ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزیر کشور پاکستان: حامل پیام ویژه‌ای برای مجتبی خامنه‌ای هستم

محسن نقوی، وزیر کشور پاکستان، در سفر به تهران اعلام کرد حامل پیام‌ها و نامه‌ای ویژه از سوی ژنرال عاصم منیر و شهباز شریف برای مجتبی خامنه‌ای است. این سفر در شرایطی انجام می‌شود که اسلام‌آباد تلاش‌های خود را برای میانجی‌گری و کاهش تنش میان ایران و آمریکا ادامه می‌دهد.

محسن نقوی، وزیر کشور پاکستان، با «نامه‌ای ویژه» از سوی ژنرال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، به ایران سفر کرده است.

خبرگزاری فارس یک‌شنبه ۱۷ خرداد ویدئویی منتشر کرد که در آن وزیر کشور پاکستان اعلام می‌کند حامل «نامه‌ای ویژه» از طرف ژنرال عاصم منیر، فرمانده ارتش پاکستان، برای مجتبی خامنه‌ای است.

محسن نقوی در این پیام ویدیویی گفت برای تحویل نامه‌ای ویژه از سوی فیلد مارشال ژنرال عاصم منیر، فرمانده ستاد ارتش پاکستان، و شهباز شریف، نخست‌وزیر این کشور، درباره شرایط کنونی به تهران سفر کرده است.

او افزود این پیام را برای سید مجتبی خامنه‌ای آورده و به اعتقاد او، این نامه حاوی نکات مهمی است.

وزیر کشور پاکستان همچنین ابراز امیدواری کرد که شرایط موجود به‌خوبی مدیریت شود و بحران‌های جاری پایان یابد.

نقوی با اشاره به روابط تهران و اسلام‌آباد گفت ایران و پاکستان روابطی برادرانه دارند و هرگاه برای یکی از دو کشور مشکلی ایجاد شود، کشور دیگر نیز آن را احساس می‌کند.

وزیر کشور پاکستان در ادامه از محمدباقر قالیباف، اسکندر مومنی و عباس عراقچی قدردانی کرد و گفت امیدوار است این تلاش‌ها به نتیجه برسد.

سفر وزیر کشور پاکستان به تهران همزمان با تشدید تنش‌ها میان ایران و آمریکا انجام شده است.

خبرگزاری تسنیم هفته گذشته در گزارشی نوشته بود: «باتوجه‌به اینکه لبنان یکی از پیش‌شرط‌های آتش‌بس بود و این آتش‌بس اکنون در تمام جبهه‌ها نقض شده است، تیم مذاکره‌کننده ایرانی تعلیق گفت‌وگوها و تبادل متن از طریق واسطه‌ها را اعلام می‌کند.»

پیش از این نیز الجزیره در گزارشی به محدودیت‌های میانجی‌گری پاکستان پرداخته بود.

از زمان آغاز میانجی‌گری پاکستان میان ایران و آمریکا، ژنرال عاصم منیر نقش ویژه‌ای در این روند ایفا کرده و در این چارچوب چندین بار به تهران سفر کرده است.

اسکندر مومنی، وزیر کشور ایران، در پایان دیدار با همتای پاکستانی خود گفت پاکستان کشوری بزرگ، دوست، برادر و همسایه ایران است و دو کشور از اشتراکات دینی، فرهنگی و تاریخی گسترده‌ای برخوردارند.

او افزود رهبر جمهوری اسلامی نیز در نخستین پیام خود به همین اشتراکات تاریخی و فرهنگی میان دو کشور اشاره کرده بود.

مومنی با بیان اینکه بخشی از سفر وزیر کشور پاکستان به موضوعات دوجانبه اختصاص داشت، گفت امنیت مرزها، مبارزه با مواد مخدر و مقابله با تروریسم از مهم‌ترین محورهای گفت‌وگو میان دو طرف بوده است.

وزیر کشور همچنین از توافق دو کشور برای افزایش حجم مبادلات تجاری خبر داد و افزود مقرر شده است سطح تجارت سالانه ایران و پاکستان از سه میلیارد دلار به ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد.

او در عین حال تأکید کرد که تحقق این هدف نیازمند همکاری سایر دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های دو کشور خواهد بود.

مومنی با اشاره به دیدارهای اخیر مقام‌های دو کشور در اجلاس سازمان همکاری شانگهای در بیشکک نیز گفت مواضع تهران و اسلام‌آباد در بسیاری از مسائل به یکدیگر نزدیک بوده است.

او همچنین از نقش پاکستان در تلاش برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا قدردانی کرد.

در حالی که وزیر کشور از تلاش‌های پاکستان برای میانجی‌گری میان تهران و واشینگتن استقبال کرده‌، جواد لاریجانی در اظهاراتی در برنامه زنده شبکه خبر، انتقاداتی را نسبت به این روند مطرح کرد.

لاریجانی گفت شهباز شریف «فرد خوبی» است، اما ضرورتی ندارد که پاکستان ایران و آمریکا را در برابر یکدیگر قرار دهد تا زمینه مذاکره فراهم شود.

او افزود میانجی‌گری نیازمند مهارت و سازوکار مشخصی است و نباید صرفاً به برقراری ارتباط میان طرفین محدود شود.

لاریجانی همچنین سفر محمدباقر قالیباف و اعضای تیم مذاکره‌کننده ایرانی به اسلام‌آباد را اقدامی اشتباه توصیف کرد.

او در ادامه مدعی شد هرگونه مذاکره در شرایط کنونی این پیام را به طرف مقابل منتقل می‌کند که امکان توافق وجود دارد و همین موضوع می‌تواند زمینه مطالبه امتیازات بیشتر از سوی آمریکا را فراهم کند.

در همین حال، رودولف هیکل، فرمانده ارتش لبنان، نیز به پاکستان سفر کرده است.

ارتش لبنان اعلام کرد این سفر به دعوت فیلد مارشال عاصم منیر، فرمانده کل نیروهای مسلح پاکستان، انجام شده است.

ارتش لبنان جزئیات بیشتری درباره اهداف این سفر ارائه نکرده است. این سفر در شرایطی انجام می‌شود که پاکستان در تلاش برای میانجی‌گری و کاهش تنش‌های منطقه‌ای است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.