگر بر اهمیت ثبات در لبنان تأکید کرد؛ جایی که آتش‌بس با اسرائیل برای سه هفته تمدید شده است. او با بیان این‌که «اروپا باید بیش از پیش درگیر شود»، افزود:

این ضیافت فرصتی است برای هماهنگی با کشورهایی مانند سوریه و اردن، زیرا آن‌ها نیز از وضعیت منطقه تأثیر می‌پذیرند.

مکرون همچنین تصریح کرد «به سود همه ماست که هرچه سریع‌تر ثبات بازگردد». او گفت:

فکر می‌کنم همه ما علاقه‌مندیم که هرچه سریع‌تر ثبات به منطقه بازگردد و اقتصادهای جهان آرام شوند.

این در حالی که دونالد ترامپ، همتای آمریکایی او، پیش‌تر گفته بود برای مذاکره صلح با ایران «تمام وقت دنیا» را در اختیار دارد؛ موضوعی که در شرایط شکننده آتش‌بس و تنش‌های منطقه‌ای، بر پیچیدگی فضای دیپلماتیک افزوده است.

دونالد ترامپ با کشورهای اروپایی بر سر حمله به ایران اختلاف نظر دارد. او پیش از این بارها از سران اروپا خواسته بود تا در جنگ با ایران و بازگشایی تنگه هرمز بیش از پیش با آمریکا همکاری کنند اما کشورهای اروپایی بیشتر بر فعالیت دیپلماتیک در این زمینه اعتقاد دارند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.