ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نهاله شهیدی، شهروند بهائی به زندان کرمان منتقل شد

در تداوم برخوردهای قضائی و امنیتی با شهروندان بهائی در ایران، نهاله شهیدی، فعال حقوق کودک دوران حبسش را در زندان کرمان آغاز کرد. وضعیت جسمانی سارا سپهری در زندان همچنان وخیم است.

نهاله شهیدی، شهروند بهائی و فعال حقوق کودک، پس از قطعی شدن حکم محکومیت خود، روز سه‌شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۵ برای گذراندن دوران حبس راهی زندان کرمان شد.

نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران نهاله شهیدی را که ساکن کرج است، در جریان سفر نوروزی خود به کرمان در سال ۱۴۰۲ بازداشت کردند. او هشتم فروردین همان سال هنگام بازگشت از این شهر و در ایستگاه راه‌آهن بازداشت شد. هم‌زمان مأموران امنیتی با مراجعه به منزل او در کرج، بدون حضورش اقدام به تفتیش خانه کرده و بخشی از وسایل شخصی‌اش را ضبط کردند.

این شهروند بهائی بیش از ۹ ماه را در بازداشت موقت و بدون برگزاری جلسه دادگاه سپری کرد و در نهایت با سپردن وثیقه تا زمان رسیدگی قضائی آزاد شد. شعبه رسیدگی‌کننده در مردادماه ۱۴۰۴ او را به شش سال حبس تعزیری محکوم کرد؛ حکمی که بعداً در دادگاه تجدیدنظر استان کرمان نیز بدون تغییر تأیید شد.

در همین حال، نگرانی‌ها درباره وضعیت جسمی سارا سپهری، دیگر شهروند بهائی بازداشت‌شده در زندان عادل‌آباد شیراز، افزایش یافته است. به‌گفته یک منبع آگاه، بیماری چشمی او در طول دوران بازداشت تشدید شده و احتمال بروز خونریزی چشمی، سلامت او را با تهدیدی جدی روبه‌رو کرده است.

بر اساس این گزارش، هرچند پس از وخامت وضعیت جسمانی سارا سپهری برخی اقدامات درمانی اولیه برای او انجام شده، اما این اقدامات کافی نبوده و او همچنان به مراقبت‌های تخصصی پزشکی نیاز دارد. پزشک معالج او نیز وضعیت چشمش را حاد و نگران‌کننده توصیف کرده و هشدار داده است که فشارهای ناشی از شرایط زندان می‌تواند پیامدهای جبران‌ناپذیری برای سلامت او در پی داشته باشد. سارا سپهری پیش‌تر نیز سابقه خونریزی معده و بیماری‌های شدید التهابی چشم داشته است.

این منبع مطلع همچنین اعلام کرده است که بازجویی‌های صورت‌گرفته از سارا سپهری ارتباطی با اتهامات مطرح‌شده علیه او نداشته و با وجود گذشت نزدیک به دو ماه از بازداشت، همچنان دلیل روشنی برای ادامه نگهداری او ارائه نشده است. سارا سپهری ۲۰ فروردین سال جاری در منزل شخصی خود در شیراز بازداشت شد. او سرپرستی و مراقبت از مادر ۸۰ ساله دارای معلولیت خود را نیز بر عهده دارد.

موارد مشابهی از ادامه بازداشت موقت و بلاتکلیفی شهروندان بهائی در زندان‌های ایران نیز گزارش شده است. از جمله مهسا ستوده، ماندانا ستوده، پژمان زارع، عنقا سیاوشی، بهزاد یزدانی و رومینا خزعلی که همچنان بدون تعیین تکلیف نهایی در بازداشت به‌سر می‌برند.

بهائیان بزرگ‌ترین اقلیت دینی غیرمسلمان در ایران به شمار می‌روند و طی دهه‌های گذشته گزارش‌های متعددی درباره بازداشت‌ها، محدودیت‌ها و فشارهای امنیتی و قضائی علیه اعضای این جامعه منتشر شده است. مقام‌های جمهوری اسلامی همواره برخی از این شهروندان را به ارتباط با اسرائیل متهم کرده‌اند؛ اتهامی که عمدتاً به استقرار مرکز جهانی آیین بهائی در شهر حیفا مرتبط دانسته می‌شود، اما نهادهای حقوق بشری آن را رد کرده‌اند.

در ماه‌های اخیر و هم‌زمان با افزایش تنش‌های منطقه‌ای و جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل، گزارش‌هایی نیز از طرح اتهاماتی نظیر «جاسوسی برای اسرائیل» علیه شماری از شهروندان بهائی منتشر شده است؛ موضوعی که به باور ناظران حقوق بشر در چارچوب روند امنیتی‌سازی فعالیت‌ها و هویت این اقلیت مذهبی ارزیابی می‌شود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.